Mumbara Bayıldı

Mumbara Bayıldı
Ünlü manken, model ve oyuncu Şebnem Schaefer, ilk kez mumbar yedi. Koyun bağırsağından yapılan mumbarı çok beğenen Schaefer, "Sakatatı aslında sevmem ancak, mumbar çok lezzetli" diyerek yedi. Zengin T...

Ünlü manken, model ve oyuncu Şebnem Schaefer, ilk kez mumbar yedi. Koyun bağırsağından yapılan mumbarı çok beğenen Schaefer, "Sakatatı aslında sevmem ancak, mumbar çok lezzetli" diyerek yedi.

Zengin Türk mutfağının en önemli temsilcilerinden Kahramanmaraş’a ilk kez gelen Şebnem Schaefer, kendisine ikram edilen her şeyden tat aldı. Tirşik çorbası, borani, turtata, içli köfte ve daha birçok yöresel yemekle donatılan sofrada Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Selçuk Şişman ve Piazza AVM Müdürü Serbülent Tekinşen ile birlikte yemek yiyen ünlü manken, her yemekten tat aldı ancak, "Mumbara bayıldım" dedi.

Bazı bölgelerde bumbar dolması ya da "mimbar" olarak da adlandırılan bu yemeğin, koyun bağırsağından yapıldığını öğrenince şaşıran Şebnem Schaefer, "Kokoreç gibi sakatattan yapılan bazı yemekleri tanırım ama mumbarı ilk kez gördüm ve tattım. Bu yemeğin bağırsaktan yapıldığını öğrenince bu kadar lezzetli olduğunu tahmin etmemiştim ama çok beğendim" diye konuştu.

FORMUNU NASIL KORUYOR ?

Schaefer, gazetecilerin formunu nasıl koruduğu yönündeki bir soru üzerine ise şunları söyledi:

"Aslında ben diyet yapmam spor yaparım. Her şeyden yerim, masadan da tıka basa doymuş olarak kalkarım. Neden kilo almadığıma gelince de aslında benim yemek kültürüm böyle. Az yiyerek doyabiliyorum. Bence mideyi çok fazla genişletmemek lazım. Az yemekle doymaya alışınca ince kaldığımı düşünüyorum. Bugüne kadar hiç kilo problemi yaşamadım."

Yemek yapmayı ise hiç sevmediğini belirten ünlü manken, "Annem Türk olduğu için Türk yemeklerine alışkınım. Yemek yapmayı ise hiç bilmem. Mutfakta bazen anneme yardım ederim. Annem, ‘şunu soy’, ‘şunu doğra’ diye komut verir ben yaparım. Ama yemek hiç yapmadım. Aslında her zaman evde yemek yapan birileri olunca ihtiyaç da duymuyorum. Almanya’da yaşadığımdan annem her gün yemeğimi hazırlıyor. İş için İstanbul’a geldiğimde ise lokantalarda yiyorum yine kendim yapmıyorum" dedi.

Kahramanmaraş’ın ardından yine bol çeşitli mutfağı ile ünlü Şanlıurfa’ya giden ünlü manken, burada da Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ndeki etkinlik süresince bol bol çiğ köfte yedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.