Karslı: “Türkiye’de Mazlum Yok”

Karslı: “Türkiye’de Mazlum Yok”
Kahramanmaraş Ticaret Borsası Toplantı salonunda gerçekleştirilen “Türkiye’nin Meseleleri ve Çözüm Yolları konulu” konferansa yoğun bir ilgi vardı.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Toplantı salonunda gerçekleştirilen “Türkiye’nin Meseleleri ve Çözüm Yolları konulu” konferansa yoğun bir ilgi vardı. 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul Hukuku Bölüm Başkanı Prf. Dr. Abdurrahim Karslı Türkiye’nin meseleleri ve Çözüm yolları konulu konferansı vermek için geldiği Kahramanmaraş’ta Yerel Seçimlerin hemen ardından kurmak istedikleri partinin de ana hedeflerine değindi.

Karslı, hükümetin yapmış olduğu dış politikaları eleştirirken: “Birileri iktidara geldiklerinde sıfır problemli bir dış politika izleyeceğiz diyorlardı şimdi bölgede dostumuz kalmadı. Ekonomide IMF’ye borcumuzun olmadığını söylüyor Sayın Başbakan, tamam iyi güzelde kardeşim sormazlar mı adama sen bu borcu bitirirken nereden ve nasıl aldın da bitirdin bu borcu?”

dsc00645.jpg

Prf. Dr. Abdurrahim Karslı yaptığı konuşmada şunları dile getirdi. “bilindiği üzere, insanlığın var olduğu günden bu yana, Peygamberler gelmiş ve kitaplar indirilmiştir. Alimler, bilim adamları, devlet adamları, filozoflar, teknokratlar… tarafından pek çok şey söylenmiş, yazılmış ve yapılmıştır. Neredeyse söylenecek söz kalmamıştır.

İşte biz, söylenmedik çok az şeyi bulup söylemek, söylenip de yapılmayan pek çok şeyi gerçekleştirmek üzere harekete geçtik.

Biz öncelikle ve özellikle, yıllardır kamplaştırılan, ötekileştirilen, ötelenen, dışlanan ve kandırılan insanımızı kucaklamayı amaç edinmiş bir hareketiz.

Mevcut iktidar partisi başta olmak üzere, geçmişte ve halihazırda pek çok partinin yaptığının aksine konjonktürün bize sunduğu kolaycılıkları ve halihazırcılıkları elimizin tersiyle itip, halkımızın haklı ve meşru taleplerini iktidara taşımak için siyaset sahnesine çıkıyoruz.

Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Sağ-sol, Laik-Antilaik, gibi toplumu ayrıştırıcı, kamplaştırıcı söylem ve eylemleri ortadan kaldırıp, insan merkezli Hak, Hukuk, eşitlik ve adalet çerçevesinde barış ve kardeşlik ikliminin hakim kıldığı bir Türkiye idealini gerçekleştirmek en önemli hedeflerimizden biri hiç kimse adaletsizlik, eşitsizlik ve ayrımcılık içeren bir uygulamaya maruz kalmayacak. Hiç kimse hiç kimseye kulluk ve marabalık yapmak zorunda kalmayacak. Kula kulluğa, maddi ve manevi sömürüye, soyguna, talana, yalana ve çifte standartlığa asla geçit vermeyeceğiz” dedi.

BU ÜLKEDE MAZLUM YOK

Prf. Dr. Abdurrahim Karslı konuşmasına sonlarına doğru altını çizerek belirtmek istediğim bir konu var dedi ve ekledi: “Bu ülkede mazlum yok, İktidarı ele geçiremeyen mazlumlar var, iktidara gelen bu insanlar Mazlum olmaktan çıkıp Zalim oluyorlar. İşte biz böyle durumlara karşı çıktığımız için siyasette bizde varız dedik ve bu politikayla yola çıktık. Bizim derdimiz insanlarımızın istediklerini insanlarımıza vermektir” dedi

Haber-Fotoğraf: Ali Karaboğa

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.