İNGİLTERE’DE EN BÜYÜK BİLİŞİM ÖDÜLÜ İLK KEZ BİR TÜRK’E VERİLDİ

İNGİLTERE’DE EN BÜYÜK BİLİŞİM ÖDÜLÜ İLK KEZ BİR TÜRK’E VERİLDİ
İngiltere'de bir Türk ilk kez, geliştirdiği sistem sayesinde dünyanın önemli bilişim ödüllerinden birisine layık görüldü.

İngiltere'de bir Türk ilk kez, geliştirdiği sistem sayesinde dünyanın önemli bilişim ödüllerinden birisine layık görüldü.

Bu sene 35'incisi düzenlenen, İngiltere'nin en köklü bilişim enstitüsü tarafından verilen BCS (Bilişim Uzmanları Enstitüsü) & Bilişim Endüstrisi ödüllerinde, bir Türk ilk kez ödüle ismini yazdırdı. Lifetime Learning Vakfının kurucusu Murat Aykut Sadi, aralarında milyonlarca sterlinlik bütçelere sahip adayları geride bırakarak ödülü kazanan isim oldu. İngiltere'de engelli öğrenciler için hazırladığı sistem ile yarışmaya aday gösterilen Sadi, yılın en iyi bilişim ödülüne layık görüldü. Sadi, 7 yıl boyunca kendisinin dizayn ettiği program ile engelli çocukların başarı analizinde bir devrim yaptı.

İNGİLTERE 2'NCİ OLDU

İngiltere'nin en köklü bilişim enstitüsü tarafından verilen BCS (Bilişim Uzmanları Enstitüsü) & Bilişim Endüstrisi Ödüllerinde İngiliz hükümetinin 10 milyon bütçeli projesi ise 2'nci oldu. Sadi, projeyle ilgili şu cümleleri söyledi:

"Uzun yıllar üzerinde çalıştığımız projemize ödül verilmesi bizi daha iyi projeler yapmaya teşvik etti. Okulları geliştirmek için gösterilen çabalarımızın tanınması ve onaylanmasından çok memnunuz. Yenilikçi bilişim projemizin öneminin BCS tarafından fark edilmesinden çok gurur duyduk. BCS & Bilişim Endüstrisi Ödülleri, tüm mesleğin en iyi uygulamaları, yenilikleri ve mükemmellikleri kutlaması için bir platformdur. Bu yılki ödülleri, proje, organizasyon, teknoloji ve bireysel mükemmellik konularını kapsayan 25 kategoriyi içermektedir. Kategoriler kar ve ticari sektörler için değil, kamuya açık alanlarda yer alan kuruluşlara ve kişilere açık."

"ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN NOTLARININ ENGELLİ OLMAYANLARLA AYNI STANDARTTA ANALİZİNİ SAĞLADIK"

Projenin detaylarından bahseden Sadi, "İngiltere'de engelli öğrencilerin okuduğu bütün okulların başarısı İngiltere ortalamasının altında. İngiltere'de okulların başarısı İngiliz hükümetinin hazırladığı rapor ile kendi müfettişlerin analizi ile hesaplanmaktadır. Vakfımız, ilk defa hazırlanan yenilikçi bir yazılım ile okullarımızın başarı puanlarını teknolojiyi de kullanarak artırıyor ve önemli bir rekabet avantajı haline getiriyor. Örnek olarak İngiltere'de İngilizce dersinde ortalama bir öğrencinin 4,5 alması bekleniyor, engelli olup olmaması göz ardı edilerek. Eğer öğrenci 2 alırsa, -2.5 olarak analize dahil ediliyor. Engelli öğrencilerin ortalaması engel çeşidine göre 1 ile 2,5 arasında değişiyor. 2 alan öğrenci aslında +1 olarak gözükmesi gerekirken, -2.5 olarak değerlendiriliyor. Öğrenciden başarı analizini yeniden hesaplayarak engellilerin önündeki başarı engelini kaldırıyor. Güçlü ve zayıf yönlerini belirleyerek okullarımızın başarılarını destekliyoruz. Öğrenciler kendilerinden beklenen sonuçtan daha yüksek başarı puanı almasıyla okullarının da başarı puanlarını arttırmış oluyorlar ve okula pozitif değer katıyorlar. Okul ortalamasının artması demek okulun başarısının, öğrencilerini hedeflenen noktaya getirdiğinin kanıtı oluyor. Biz vakıf olarak engelli öğrencilerin ortalamalarını aldık ve hazırladığımız yeni analiz ile yeniden hesapladık. Böylece engelli öğrencilerin sınavda alması beklenen notlar; engelli olmayan öğrenciler ile aynı standartta analiz edilmesini sağladık. Yıllardır başarısız olarak gözüken engelli öğrenciler ilk defa hazırladığımız yenilikçi analizimiz ile diğer öğrencilerle karşılaştırılması yapılarak engelli öğrencilerin gerçek başarılarının ortaya çıkmasını sağladı" şeklinde konuştu.

BCS Chartered Enstitüsünden BCS Grup CEO'su Paul Fletcher ise şunları söyledi:

"İngiltere'deki Bilişim Endüstrisi 2017 Ödülleri'nde büyük beğeni topladı ve kazananları tebrik ediyorum. Bu yıl aldığımız standart uygulamalar olağanüstü idi ve sektörümüzün en parlak ve en iyi örneklerini sergiliyordu. Kazananlar olağanüstü ve ilham verici olarak öne çıktı ve başarılarından çok gurur duymalılar" dedi.

AYKUT SADİ KİMDİR?

Aykut Sadi, 1999 yılında Londra'ya eğitim amacıyla geldi. Mimar Sinan Üniversitesi istatistik bölümünden mezun olduktan sonra London School Economics'de istatistik masterı yaptı. London Business School'da 3 yıl, yerel hükümette 6 yıl istatistik danışmanı olarak çalıştı. 2012 yılında Lifetime Learning Vakfını kurdu. Vakıf ücretsiz olarak İngilizce ve bilgisayar eğitimleri veriyor. Kişisel gelişimleri arttırabilmek için yine ücretsiz olarak kişisel gelişim eğitimleri verilmesini sağladı. Şu an vakıfta herkese ücretsiz eğitimler verilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.