‘Türkiye’de bir ilk’ Ankara NFT sergisi

‘Türkiye’de bir ilk’ Ankara NFT sergisi
Ankara’nın simgesel değerleri Dijital Sergisi (NFT) açılıyor. Türkiye’de bir ilk; kentin simgesel değerleri NFT ile tanıtımı yapılacak.

Ankara’nın simgesel değerleri Dijital Sergisi (NFT) açılıyor. Türkiye’de bir ilk; kentin simgesel değerleri NFT ile tanıtımı yapılacak.

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu’nun (İMEF), Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan “Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrisi Destek Programı” kapsamında yürüttüğü “Gençler Dijital Kültür Endüstrisi Sektörüne Giriyor Projesi” son faaliyetine hazırlanıyor. 11 Ağustos Perşembe günü saat 14.00’da Ankara Kent Konseyi binasında gerçekleştirilecek programda NFT’lerin dijital sergisinin yanında projeyi anlatan belgesel filmin galası da yapılacak.

whatsapp-image-2022-08-08-at-12-49-55.jpeg

Kültür endüstrisinin son yıllarda yaşadığı dönüşümün dijital alana kayması klasik yaklaşımların değer kaybetmesine neden oldu. Gençlerin kültür endüstrisinin bu yeni ve bilişime dayalı ekosisteme dahil olması için belli başlı dinamiklerin yaygınlaştırılması gerekti. Spordan sanata birçok alanı etkileyen kültür endüstrisinin dijitalleşmesi dijital telifin, dijital kültürün dijital sergilerin ve en nihayetinde dijital ürünün değerini arttırdı. Gençlerin bu ekosisteme dahil olması için söz konusu yeni alanlarda bilgi ve becerilerini geliştirmesi ülkemizin katma değer üretimi konusunda önemli bir adım olarak ön plana çıkıyor.

ANKARA’NIN SİMGELERİ HAZIRLANDI

Projenin somut çıktılarından biri olan Ankara’nın 100 değerinin NFT’si, projeye katılımcı gençler tarafından yapıldı. Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Millet Kütüphanesi’ne, Anıtkabir’den Atakule’ye kadar birçok değerin NFT’sinin yapıldığı proje kapsamında gerçekleştirilecek dijital sergi ile Türkiye’de ilk defa dijital olarak il tanıtımı gerçekleştirilmiş olacak.

Yayında olan dijital sergi https://opensea.io/IMEFDIJITAL adresinde ziyaret edilebiliyor.

whatsapp-image-2022-08-08-at-12-49-57.jpeg

PROJENİN SERÜVENİ BELGESEL OLDU

Projenin başlangıcından, ders içeriklerine kadar her anı kayıt altına alan İMEF, proje kapsamında serüveni kısa belgesel film haline getirdi. Dijital serginin yanı sıra belgesel filmde katılımcıların beğenisine sunulacak.

İMEF’İN MİSYONU VE GELECEĞE ÖNEMLİ KATKISI

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF), ülkemizin küresel çapta değer, üretim modelleri ve katma değer üretme yolunda attığı tüm adımların desteklenmesine yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Özellikle gençlerin geleceği inşa ederken bireysel ve toplumsal güçlendirmelerini sağlayacak hamlelerin internet ve bilişim alanında olduğunu erken bir dönemde tespit ederek bu yolda adımlar atıldı. Bugün gelinen noktada İMEF, Türkiye’de dijital alanda oluşturulan müfredatın önemli bir paydaşıdır. Bunun yanında bilişim alanında trendlerin takip edilmesi ve ülkemizin bu alanda geri kalmaması için çeşitli kamu-kurum ve kuruluşları ile sürdürdüğü diyalogla geleceğin şekillenmesinde önemli bir noktada duruyor.

Çağın dijitalleştiği bir atmosferde İMEF, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarına liderlik ederken aynı zamanda kendini de geliştirerek zamanın ruhuna uygun dönüşümler gerçekleştiriyor. Kültür Turizm Bakanlığının destekleri ile gerçekleşen “Gençler Dijital Kültür Endüstrisine Giriyor” projesi ile 100 gencin dijital sanat üretimi gerçekleştirmesine ve bu ürünlerin dijital dünyada pazar bulmasına vesile oldu. İMEF, yüz gencin NFT üretimi konusunda elde ettiği yetkinlikle farklı alanlarda katma değer üretilmesinin yanında bilişim alanında uzmanlaşan gençliğin öncüsü konumundadır. Bu proje kapsamında ilk defa bir başkentin maddi ve manevi unsurlarının NFT’si yapılarak dijital dünyada başkent Ankara’nın simgesel değerlerine alan açmış olundu.

DR. SÜLEYMAN BASA: TANITIMA KATKI OLACAK

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, “İMEF olarak bizim en çok önemsediğimiz konulardan birisi yerli içerik oluşturulması. Yeni bir Youtube yapmak çok zor olabilir ama siz yerli içerik üretirseniz, bu platformları en verimli şekilde kullanmış olursunuz. Bu sebeple projemizde 5000 yıllık bir mazisi olan Ankara’nın 100 değerinin NFT’sini yapmayı hedefledik. Projemiz kapsamımda eğitimlere katılan gençlerimiz bu NFT’leri ürettiler, şimdi projemizin son faaliyeti olarak dijital sergisini gerçekleştireceğiz “ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.