Türkiye’de Nesnelerin Internetinin geleceği konuşuldu

Türkiye’de Nesnelerin Internetinin geleceği konuşuldu
Samsung ve TBD’nin düzenlediği “Samsung IoT Day” etkinliğinde, nesnelerin interneti (IoT) kavramının yaratacağı ekonomik değer ve kamuya doğrudan katkısı ele alındı

Samsung ve TBD’nin düzenlediği “Samsung IoT Day” etkinliğinde, nesnelerin interneti (IoT) kavramının yaratacağı ekonomik değer ve kamuya doğrudan katkısı ele alındı

 Samsung Electronics’in gelecek vizyonuyla nesnelerin internetinin (IoT) ele alındığı, Samsung ve Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlediği “Samsung IoT Day” gerçekleştirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan katılımıyla gerçekleşen etkinliğin ev sahipliğini Samsung Türkiye Kamu Sektörü ve Dış İlişkiler Ülke Direktörü Dr. R. Erdem Erkul ve Türkiye Bilişim Derneği Başkanı İlker Tabak gerçekleştirdi.

Samsung için nesnelerin interneti, fiziksel ve dijital dünyaların bir araya gelerek yaşam kalitesini artırması anlamına geldiğini belirten Dr. R. Erdem Erkul, “IoT’nin gerçek potansiyelini ortaya koymak için insanı merkeze koyan yaklaşımlara ihtiyacımız var. McKinsey1 araştırmasına göre, 2025 yılına gelindiğinde IoT’nin dünya ekonomisine etkisi 11 trilyon dolar olacak. Türkiye’nin bu değerden pay alması büyük önem taşıyor” dedi.

“Günümüzde nesnelerin internetinin şimdiden evler, ofisler ve fabrikalarda daha akıllı yaşam ve çalışma olanakları yarattığına şahit oluyoruz. IoT bireylerin yaşamını değiştiriyor” diyen Dr. Erdem Erkul, gelecekte ise toplumun çok daha geniş bir kesiminin IoT’nin faydalarına kavuşacağını belirtti. Bu doğrultuda Samsung’un insan odaklı, açık ve işbirliği prensiplerinden oluşan IoT vizyonuna, kamunun yaklaşımının önemine değinen Dr. Erkul, etkinliğin düzenlenmesindeki destekleri nedeniyle Türkiye Bilişim Derneği’ne teşekkür etti.

Türkiye Bilişim Derneği Başkanı İlker Tabak, “Günümüzde gelişen teknolojilerin başında nesnelerin interneti geliyor. Enerji tasarrufu, verimlilik artışı gibi faydalarla tüm endüstrilerin IoT ile hızla dönüşmeye başladığını gözlemliyoruz. Türkiye’nin bu gelişen alanda geri kalmaması ve oluşacak ekonomik değerin bir parçası olması için gerekli düzenlemeleri yapması gerekiyor. TBD olarak tüm bu düzenlemeler için gerekli desteği vermeye hazırız” dedi.

5G ile daha fazla nesne birbirine bağlanacak

Geçtiğimiz yıl elektronik haberleşme sektöründe toplam yatırım miktarı %204 oranında artarak 17,3 milyar liraya ulaştığına değinen Dr. Ömer Fatih Sayan, “Yatırım miktarındaki bu büyük artışın en önemli sebebi tabii ki 4.5G yatırımlarından kaynaklanıyor. Ülkemizdeki geniş bant internet abone sayısı Mart 2016 itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre %20,5 artışla 51,6 milyona ulaştı. Mobil abone sayısı 73.8 milyona çıktı. Bu artışlar önümüzdeki süreçte daha da büyüyecektir. Özellikle 5G teknolojisinin hayatımıza girmesi ve IoT (nesnelerin interneti) diye adlandırılan teknoloji ile akıllı binalar, akıllı şehirler, akıllı ulaşım gibi alanlarda daha fazla nesne birbirine bağlı olacaktır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.