MasterChef'te yapılan Kahramanmaraş D böreği merak konusu oldu!
TV8 ekranlarının sevilen yarışma programı MasterChef dün akşam Kahramanmaraş’ta çekilen bölümle ekranlara geldi.
Kahramanmaraş yemeklerinin yer aldığı yarışma menüsünde paça, tava, pilav gibi yemekler hazırlanırken yarışmanın ismiyle en dikkat çeken yemeği ise Maraş D Böreği oldu.
KAHRAMANMARAŞ D BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Hamuru için;
3,5 su bardağı un (isteğe göre arttırılabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 ile 2 bardak arası su
İç harcı için;
Yarım kilo çökelek veya lor
1 tane büyük soğan
1 çay bardağından az eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
3-4 dal maydanoz
Kızartmak için;
2 su bardağı sıvı yağ
TARİF
Öncelikle soğan doğranıp, yağ ile kavrulur.
Daha sonra salça ve tuz eklenip, karıştırılır.
Çökelek de ilave edilip, 1-2 dakika kısık ateşte kavrulur.
Altı kapatılıp, doğradığımız maydanozu da eklenip, karıştırılıp soğumaya bırakılır.
İç harcımız soğurken, hamur yoğurulur. Ne çok sert olmalı, ne de çok yumuşak, normal bir hamur elde etmemiz gerek ki rahat açalım.
5 dakika da hamurumuz dinlendirilip, açma işlemine geçilir. Hamurumuzdan küçük bezeler yapılıp, hazır edilir.
Unlanıp ve pasta tabağı büyüklüğünde açılıp, iç harçtan ön kısmına bir yemek kaşığı bırakılıp yayılır. Diğer boş kısmı üzerine kapatıp, elimizle uç kısımlarına bastıralım ki, kızarırken açılmasın.
Daha sonra çay bardağı altlığıyla uç kısmı düzenlenmesi için incecik kesilir, D şeklinde.
Bu işlemi bütün bezelerle uygulanıp bittikten sonra, kızgın yağda böreklerimiz kızartılır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.