Güvenç Başvurusunu Yaptı

Güvenç Başvurusunu Yaptı
Ak Partiden 2007 seçimlerinde milletvekilliğini kıl payı kaçıran Dr. Sıtkı Güvenç 2011 Genel seçimleri için başvurusunu bu gün yaptı.

Kahramanmaraş’ta kamuoyunun yakından tanıdığı, eski Sağlık İl müdürü ve 2007 seçimlerinde Ak partiden 7.sıra milletvekili adayı  Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi iken bu görevinden istifa ederek yeniden milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Ak Parti İl binasında bulunan toplantı salonunda kalabalık bir vatandaşın katıldığı başvuru töreninde konuşan Sıtkı Güvenç, milletimize, halkımıza hizmet etmek için bu yola çıktık, projelerimizle sokağın sesini dinleyen bir vekil olmak istiyorum diye konuştu.

guvenc3.jpg

Güvenç yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Değerli misafirler ve basın mensupları,  2011 yılında yapılacak olan milletvekilliği seçiminde aday adaylığımı açıklamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle bu anlamlı günde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür eder hoş geldiniz der saygılarımı sunarım.

Konuşmamı üç ana başlık üzerinden yapmak istiyorum;

1-  Yaşadığım süreç ve özgeçmişimden bahsedeceğim

2-      Niye aday oldum

3-      Milletvekili olursam ne yapacağım ve nelere öncelik vereceğim.

Bu bağlamda ilk olarak 1985 yılında Rize Devlet Hastanesinde memuriyet hayatıma başladım daha sonra ülkemizin değişik yerlerinde görev yaptıktan sonra 1992 yılında KAHRAMANMARAŞ Merkez e geldim. AK Partinin iktidara gelmesi ile birlikte 2003 yılında İl sağlık müdürlüğü görevine getirildim. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde Milletvekili adayı oldum. Seçimi az bir oyla kayıp ettikten sonra Kahramanmaraş Ağız ve diş Sağlığı merkezinde Başhekimliği görevinde bulundum. Görevlerim esnasında mesai arkadaşlarımla bir ekip ruhu ile hareket edip ben değil biz anlayışıyla hareket ettik.

AK partinin değerli yöneticileri ile milletvekillerimizle yerel ve Ankara bürokrasisi ile hayırsever insanlarla olumlu diyaloglar kurmak gayreti içinde sivil toplum kuruluşları ile hep iç içe olduk. Bu olumlu iletişim neticesinde ilimize birçok hizmeti birlikte yapmak nasip oldu. Bu gün aile hekimliği merkezi olarak kullanılan sağlık ocaklarının büyük çoğunluğu hayırsever insanlarla kurduğumuz diyaloglar neticesinde bir kısmı da devlet imkânlarıyla yapıldı.

Yine bu çalışmalar sonucunda o dönemde Türkiye de üç yere yapılan 75.000 Metrekare kapalı alanı olan 400 yataklı hastane siyasi aktörlerimizin birlik ve beraberliği üstün gayretler ile ilimize kazandırıldı. Bugün açılma aşamasındadır.

Ağız ve Diş Sağlığı merkezimiz kendi döner sermayesinden yatırım programına alındı. Daha sonra bitirilerek Türkiye’nin tamamen kendi döner sermayesin ile yapılan en modern hastane olarak faaliyetlerine başladı.

Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim; Kamuda görev yaptığım süre içinde insanlarla hep sıcak ilişki kurup devlet millet kaynaşmasına katkı sağlamaya çalıştım. Kapılarımı hiç kapatmadım. İnsanların bana kolayca ulaşmasına önem verdim. Onlara yardımcı olmaya hayır dualarını almaya çalıştım.

Sayın Başbakanımızın da dediği gibi makama bağlı kalmadım. Sürekli halkın içinde olmaya özen gösterdim. Onların dertleri ile dertlendim. Gece yarısı bile bir telefon çalsa mutlaka cevap verdim. Eğer ulaşamadıysam arayan kişiye mutlaka ulaşmaya çalıştım. 2007 milletvekili genel seçimlerinde sizin gibi değerli dostların teşvikleri ile Ak Partiden 7. Sıra Milletvekili oldum. Adaylık Döneminde elimden geldiği kadar gayret gösterip kırsalda en zor şartlarda yaşayan vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştım.

guvenc5.jpg

Saat 23:00 ‘a kadar Televizyonlar millet vekili olarak ilan ederken kırsaldan gelen oylarla az bir farkla seçimi kayıp ettim. Hakka İnanıyorduk böylesi hayırlıdır dedik teslim olduk ve kadere rıza gösterdik. Seçimlerde halkımız kadir şinaslığını göstermiş ak partinin oyları 216000 ‘den 316000 e çıkmıştı ama 1 vekilde kaybetmiştik.

Halkımızın AK Partiye ve Şahsımıza gösterdiği teveccühe ulaşabildiğimiz kadar teşekkür etmeye gayret gösterdim. Buda o dönemde halkımız tarafından çok olumlu bulundu.

Seçimden sonra Ağız ve Diş Sağlığı merkezimizi yeni yerine taşıdık. Hızımızı kesmeden çalışmaya, halkımıza hizmet etmeye, kapımızı ve gönlümüzü açık tutmaya dün olduğu gibi bugünde devam ediyoruz.

2. olarak niye aday oldum; Hayat çok hızlı akıyor zaman çok hızlı geçiyor işte yeni bir seçim daha yaklaştı. Kahramanmaraş’ı bulunduğum görev ve siyasi sosyal faaliyetlerim dolayısı ile ilçe ilçe köy köy sokak sokak biliyorum. Yönetim bürokrasi siyasetle ilgili birikimlerim ve tecrübelerim var. Seçim sürecinde eşin dostun teşviki ile aday adayı oluyorum. Rabbim mahcup etmesin milletvekili olarak hayırlı hizmetler nasip etsin.

3.olarakta; Milletvekili olursam ilimizde üç şeyin oluşması için çalışacağım.

1.’si halkımıza kapımızı ve gönlümüzü açmaya devam edeceğiz.

2.’si Ak partinin il, kadın kolları, gençlik kolları, ilçe teşkilatları, seçilecek milletvekilleri, belediye başkanları yani siyasi ve de bürokratik aktörlerle birlik beraberlik içerisinde olmanın ortak akıl oluşturmanın gayreti içinde olacağım. İlimize teşvik’in gelmesi ve 400 Yataklı hastanenin kazandırılması ortak akıl ile hareket etmenin önemini göstermektedir. Asla teşkilatlardan kopmayacağım. AK partinin tüm teşkilatları ile bir ekip ruhu içerisinde çalışacağım.

3.’sü de liyakatli hemşerilerimin bürokraside en üst noktalara gelebilmesi için azami derecede gayret göstereceğim. 

Milletvekili seçilirsem bütün işimiz hizmet yapmak ve Kahramanmaraş’ın işlerini takip etmek olacaktır. Bu konuda Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

guvenc4.jpg

            Bu duygularla bizi bu anlamlı günde yalnız bırakmadığınız için teşekkür eder saygılar sunar dua ve desteklerinizi beklerim” dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Sıtkı Güvenç başvuru evrakını Seçim İşleri Başkanı Uğur Dilipak’a teslim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum