Komşu kentlerle birlikte büyüyeceğiz
Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ın da Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep ile birlikte büyümesi gerektiğini bildirdi.
Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş'ın ilçelerini bir ve bütün olarak düşündüklerini ve ilçelerin birlikte büyüyeceğini ve Kahramanmaraş ile birlikte gelişeceklerini belirtti.
Güçlü siyaset karşısında Kahramanmaraş'ın çözülemeyecek sorunu olmadığını, bugün bu politikayı uyguladıklarını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:
''Bu politikayı başarıyla uygulamanın bir sırrı var. O da, milletvekillerinin birlikte hareket etmesidir. Parçalı değil, birlik ruhu ile sorunları çözüyoruz. Bu birliktelik gücümüze güç katıyor. Güçlü siyasetin karşısında, Kahramanmaraş'ın çözülemeyecek bir tek sorunu bile yoktur. Kahramanmaraş'ta sayın bakanlarımızın da katıldığı ortak akıl toplantıları düzenledik. Enerji, Ulaştırma, Sağlık, Kalkınma, Çevre ve Şehircilik bakanları ilimize geldi.
Kahramanmaraş'ı yeniden hayal etmek adlı toplantılara tüm ilçelerden ilgili temsilciler katıldı. İlçe temsilcileri, bakan ve bürokratlara, şehirlerindeki sorunları direkt aktardılar. Bu toplantılardan çıkan sonuçları düzenledik. Geçmişte neler yapılmış, neler eksik kalmış, memleketin öncelikli hizmet talepleri nelerdir- Bunlar tespit edildi. Allah'ın izniyle bu sorunların üstesinden geleceğiz. En önemli avantajımız birliktelik ruhudur.''
-Kahramanmaraş'ın dört bir yanı bölünmüş yola kavuşacak''-
Ünal, yapılan planlamayla Kahramanmaraş'ın dört bir tarafının bölünmüş yola kavuşacağını, Elbistan-Göksun arası duble yol inşaatının 2014'te tamamlanacağını ifade etti.
Karadeniz-Akdeniz duble yolunun Göksun ve Kahramanmaraş'tan geçmesinin önemli olduğunu, Kahramanmaraş'ın önemli bir geçiş noktasında yer alacağı için kalkınma hızını artıracağını ifade eden Ünal, şu bilgileri verdi:
''Kahramanmaraş-Tekir arasında devam eden duble yol çalışmaları tamamlanmak üzere. Göksun'a yapılacak olan 2.8 kilometre uzunluğundaki tünel ile yolun devamı bitirilmiş olacak ve ulaşım rahatlayacak. Göksun tünel inşaatının ise 2014 sonlarına doğru tamamlanmasını bekliyoruz. Andırın-Göksun yolu, 2014 yılında tamamlanacak.
2023 yılına kadar, Karayolları bütçesinden ilimiz genelindeki tüm yol inşaatları için 1 milyar 850 milyon TL harcama yapılacak. 2012 yılında yapılacak olan bölünmüş yol çalışmalarının tutarı tahminen 240 milyon TL'dir. Türkoğlu ilçemizdeki asfalt sorunu çözüldü. Yeni kurulan Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi'nde 2012 yılında fabrikaların bacaları tütecek. Lojistik köy çalışmasını yakından takip ediyoruz.''
Ünal, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne bağlı Elbistan Teknoloji Fakültesi kurulma kararının Resmi Gazete'de yayımlandığını, fakülte bünyesinde Enerji ve Güç, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Harita ve Kadastro bölümleri bulunacağını ifade etti.
Bölümlerde okuyan öğrencilerin termik santrallerde staj yaparak tecrübe kazanacağını dile getiren Ünal, açıklamasını şöyle sürdürdü:
''Afşin ile Elbistan'a gelecek olan doğal gaz yatırım programına alındı. Planlama çalışmaları hız kazandı. Bir an önce doğal gazın gelmesi yönünde gayretlerimiz devam ediyor. Elbistan'ımıza güçlendirilmiş bölge hastanesi yapılıyor, hastanesinin yatak kapasitesi 250'den 300'e çıkartıldı. Proje çalışmaları tamamlanmak üzere. İnşallah yakında temelini atacağız. Nurhak İlçemizin en büyük sorunu, bir banka şubesinin olmamasıydı. Yaptığımız görüşmeler sonucu, Nurhak ilçemiz arzu ettiği hizmete kavuştu.
Afşin ilçemize büyük bir rekreasyon alanı kazandırıyoruz. Tarım Bakanımızla görüştük, çok şükür çözüme kavuştu. Pazarcık Sireşanlı pompaj sulama inşaatına, 2013 yılından itibaren ivme kazandırılacak. Çağlayancerit'te bulunan Merk Göleti Sulaması inşaatı 2011 yılında ihale edildi. Zorkun Göleti'nin inşaat çalışmaları ise hızla devam ediyor. Şifalı sularıyla ünlü Ekinözü ilçemizin turizm kapsamına alınması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölge turizm kapsamına alındığı zaman, gelişim yeteneklerini ortaya çıkartacak ve hızla kalkınacaktır.''
-Sulanabilir arazi artacak-
Ünal, Kahramanmaraş'taki sulanabilir tarım arazisinin 1.7 milyon dönüm olduğunu, bugün bu arazilerin 1.3 milyon dönümünün suya kavuşmadığını, DSİ 20. Bölge Müdürlüğü'nün bu konuda çalıştığını vurguladı.
Baraj projelerine hız verdiklerini, 2020 yılına kadar baraj ve sulama kanal inşaatlarını tamamlayarak, kademeli olarak hizmete sunacaklarını, 1.3 milyon dönüm arazinin suya kavuşmasının Kahramanmaraş ekonomisine 300 milyon TL fazladan para girmesi anlamına geldiğini dile getiren Ünal, açıklamasını şöyle tamamladı:
''Afşin ilçemize yapılması planlanan Karakuz Barajı'nın projelendirme sürecini yakından takip ediyoruz. Sonuç olarak, bizler memleketimiz için güç birliği oluşturduk. Bu gücün verdiği enerjiyi hizmetlere kullanıyoruz. Kahramanmaraş'ı bir ve bütün olarak kalkındırmak için kararlıyız. Kahramanmaraş da Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep ile birlikte büyümelidir.''
AA
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.