Edebiyat okulu Kahramanmaraş Akademi Güz açılışını yaptı!

Edebiyat okulu Kahramanmaraş Akademi Güz açılışını yaptı!
Şiir ve edebiyatın başkentinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve onlarca farklı branşta kursiyerlere eğitim veren Kahramanmaraş Akademi’nin Güz Dönemi açılış programı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Akademi’nin Güz Dönemi açılış programında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş, “Büyükşehir Belediyesi olarak deprem dolayısıyla yatırımlarımızda bir takım değişikliklere gittik ancak kültürel faaliyetlerin kesinlikle devam etmesini kararlaştırdık. Çünkü insanları ve şehirleri ayakta tutan şeyler bunlardır” dedi.

Köker Konağı’nda gerçekleştirilen programda; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan, Büyükşehir Belediyesi Kültür, Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, KSÜ Öğr. Üyesi Doç. Dr. Selim Somuncu, akademi eğitmenleri ve kursiyerler de yer aldı.

KAHRAMANMARAŞ, AKADEMİYİ BENİMSEDİ

Programın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Selim Somuncu, “Kahramanmaraş Akademi’yi oluştururken bir takım endişelerimiz vardı. Rağbet görür mü, sürekliliği olur mu noktasında. Ancak 8 dönemi geride bıraktık. Gençlerimizin teveccühü ve iştiraki bu noktada çok etkili oldu ve bizleri mutlu etti. Akademiyi daha da kurumsallaştırmak ve sürekliliğini sağlamak için çalışmalarımız oldu. Bu süreçte Kahramanmaraş Akademi, bizim için çok önemli bir insan kaynağına dönüştü. Geldiğimiz noktada Kahramanmaraş’ın akademiyi benimsediğini görüyoruz” dedi.

YENİ EDEBİYATÇILAR YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Kültür, Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, “Kahramanmaraş Akademi’nin kuruluş amacı, şehrin kültürel iklimindeki yeşermenin sürekliliğini sağlamaktı. Şiir ve edebiyatın şehri olan Kahramanmaraş’ta yeni şair, yazar, editör yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu noktada akademinin faydasını da gördük. UNESCO’ya edebiyat alanında dâhil olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Akademi, bu sürece de katkı sağlayacaktır” cümlelerini kaydetti.

kahramanmaras-akademi-7.jpg

AKADEMİYE İLGİ ARTIYOR

Kahramanmaraş Akademi’ye olan ilginin arttığını vurgulayan KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan, 8 dönemdir varlığını sürdüren Kahramanmaraş Akademi’ye rağbet her geçen dönem daha da artıyor. Bu noktada akademiyi daha farklı eğitimlerle de zenginleştirmek gerekiyor. Böyle bir imkânı vatandaşlarımızla buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞEHİRLERİ AYAKTA TUTAN KÜLTÜR VE SANATTIR

Kahramanmaraş’ta kültür sanat etkinliklerinin artarak devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş, “Kahramanmaraş’la ilgili Türkiye’deki beklenti, entelektüel bir derinlik. Yerel yönetimler fiziki yatırımların yanı sıra kültür ve sanata da önem vermeli. Çünkü insanları ve şehirleri ayakta tutan şeyler bunlardır. Kahramanmaraş Akademi’nin de bu noktada Kahramanmaraş’ta çok önemli olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak deprem dolayısıyla yatırımlarımızda bir takım değişikliklere gittik ancak kültürel faaliyetlerin kesinlikle devam etmesini kararlaştırdık” diye konuştu.

EDEBİYAT DEYİNCE AKLA KAHRAMANMARAŞ GELİR

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek konferansa katılmak üzere şehre gelen Eğitimci – Yazar Sıtkı Aslanhan, “Her şehrin kendine özgü değerleri vardır. Kültür, sanat ve edebiyat deyince de akla Kahramanmaraş gelir. Kahramanmaraş’ın geçmişten aldığı bu mirası sürdürmesi ve gelecek nesillere aktarması gerekiyor. Akademinin de bu noktada çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. İnşallah Kahramanmaraş’tan daha nice edebiyatçı çıkacaktır. Gençlerimizin içerisindeki o potansiyeli açığa çıkarmak gerekiyor” cümlelerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.