8.000 ÖGRENCİYE GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Güvenli gıda üretimi ve tüketimini sağlamak için gıda üretici ve satıcılarının kontrolü yanında tüketicilerin de bilinçli olması çok önemlidir.

Güvenli gıda üretimi ve tüketimini sağlamak için gıda üretici ve satıcılarının kontrolü yanında tüketicilerin de bilinçli olması çok önemlidir.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün gerçekleştirmekte olduğu, 2016 yılında başlayıp 2021 yılına kadar devam edecek olan  “Okullarda Gıda Güvenliği Eğitim Projesi “ kapsamında günümüze kadar 84 adet İlköğretim okuluna gidilerek 8000 öğrenci ve 300 öğretmene “Temizlik ve Hijyenin Önemi” anlatılarak “Güvenilir Gıda” tüketmeleri konusunda ve “Alo Gıda Hattı” hakkında bilgilendirme yapıldı.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ‘Geleceğimiz olan çocuklarımızın bilinçlenmesi amacı ile yapılan eğitim çalışmalarıyla “Güvenilir Gıda Tüketmenin Önemi” vurgulanarak daha bilinçli ve sağlıklı bir neslin yetişmesine katkı sağlanmak istiyoruz ‘dedi.

Düzenlenen eğitimlerde öğrencilere gıda maddesi alırken nelere dikkat edileceği,   doğru beslenmenin önemi,  ekmek israfının aile ve Ülke ekonomisine verdiği zararlar ve israfın önlenmesi için neler yapılmalı gibi konularda da bilgi veriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri