Ak Parti’de İlçe Başkanlığı Hareketliliği Başladı

Ak Parti’de İlçe Başkanlığı Hareketliliği Başladı
Kahramanmaraş’ın büyükşehir olması ve Kaymakam atanmasının yapılmasıyla birlikte gözler iktidar partisi Ak partiye çevrildi. Kimler iki ilçeye atanacak?

Kahramanmaraş kent merkezi adeta Ak Partinin oy deposu gibi. Kahramanmaraş’ta iki dönemdir Ak Parti Merkez ilçe Başkanı olarak hizmet eden Necati Okay, yeni dönemde teşkilatta görev almayacak. Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olması ve Kaymakamların atanmasıyla birlikte kamuoyu gözlerini Ak Parti’de yapılacak olan yeni atamalara odaklandı.

Bu konuyla ilgili www.maraskimlik.com sitesi yaptığı haberde ilginç detaylar öne sürüyor. İşte o haber;

İLÇE BAŞKANLARI KİMLER OLACAK?

Kahramanmaraş’ın büyükşehir statüsüne kavuşması ardından, teşkilat yapısının yenilenmesi anlamında siyasi partilerdeki hareketlilik erkene başladı, bu bağlamda, AK Parti Genel Merkezi, AK Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ve yönetimi kurulunun istifasını istedi.

İLÇE BAŞKANLARI KİMLER OLACAK?

 Bu yasal zorunluluk nedeniyle Necati Okay, yönetim kurulundaki arkadaşlarının istifalarını alırken, şimdi de kamuoyu merkezde kurulan Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerine kimlerin teşkilat başkanı olacağı sorusunu sormaya başladı.

Okay yönetimin istifa dilekçelerini İl Başkanı Fatih Erkoç’a verecek, Erkoç da, önümüzdeki ayın 14’ünde, Ankara’daki il başkanları toplantısında genel merkeze verecek ve muhtemelen Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe başkanları belli olacak.

PEKİ KİMLER İLÇE BAŞKANI OLUR?

Bu sorunun cevabını vermeden önce biraz geçmişe gitmekte, aday adaylarını deşifre etmekte yarar görürken, Onikişubat ilçesi için ilk ismin Av.FıratGörgel olacağına ilişkin ciddi duyumlara ulaştık.

Dulkadiroğlu için de Mehmet Beşen’in adı geçmeye başladı.

Parti kurulduğundan belli siyasetin içinde olan, mesleki ve siyasi sabıkası bulunmayan, üstelik de toplumun her kesimince kabul gören bu iki siyasetçinin, ilçe başkanları oldukları takdirde kentin dinamiklerini harekete geçiren isim olacağına tüm kamuoyu inanmış.

Bugüne kadar yapılan şehir kimliği ile siyasette çıtayı yükseltecek bu iki isim, bize göre başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın heyecanına heyecan katacak isimler olarak dikkat çekerken, yarınların çok şeye gebe olduğu biliniyor.

TEMSİL YETENEKLERİ OLANLAR

Av.FıratGörgel, halen AK Partinin gelmiş geçmiş en aktif gençlik kolları başkanları arasındaki yerini korurken, gerek karizması, gerek partiye olan sadakati, gerekse temsil yeteneği ile,Onikişubat ilçesine ilçe başkanı olarak atanması partinin ve kentin çıkarları ile örtüşecek görünüyor. Adam gibi adam. Karakteriyle, çalışması ile…

12 Şubat ruhunu iyi bilen Fırat Görgel, toparlayıcı, uzlaşmacı özelliği ile gençliğini de eklediğinizde, kendisine olan inancı, güveni boşa çıkartmayacak yegane aday olarak öne çıkıyor.

Mehmet Beşen’e gelince… Siyasi geçmişine bakarsanız, pırıl pırıl biri maziye sahip. Bugün Adalet bakan Yardımcısı olan Av.Veysi Kaynak ve Mustafa Sarıkaya dönemlerinde teşkilat başkanlığı yaptı. Mesleğine leke getirmedi. Son senelerde siyasetin içinde aktif olarak rol almasa da, aslında siyasetin göbeğinde siyasi çalışmalarını sürdüren insandı.

BAŞKA İSİMLER VAR MI?

Siyasetin olduğu yerde alternatifler her zaman vardır. Necati Oktay’ın istifası ve yönetimle birlikte görevinin sona ermesi üzerine, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe başkanlıkları için isimleri geçen başkaları da var kuşkusuz.

Yine siyasete senelerini vermiş, partiye emekleri sinmiş, siyaseti temiz insan AK Parti il başkan yardımcısı mali müşavir M.Akif Kahveci, yine il yönetiminde, bugünün Armadaş genel müdürü olan Uğur Dilipak ile teşkilatta görev alan Ömer Faruk Debgici’nin de isimlerinin geçmesi, demokrasinin zenginliği olarak yorumlanıyor.

Evet, yarınlar çok şeye gebe.

Bugünden itibaren de her evde bir kıpırdanma yaşanacak, siyasi tartışmalar, fikirler arenaya taşınacak. Aslında genel merkez veya AK Parti Kahramanmaraş teşkilatı bir anket yaptırsa, ilçe başkanlarını anket sonucuna göre atasa, bize göre daha isabetli bir karar vermiş olur. Öyle ki, toplumun kabul gördüğü ve onay verdiği isimlerle yola gitmek daha etik düşer.

Ey AK Parti genel merkezi.

Ey AK Parti milletvekilleri. Ve ey Belediye başkanı Mustafa Poyraz…

Yönetimde söz sahibi olacak kişileri atarken, kılı kırk yarmanızda yarar var!

NECATİ OKAY NE OLMALI?

Partinin ruhu ile özdeşleşen ciddi ve önemli bir isim Necati Okay. Genel Merkez, yeni oluşum için, yeni ilçe başkanlarının atanmasına zemin hazırlamak için, partinin kurulduğu günden beri içinde olan, mahalleyi, beldeyi, obayı, köyü, ilçeyi ve kenti bilen, mesaisini, zamanını ve imkanlarını seferber eden Necati Okay da ödüllendirilmeli bize göre.

Bir Dulkadiroğlu ilçe belediye başkanlığı yakışır.

Bunu sadece biz, yani KİMLİK GAZETESİ değil, tüm kamuoyu istiyor ve bekliyor.

Takdir makamı tabi genel merkezin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.