Kahramanmaraş’ta motosiklet tutkunlarına müjde: Throttle açıldı!
Motosikletler, 160 bin lira ile 1 milyon 500 bin TL arasında değişiyor.
Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi Adil Erdem Beyazıt Caddesi üzerinde, dün açılışı gerçekleştirilen iş yerinde aynı zamanda servis ve yedek parça hizmeti de verilecek.
Her geçen gün gelişen elektrikli motor endüstrisi, gerek ekonomik şartlar gerekse çevresel etkenler nedeniyle vatandaşların da endüstriye olan talebini artırdı. Bu talebi de Kahramanmaraş’ta bölge distribütörü olarak Throttle’i iki teker tutkunlarıyla tanıştıran Enver Çapar karşılayacak. Kendisi de bir motosiklet tutkunu olan Çapar, Kahramanmaraş’ta ve bölgede büyük bir eksikliği gidermeyi amaçlıyor. Yine Kahramanmaraş’ta güvenli bir sürüş eğitim alanı çalışması yapan Çapar, profesyonel motosiklet eğitmenleri eşliğinde vatandaşlara daha güvenli bir sürüş eğitimi hizmeti sağlayacaklarının da müjdesini verdi.
Kahramanmaraş Throttle İşletme Sahibi Enver Çapar, “Dünyanın en iyi markaları, en çok tutulan İtalyan markalarından Askoll ve Energica motosikletlerimizi müşterilerimizle tanıştırdığımız Throttle iş yerimizi açtık. Motosikletlerimizin tamamı elektrikli motosikletlerden oluşuyor. Lityum iyon batarya, 36 ay parça garantisi veriyoruz. Bununla birlikte servis ve yedek parça hizmetini de burada veriyoruz” dedi.
“KİLOMETREYE 6 KURUŞ YAKIYOR”
Her bütçeye uygun motosiklet modellerinin bulunduğunu belirten Çapar, şöyle konuştu: “Motosikletlerimizin fiyatları kilometre hacmine, menziline, kalitesine ve büyüklüğüne göre değişiyor. Ortalama fiyat aralığımız 160 bin TL ile 1 milyon 500 bin TL arasında. 160 bin liralık motosikletlerimizin 100 kilometre menzili var. 92 kilometre hızı var. 2 saatte de şarj olma özelliği var. Bataryalarımızın diğer bir özelliği de batarya tamamen bitmeden menzil ilave olarak şarj edilebiliyor. 220 W elektrikle şarj ediliyor. Mesela 100 kilometre menzili olan bir motosikletimiz 6 liraya dolarken 420 kilometre menzili olan motosikletlerimiz de 16 liraya doluyor. Bu da kilometre başına 6 kuruş yakıyor, demek. Yine 2 saat sürede şarj oluyor. Motosikletlerimizi beygir gücüne, enerjisine göre farklı sınıflarda ehliyet sahipleri kullanabiliyor. Örneğin 125 beygir olan motosikleti B ehliyetine sahip biri kullanabiliyor. Beygir gücü arttıkça ehliyet sınıfları da değişiyor.”
“MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİM ALANI AÇILACAK”
Sadece yetişkinlere değil çocuklara da uygun motosiklet modellerinin olduğunu kaydeden Çapar, bunun Dünya’da gelişen bir spor dalı olduğunu aktardı. Kadınlar ve çocuklardan da bu yönde talep olduğunun altını çizen Çapar, bu talebi de Üngüt’te çalışmalarına başladıkları motosiklet sürüş eğitim alanıyla karşılamak istediklerini aktardı.
Çapar, “Çocuklarımızın Kahramanmaraş’ta motosiklet sporlarına yönlendirebileceğimiz Üngüt’te bir eğitim alanı hazırlıyoruz. Burada çocuklarımız motosiklet eğitmenleri eşliğinde tamamen güvenli bir şekilde motosiklet kullanmayı öğrenebilecek. Bunu bilinçli ve eğitimli motosiklet sürüşü için yapıyoruz. Çalışmalarına başladık. İnşallah 2,5 ay gibi bir sürede de hizmete açmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Throttle’in tüm motosiklet severlerin buluşma noktası olduğunu dile getiren Çapar, “İki teker tutkunu vatandaşlarımız, motosikleti elektrikli yada içten yanmalı olması önemli değil, buraya gelip çayını, kahvesini içebilirler. Burayı sadece motosiklet satış noktası olarak değil de motosiklet tutkunlarının buluşma noktası olarak da tanımlayabiliriz. Askoll ve Energica’nın Türkiye Distribütörü Serdar Sak Bey de açılışımız için İtalya’dan geldi. Kendisine de teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Throttle’nin Kahramanmaraş’ta büyük bir ses getirdiğini vurgulayan Çapar, sektörün gelişimi ve bölgedeki talebi karşılamak amacıyla yakın tarihte Gaziantep’te de bayi çalışması yapacaklarını müjdeledi.
SAK: ÖNCELİK SÜRÜCÜ GÜVENLİĞİ
Askoll ve Energica’nın Türkiye Distribütörü de olan Koza Europe Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Sak, Birçok yönden kullanıcıya avantaj sağlayan elektrikli motosikletlerin geleceğin teknolojisinde vazgeçilmez bir yeri olacağını ifade ederek önceliklerinin sürücü güvenli olduğunu söyledi.
Sak, şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye’de ulaşımda elektrikli araçların piyasası her geçen gün büyüyor. Elektrikli motosikletler; tüketim sağlıklı ve ekonomik olması, çevreye verilen zararı minimuma indirmesi ve insanların bütçelerine sağlayacağı katkı anlamında Kahramanmaraş’a büyük avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Askoll’un kullanımında öncelik sürücü güvenliği. Maksimum 70 kilometre hız yapıyor. Aslında elektrikli motorda bunun çok daha fazla olması mümkün. Ama kullanıcıları korumak için hız 70 kilometre ile sınırlı. Elektrik tüketimine bakacak olursak 100 kilometrede 3 kW yakıyor. Bu da 6 TL yapıyor. 100 kilometreyi böldüğümüzde kilometrede 6 kuruş yapıyor. Yetişkinlere yönelik motosikletlerimizin yanında 8 yaş üstündeki çocukların da kullanabildiği Ohvale marka motosikletlerimiz var. Avrupa’da ve Dünya’nın birçok ülkesinde yarışları düzenlenen profesyonel bir motosiklet. Kapalı alanda, koruyucu ekipmanla binilebilen bir motosiklet. Kahramanmaraş’ta çocuklara moral vermesi açısından hobi yada spor dalı olarak vatandaşların istifadesine sunabileceğimiz bir çalışmayı Enver Bey ile yapıyoruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.