Kahramanmaraş’ta Çilekten Karpuza, Bamyadan Mısıra tam 70 çeşit turşu kurdu!
Yayınlanma:
Güncelleme:
Kahramanmaraş’ta bir ilke imza atan turşucu sebzeden meyveye eline ne geçtiyse turşusunu kurdu.
Tam 70 çeşit turşu hazırlayan turşucu Mert Yatalakoğlu, dede mesleğini devam ettirmeye çalışıyor.
Yatalakoğlu, "Kahramanmaraş'ta ilk ve tek atölye turşucusu olarak hizmet veriyoruz. Yeni patentler aldık. Bunların başlıcaları çilek turşusu olmak üzere güzel bir fermantasyon ürünü yaptık. Bizler daha çok hastalık önleyici, şifa dağıtan bir dükkanız. Çilek, karpuz turcu, erik , bamya, karbuz, elma, armut, koçan mısır, pancar sapı, kırmızı pancar ve salamura çeşitleri var ve aklınıza gelebilecek meyve ve sebzenin turşusunu üretip, bunları sofranıza kadar getiriyoruz.
Kurdugumuz standlarda çilek turşusuna rağbet fazlaydı. Tüm Türkiye duysun ve bundan yararlansın istiyoruz" şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.