Türkiye’de Dijital Hastane Devri

Türkiye’de Dijital Hastane Devri
Sağlık Bakanlığı’nın hastanelerde bilgisayar kullanımını arttırmak ve uluslararası ölçekte uygunluğunu sağlamak için başlattığı HIMSS projesi sürüyor. Sağlık Bakanlığı’nın HIMSS Avrupa organizasyonu i...

Sağlık Bakanlığı’nın hastanelerde bilgisayar kullanımını arttırmak ve uluslararası ölçekte uygunluğunu sağlamak için başlattığı HIMSS projesi sürüyor. Sağlık Bakanlığı’nın HIMSS Avrupa organizasyonu ile yaptığı anlaşma ve iş birliğini dikkate alan Mobit Bilişim hastaneler için Özel Projeler geliştiriyor.

Sağlık Bakanlığı’nın hastanelerde bilgisayar kullanımını arttırmak ve uluslararası ölçekte uygunluğunu sağlamak için başlattığı HIMSS projesi sürüyor. Projeyle ilgili bilgi veren Mobit Bilişim Teknolojik Hizmetler Direktörü Bahattin Alcan “Distribütörü olduğumuz Xplore, Mitac, Aaeon, DT Research ve ClinicAll markalarındaki geniş ürün portföyümüz ve ARGE ekibimiz sayesinde pazara sunduğumuz başarılı çözümler bizler ya da bayilerimiz tarafından geliştirilerek Sağlık Sektöründe kullanılıyor. Bu sektör için üretim yapan firmaların sunduğu cihazların en önemli özellikleri; yüksek dayanıklılık, anti-bakteriyel dış kaplama ve kimyasal dezenfektasyona dayanıklılıktır. Çözüm ve projelerimiz içinde; hastanın kapıda karşılanmasından, dosya takibine, hasta başı terminali ile sağlık durumunun kesintisiz izlenmesine, hemşire çağrı sistemi ile acil durumlarda hızla sağlık personeline ulaşmasına, hatta protezlerin 3 boyutlu yazıcı ile oluşturulmasına kadar birçok konunun olduğunu belirtiyor. Yüksek dayanıklılığa sahip, anti bakteriyel dış kaplamalı, kimyasal dezenfeksiyonlara dayanıklı, pil ömrü uzun ve son derece hafif olarak tasarlanan bu bilgisayarlar, sağlık personelinin de çalışma şartlarını iyileştiriyor” dedi.

Alcan, cep tabletlerle, hafif, estetik ayrıca su sıçramaları gibi unsurlara dayanıklı IP54 sertifikalı ürünler ile sağlık çalışanlarının, günlük klinik ortamındaki çalışma şartlarını kolaylaştırdıklarını belirtirken “Bu tabletlerin yanı sıra, hemşirelerin hasta ihtiyaçlarına yönelik çözüm niteliğindeki mobil klinik asistan diyebileceğimiz,‘Hasta Başı Terminali’ de sağlık sektörü için geliştirilmiş tam fonksiyonlu bir çözümdür. Hasta işlemlerinin mobil ortama taşınmasıyla, bilgiye her yerden-her an erişim, doğru hasta-doğru ilaç eşleştirmesi, hastaya ayrılan vaktin artması, bakım hizmetlerinin kalitesinin arttırılması ve medikal hataların azalması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

1998 yılında kurulan Mobit Bilişim A.Ş, başta mobil sistemler olmak üzere; sunum sistemleri, tablet PC çözümleri, enerji depolama sistemleri ve kurumsal yazılım ve iş çözümleri alanlarında faaliyet göstermektedir. 17 yıllık OT/VT, 8 Yıl Enerji ve Sunum Sistemleri alanında tecrübeye sahiptir. Bünyesinde yazılım, Ar-Ge ve üretim departmanları faaliyet göstermektedir. Sunduğu donanım ve yazılım çözümleri Mısır, Tunus, Fas, Azerbaycan ve Gürcistan’a gibi ülkelerde kullanılmaktadır.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.