Sağlıklı Beslenmenin Önemi
Diyetisyen Ezgi Eker Göktaş, “Sağlıklı olmak fiziksel ve ruhsal olarak iyi olma halidir. Sağlıklı bir birey olarak yaşamanın olmazsa olmazlarından biride sağlıklı beslenmektir” dedi.
Medical Park Samsun Hastanesi’nden Diyetisyen Ezgi Eker Göktaş “beslenmenin önemi” hakkında bilgi verdi. Beslenmenin, karın doyurmak, açlığı bastırmak, keyif için yemek yemek olmadığını belirten Ezgi Eker Göktaş, “Vücudun doğru şekilde çalışması için gerekli olan besin öğelerinin besinlerle vücuda alınıp, sindirilip emilmesinden oluşan önemli bir süreçtir. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde işlemesi için gerekli besinlerin doğru miktarlarda, doğru şekillerde, doğru öğünlerde alınması büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.
Diyetisyen Göktaş açıklamasına şöyle devam etti: “Yaşamın her döneminde sağlıklı beslenmeyi öğrenip, uygulamak önemlidir ancak bazı dönemlerde doğru şekilde beslenmenin hayati önemi vardır. Örneğin; gebelik ve emziklilik dönemi, çocukluk ve ergenlik dönemi beslenme yönünden kritik süreçlerdir. Bu dönemlerdeki beslenme şeklimizin etkisini hayat boyu hissederiz. İyi beslenen çocuk ve gençler büyür, gelişir ve daha iyi öğrenir. Sağlıklı beslenmek sağlıklı gebelik ve emzirmeye de yardımcı olur. Bunun yanı sıra kronik hastalıkları olanlar, yoğun spor yapanlar, besin alerjisi bulunanların besin seçiminde çok dikkatli olmaları gerekir. Bu gibi durumlarda bir diyetisyenden profesyonel yardım almak büyük önem taşır.”
Diyetisyen Ezgi Eker Göktaş sözlerini şöyle tamamladı: “Doğru beslenme de önemli olan ne kadar çok yediğiniz değildir, önemli olan neyi ne kadar yediğinizdir. Yeterli düzeyde gıda almak, besinleri doğru şekilde pişirmek, çeşitliliğe dikkat etmek gerekir. Siz besinlerin duyusal kalitesinden hoşlanırken (görünüm, aroma, lezzet, yapı), vücudunuz da besinlerde bulunan besin öğelerinin yaşamı sürdürme işlevlerinde yararlanmaktadır. Sağlıklı beslenme için günlük diyetimizde yeterli miktarda protein, karbonhidrat, yağ ve vitaminlerin olması önemlidir. Bu temel besin öğelerine ihtiyaç duyulan miktarlar her birey için farklılık göstermektedir. Besin öğeleri gereksinimi yaş, cinsiyet, vücut ölçüsü belirlemektedir.”
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.