Kahramanmaraş’ta suyunu Antep’e kaptıran bölge okul istiyor!
Kendilerine söz verilen okulların bir türlü yapılmadığından yakınan veliler 650 öğrencinin ayakta kalan 7 derslikli bir okula mahkûm edildiğini, söz verilen okulların yapılıncaya kadar hem seçimlerde oy kullanmayacaklarını hem de çocuklarını okula göndermeyeceklerini ifade etti.
KENDİ KADERİMİZE TERK EDİLDİK
Belediyeliğin kaldırılmasının ardından kendi kaderlerine terk edildiklerine inanan Helete Mahalle sakinleri yaklaşık 3 yıl önce Elazığ’da meydana gelen depremde hasar alan ve hemen akabinde yıkılan Yeşil Oba İlk ve Orta Okulu sahasında toplanarak bir an önce okullarının yapılmasını istedi.
Her seçim döneminde verilen okul vaatlerinin bir türlü tutulmadığını dile getiren mahalle sakinleri, okullarıyla birlikte Çağlayancerit İlçe merkezinde ihalesi yapılan 3 okulun bittiğini, Helete’de ise ihalelerin iptal edilmesinin bir çifte standart olduğunu öne sürdüler.
YENİ VALİMİZ SESİMİZİ DUYSUN
Yeni gelen Vali MükerremÜnlüer’e de seslerini duyurmak isteyen mahalle halkı, ilçelerinde verilen okul sözünün yerine getirilmesini istedi. 21. Yüzyılda çocuklarının eğitim hakkının ellerinden alındığına da vurgu yapan mahalle sakinleri, sularını içme suyu olarak alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de kendilerine okul sözü verdiğini fakat yerine getirmediğini hatırlattı. Yıkılan okul bahçesine toplanarak seslerini duyurmaya çalışan mahalle sakinleri, okul temelinin atılıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini de belirtti.
ÖĞRENCİLERİMİZİN HAKKINI KİM VERECEK
Helete’nin Türkiye’nin her bölgesinde mutlaka tahsilini tamamlayıp bir bürokratı olduğunu hatırlatarak alanda okul yapılması için çağrıda bulunan öğrenci velilerinden Halil Kuskaya; “3 yıl önce yıkılan okulumuzun yerine bir türlü okul yapamadılar. Bize ihalenin yapıldığını söylediler, aylar oldu ne gelen var ne de giden. Bizim çocuklarımız 3 yıldır okula doğru düzgün gitmiyorlar, yarın diğer illerdeki çok iyi şartlarda eğitim gören öğrencilerle aynı sorularla sınava girmeleri ne kadar etik. Bu bize yapılmış bir çifte standarttır, öğrencilerimizin hakkını kim verecek.” Dedi.
ÇOCUKLARIMIZ KÖMÜRLÜKTE EĞİTİM GÖRÜYOR
Sık sık yapılan röportajlar alkışlı protestolar ve ‘okul istiyoruz’ sloganlarıyla kesildi. Çocuklarının eğitim hakkını kimsenin engelleyemeyeceğini dile getiren öğrenci velisi Sebahat Kurucan da çocukların geleceği için buraya toplandıklarına dikkat çekerek, çocukların mahallede ayakta kalan tek lisede eğitim gördüklerini, lisenin sınıf sayısı az olduğu için çocukların kömürlükte eğitim almak zorunda olduğunu vurguladı.
EN ÇOK İHTİYAÇ OLAN BU BÖLGEYDİ
Yeşil Oba İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Mahmut Tozar ise 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ depreminde okullarının hasar aldığını ifade etti. Çağlayancerit ilçe genelinde hasar alıp yıkılan 4 okul olduğunu hatırlatan Tozar; “Mahallemizdeki Yeşil Oba okulumuzda 5’inci yıkılan okulumuzdu. Aslında ihtiyaca, mahalledeki okul sayısı ve öğrenci sayısına bakıldığında okulumuzun acil öncelikli olduğu belliydi.
650 ÖĞRENCİ 7 DERSLİKTE EĞİTİM ALIYOR
Helete genelinde 4 okulumuzun 1’i Elazığ, 1’i 6 Şubat depreminde yıkıldı, 1’i tadilat geçiriyor ve ayakta kalan tek katlı eski bir lisemiz. Şuan Helete’de bulunan 650 öğrencimiz 7 derslikli ortaokul ve lise de eğitim görmeye çalışıyor. Bu da çok sıkıntılı süreci beraberinde getiriyor. Öğrencilerimiz sabah 06.30’da eğitime başlayıp akşam 18.40’ta biten öğrencilerimiz, gecelerin uzun olduğu kış aylarında ne yapacak. Nasıl okula gidip gelecekler, nasıl eğitim alacaklar, öğretmenlerimiz ne yapacak, şuan bunun telaşı içerisindeyiz.” Diye konuştu
İLÇEDEKİ OKUL İHALELERİ İPTAL OLMUYOR BİZİMKİLER OLUYOR
Süreçle ilgili Çağlayancerit ilçe merkezindeki ilçe siyasetçileri, ilçe bürokratları ile her zaman görüştüklerini dile getiren Yeşil Oba İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Mahmut Tozar, “Helete’deki okulumuz daha önce iki kez ihale edilmiş ve edilen ihaleler iptal edilmiş. Fakat ilçe halkımızın tepkisi aynı ihaleler Çağlayancerit İlçe Merkezinde de yapılıyor ve iptal edilmiyor, okullar bir bir eğitime başlıyor. Onlarla ihaleye çıkan bizim okulumuz neden iptal ediliyor diye haklı tepkisini dile getiriyor.
TEMELİNİN ATILDIĞINI GÖRMEDEN İNANMAYIZ
Şimdi ise yetkililer okulun ihalesinin yapıldığını ve 2024’ün ocak ayında eğitime yetişeceğini söylüyor. Daha yer teslimi yapılmamış, temel atılmamış, nasıl yetişeceğini halkımız öğrenmek istiyor. Daha önceki ihaleler de iptal edildiği için yine bunun da diğer vaatler gibi boşa çıkacağını düşünüyor ve inanmıyor. Lisemizin yapımı için suyumuzu alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de söz verdi. Elimizde 16 derslikli bir lise için protokol var. Sonra Sayın Şahin okul yapım işi için topu dönemin valisine ve şuanki Büyükşehir Belediye Başkanına attı. İhale bir defa olmuştu o da iptal olunca şuan hiç kimseden ses seda yok.” Dedi.
Şimdi Helete mahalle sakinleri yetkilerden gelecek okul haberiyle, okulun temel atılmasını gözleriyle görmek istiyor. Velilerin çağrısına Kahramanmaraş’ın çiçeği burnunda valisi MükerremÜnlüer, siyasiler ve Milli Eğitim yetkililerin nasıl bir cevap vereceği merakla bekleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.