Türk Gençleri Yaptı
Denizli Pamukkale Üniversitesi Teknokent’te bir araya gelen 15 genç, görüntülü tanıma teknolojisini tamamen yerli olarak hayata geçirdi.
15 genç, bilişim ve teknoloji alanında önemli projeler üzerinde çalıştı. Son olarak ABD ve Avrupa’da kullanılmaya başlayan ancak henüz yayılmayan arttırılmış gerçeklik üzerine çalışan gençler, tamamen yerli kaynaklarla önemli bir projeye imza attılar. Loopar adı verilen sistemle, akıllı telefonlar bir objenin üzerine tutulurken, o objeyle ilgili tüm bilgiler akıllı telefona akıyor.
ÜÇ YILDIR PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORLAR
Ürettikleri sistemle ilgili bilgi veren Loopar Şirketi kurucularından Hamza Mert, "Arttırılmış gerçeklik projesi geleceğin teknolojisi olarak algılanıyor. Biz Pamukkale Üniversitesi Teknokent’te tamamen yerli kaynaklarla, dışa bağımlı olmadan bunu geliştiriyoruz. 3 yıldır bunun üzerinde çalışıyoruz. Gelişmeye de devam ediyor. Bu arttırılmış gerçeklik cep telefonu ve tabletlerle bilgiye en hızlı ulaşmanın yolu. Bu teknolojinin dışa bağımlı olmadan üretilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Bu teknolojinin hayatı çok kolaylaştırdığını kaydeden Hamza Mert, "Cep telefonunu bir objeye tutarak görüntülü tanıma teknolojisi ile sistem tanıyor. Gerekli içerik geliyor. Bu şekilde bilgiye ulaşıyorsunuz. Mesela ilaçla ilgili çok önemli bir faydası olacak. Bilinçsiz ilaç tüketimi çok fazla. Cep telefonunu ilacın üzerine tuttuğumuz zaman ilaçla ilgili bilgiler hepimizin anlayacağı dilde telefona akacak. Hatta engelli vatandaşlarımız işareti diliyle dahi kitabımıza ulaşmış olacaklar" diye konuştu.
Hamza Mert, şimdiden bazı siyasi partilerin ve şirketlerin bu teknolojiyi kullanmaya başladığını sözlerine ekledi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.