Ejder Oruç İstifa Etti

Ejder Oruç İstifa Etti
29 Mart seçimlerinde MHP’den Belediye Başkan aday adayı olması ile kamuoyunda tanınan bürokratlarımızdan Ejder Oruç milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti

Kahramanmaraş kamuoyunun olduğu kadar Türkiye kamuoyunun yakından tanıdığı Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Daire Başkanı Ejder Oruç Milliyetçi Hareket Partisinden milletvekili olmak için görevinden istifa ederek, Kahramanmaraş’ta siyasi çalışmalara başladı.

Gazeteci Mehmet Taş’ı çalışma ofisinde ziyaret eden Oruç; seçim ve Kahramanmaraş’ta nelerin yapılması ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

ejder1.jpg

EJDER ORUÇ KİMDİR?

1962 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya gelen Ejder Oruç, ilk ve orta öğrenimini de Kahramanmaraş’ta tamamladı. 1980 yılında K. Maraş Endüstri Meslek Lisesi elektrik bölümünden mezun olan Ejder Oruç, yüksek öğrenimini Türkiye’nin gözde teknik üniversitelerinden biri olan Yıldız Teknik Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Elektrik Mühendisliği bölümünde tamamladı. Özellikle Telekomünikasyon Sektörü veya yeni söylenimi ile Elektronik Haberleşme Sektöründeki çalışmaları ile devlet ricalinde en başarılı bürokratlardan biri olarak kabul edilen Ejder Oruç memuriyet yaşantısına PTT Genel Müdürlüğünde mühendis olarak başlamış sonrasında ise yine PTT Genel Müdürlüğünde Teknik Amir olmuştur. 1995 senesinde Türk Telekom Genel Müdürlüğüne (Özelleştirmeden sonraki adıyla; Türk Telekomünikasyon A.Ş) geçen Ejder Oruç, burada Etüt ve Proje Daire Başkanlığında başmühendislik ve Daire Başkan Yardımcılığı görevlerini ifa etmiştir. 

Türk Telekom Genel Müdürlüğündeki çalışmalarında özellikle Türkiye’nin 3. GSM operatörü olan (Mevcut Adı: AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş.) Aycell’in kurulması ile ilgili ihale komisyonunda görev alan Ejder Oruç’un Aycell’in isim ve logo çalışmalarına önemli katkısı olmuştur. Yine Türk Telekom’da çalıştığı dönemde sadece Türk Telekom’da çalışan mühendislerin üyesi olduğu Telekomünikasyon Mühendisleri Derneği’ni 16 arkadaşı ile birlikte kurmuştur. 2 yıl sürdürdüğü Dernek Başkanlığı döneminde önemli faaliyetlere imza atan Ejder Oruç’un başkanlık dönemi son derece verimli ve iddialı geçmiştir. Kurucu Üyesi olmuş ve dernek bünyesinde önemli çalışmalar yürütmüştür. 2000 senesinde, 1999 yılında Telsiz Genel Müdürlüğü’nün lağvedilmesi ve teknoloji çağının en önemli faaliyet alanlarından biri telekomünikasyon sektörünün düzenlenip denetlenmesi amacıyla kurulan üst kurul Telekomünikasyon Kurumuna (Mevcut Adı: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu)  daire başkanı olarak atanmıştır. Bağımsız düzenleyici ve denetleyici otoritelerden biri olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda 2006 yılına kadar sürdürdüğü Sektörel Araştırma ve Stratejiler Daire Başkanlığı döneminde sektörel bazda önemli araştırma raporları hazırlayıp onlarca rapora imza atmış, düzenleyici stratejiler geliştirmiştir. Ayrıca buradaki görevi esnasında İnternet Üst Kurulu Üyeliği görevinde de bulunmuştur. Bu tarihten sonra yine Kurumun Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Daire Başkanlığı görevine atanan Ejder Oruç halen bu dairede önemli projeler üzerinde çalışmaktadır. Ejder Oruç’un bu daireye atanması, tecrübesi ve düzenlenip denetlenen sektörün parasal büyüklüğü basında geniş şekilde yer almıştır. 

Elektronik Haberleşme Sektöründe birçok projesi bulunan Ejder Oruç halen vatanı ve milleti için hummalı çalışmalarını sürdürmektedir. Sektörel Araştırma ve Stratejiler Dairesi Başkanlığı görevinde bulunan Oruç evli ve 2 çocuk babasıdır. İleri derecede ingilizce bilen Ejder Oruç geçen dönem Milliyetçi Hareket Partisinden Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı aday adayı olmuştur. Bürokrat yaşantısı içerisinde her görevi başarı ile yerine getiren Ejder Oruç bundan sonra da gerek bürokratik gerekse siyasi yaşantısında devleti ve vatandaşı için her zaman olduğundan daha çok çalışmaya devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum