Trabzon’daki Kamu Hastanelerine Sağlık Turizmi Kapsamında 5 Ayda 450 Yabancı Uyruklu Hasta Başvurdu

Trabzon’daki Kamu Hastanelerine Sağlık Turizmi Kapsamında 5 Ayda 450 Yabancı Uyruklu Hasta Başvurdu
Trabzon’daki kamu hastanelerinde bu yılın ilk 5 aylık döneminde sağlık turizmi kapsamında 450 yabancı uyruklu hasta tedavi gördü. Tedavi olan yabancı uyruklu hastalarda ilk sırayı Gürcistan uyruklu ha...

Trabzon’daki kamu hastanelerinde bu yılın ilk 5 aylık döneminde sağlık turizmi kapsamında 450 yabancı uyruklu hasta tedavi gördü. Tedavi olan yabancı uyruklu hastalarda ilk sırayı Gürcistan uyruklu hastalar alırken, bunları Arap turistler izledi.

Edinilen bilgiye göre, Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde sağlık turizmi ve turistin sağlığı kapsamında yabancı uyruklu hastaların tedavi hizmetlerini karşılamak amacıyla 2013 yılı itibari ile Uluslararası Hasta Koordinasyon Birimi kurulurken, bu birime 2014 yılında bin 440 hasta başvurarak tedavi oldu. Bu yılın ilk 5 aylık döneminde ise 450 hasta tedavi hizmeti alırken, hastaların ülkelere göre sıralaması yapıldığında yoğunluk bakımından Gürcistan, Suudi arabistan ve Azerbaycan ilk sırayı aldığı belirtildi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı bünyesinde Türkiye genelinde yabancı uyruklu hastalara 6 dilde (İngilizce, Arapça, Farsça, Almanca, Rusça) tercümanlık hizmeti veren 333 00 40 çağrı merkezi mevcut olduğu belirtildi.

YAKLAŞIK BİN SURİYELİ’YE TEDAVİ HİZMETİ

Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle 2011 yılından itibaren ülkemize giriş yaparak geçici koruma altına alınan ve Trabzon’da bulunan yaklaşık bin Suriyeli mülteciye de sağlık hizmeti verildi.

Trabzon’da 2014 yılında 13 kamu hastanesinde 612 Suriye’li misafirlere farklı alanlarda sağlık hizmeti verilirken, 2015 yılının ilk 5 aylık döneminde ise 366 Suriyeli hastaya tedavi hizmeti verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.