'TÜRK DİZİLERİ YURT DIŞINA KİTAP SATIŞINI OLUMLU ETKİLİYOR'

'TÜRK DİZİLERİ YURT DIŞINA KİTAP SATIŞINI OLUMLU ETKİLİYOR'
Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kocatürk, "Kitap ihracatımız açısından bakıldığında, dünyaya önce diziler ihraç ediliyor, sonra kitaplarımızın telif hakları satılmaya başlıyor." dedi

 Fatih Mehmet Kürkçü - Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, "Dünyayı dolaştıkça gözlemliyorum, dizilerin hakları satıldıkça Türk edebiyatına olan ilgi de artıyor. Türk dizileri, yurt dışına kitap satışını olumlu etkiliyor." dedi.

Kocatürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda başarılı dizilerin yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da ilgi gördüğüne işaret etti.

"Türk edebiyatına olan ilgi artıyor"

Her ikisinin birbiriyle iç içe olduğunu dile getiren Kocatürk, "Kitap ihracatımız açısından bakıldığında, dünyaya önce diziler ihraç ediliyor, sonra kitaplarımızın telif hakları satılmaya başlıyor. Dünyayı dolaştıkça gözlemliyorum, dizilerin hakları satıldıkça Türk edebiyatına olan ilgi de artıyor. Türk dizileri yurt dışına kitap satışını olumlu etkiliyor. Dizilerle birlikte Türk edebiyatına ilgi de artıyor." diye konuştu.

Türkiye'de dizilerin tarihe ilgiyi de önemli derecede artırdığını vurgulayan Kocatürk, bu durumun özellikle inceleme araştırma kitaplarının satışlarına olumlu yansıdığını söyledi.

İnceleme araştırma kitap satışında 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 19 artış olduğunu belirten Kocatürk, şöyle devam etti:

"İnceleme araştırma kitaplarının içinde çoğu tarih kitapları olan, yakın tarih, siyasi tarih (bize öğretilen resmi tarih dışında ne oluyor ne bitiyor), bunları da merak eden insanlar var. Geçenlerde önemli bir tarih hocamızın kitabı çıktı. Çok sevindirici bir gelişme, öğrendiğim kadarıyla ilk bir ay içinde 300 bin satmış. Bu mükemmel bir rakam, dünyanın birçok yerinde böyle rakamlarla karşılaşmıyorsunuz. Dünyada böyle 300 bin satan kitaplar kolay değil. Kitap okumayla, kitap satışlarıyla ilgili olumluya giden bu anlayışı geliştirmemiz gerekiyor."

Kocatürk, kitapçıların ve kütüphanelerin sayılarının artmasını, gençlerin bu kültürün içinde yetişerek, kitaplara dokunarak okuma keyfini alacaklarını düşündüklerini kaydetti.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.