Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye İlişkileri konuşuldu

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye İlişkileri konuşuldu
Türkocağı tarafından her hafta Çarşamba günleri düzenlenen konferans serilerinden bu haftakinde KKTC ve Türkiye İlişkilerini Dr. Oğuz Paköz ile Abdulhakim Eren anlattı

Türkocağı tarafından her hafta Çarşamba günleri düzenlenen konferans serilerinden bu haftakinde KKTC ve Türkiye İlişkilerini Dr. Oğuz Paköz ile Abdulhakim Eren anlattı

Kahramanmaraş Türkocağı tarafından uzun yıllardan bu yana devam ettirilen konferans ve sohbet toplantıları aralıksız devam ediyor.

Kahramanmaraş’ın kültür ve eğitim hayatına damga vuran bu konferanslardan biride geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Kıraathane de tertip edildi.

Dr. Oğuz Paköz ile Eğitimci Abdulhakim Eren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye İlişkileri konulu konferans verdiler.

20170104_194514.jpg

Konferansın açılış konuşmasını hars heyeti başkanı Mustafa Kök yaptı. Kök konuşmasında; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye’nin jeopolitik açısından büyük öneme haiz olduğunu ifade ederek, anlaşmalar konusunda oldu bittiye getirilmemesi gerektiğini özellikle vurguladı.

PAKÖZ; KIBRIS TÜRKİYE’NİN AKDENİZ’E AÇILAN PENCERESİDİR

Kahramanmaraş’ın en önemli edebiyat ve kültür alanındaki yaptığı çalışmalarıyla, şehre dair yazdığı edebi yazılarıyla kenti geleceğe taşıyan isimlerden biri olan Dr. Oğuz Paköz, Kıbrıs’ın tarihi ve stratejik konumu ile ilgili bilgiler verirken, Kıbrıs adası Türkiye’nin Akdeniz’e açılan penceresidir. Türkiye’nin açık denizlerde hareket alanını büyük oranda artıran bu adada kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bizim için büyük önem arz etmektedir. Devlet bunun farkındadır ve bu minvalde anlaşmalar yapılmalıdır dedi.

20170104_194518.jpg

EREN; KUZEY KIBRIS’A HER ALANDA DESTEK VERMELİYİZ

Kahramanmaraş’ta uzun yıllar eğitimcilik ve yöneticilik yapan, Eshab-ı Kefh başta olmak üzere, orkide ve diğer tarihi, ekolojik ürünlerimizin tanıtımında gönüllü kültür elçisi olarak kabul edilen, Kahramanmaraş Kültür ve Sanat derneği başkanı aynı zamanda KKTC’de de bir Üniversitenin Kahramanmaraş temsilciliğini yürüten Abdulhakim Eren KKTC’nin ekonomik ve sosyal görünümüne farklı bir bakış acısıyla bakarak, eğitim ve kültür odaklı bir konuşma yaptı.

Eren; Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımız balık istemiyor, balık tutmasının öğretilmesini istiyorlar. KKTC’yi ayakta tutan turizm değil üniversitelerdir. 80 bin civarında yüksek öğrenim gören öğrencilerin harcadıkları ile ayakta kalman KKTC’de Türkiye’den gönderilen su ile yeniden hayat bulacaktır. Orada verimli araziler vardır. Ancak sadece arpa üretilmektedir. Su’nun dağıtılmasıyla o ovalarda birden fazla ürün elde edileceği gibi seracılık da gelişecektir. Bize düşen görev orada üretilenlere hiçbir kota koymadan satın almamızdır. Öncelikle orada fabrikalara ihtiyaç vardır. Türkiye’de yapılan teşvik ve benzeri uygulamalar KKTC’de de hayata geçirilmelidir diye konuştu.

Konferansa katılan katılımcılarda konuyla ilgili sorular sordular. 

manset-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.