Afrika Komada, Somali Ölüyor

Timurbanga, yardımseverlerin desteklerinin devamını beklediklerini söyledi.

          Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş şubesi yönetim kurulu başkanı Mustafa Timurbanga yaptığı açıklama da derneğin Maraş’taki ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kumanya paketlerini ulaştırmaya başladıklarını ve yardımseverlerin desteklerinin devamını beklediklerini söyledi.  Timurbanga Afrika ile ilgili olarak ise şöyle devam etti. BM’nin en az gelişmiş ülkeler listesinin başında bulunan “ Afrika Boynuzu” diye adlandırılan bölgenin ülkeleri olan Somali, Etiyopya, Uganda ve Cibuti son 60 yılın en büyük kuraklığı ile kavruluyor. 10 milyon insanın açlıkla kıvrandığı bölgede 50 milyon insanda açlık tehdidi altında. Fakat görünen o ki yeterli miktarda yardım toplanamadı hala insanlar kilometrelerce yol yürüyerek gıda ve su bulma ümidiyle yollarda telef oluyorlar. Bilânço ise çok ağır. BM verilerine göre saatte 3-4 bebek ve çocuğun öldüğü ifade ediliyor.         

         Bir Somalili anne 2 çocuğu için yardım alıyor ve  biri açlıktan ölüyor. adı (Osman)  anne çocuğun ölüm haberini yetkililere söylemiyor neden mi? dersiniz çünkü diğer çocuğunun yaşaması için ;ölen Osman’ının istihkak hakkının kestirmemek için söylemiyor.Alacağı o istihkakla diğer çocuğunun yaşamasını sağlamak için tam 4 gün evet tam 4 gün bunu gizli tutuyor. Dehşet bir manzara  değil mi?

        Son 60 yılın en ağır kuraklığını yaşayan ve nüfusunun üçte biri açlık sınırının altında bulunan, her gün onlarca çocuğun öldüğü Somali için Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş şubesi yönetim kurulu başkanı Mustafa Timurbanga hayırsever vatandaşları destek olmaya çağırıyor.  Timurbanga; “Genel merkezin Afrika gıda yardım kampanyasına yapılan bağışlar 3 milyon 819 bin lirayı geçti. Dün de Mersinde  7 konteyner dolusu 160 ton gıda ve giyim malzemesi gönderildi. Bölgeye ilk kafileyi 26 temmuzda Kimse Yok Mu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Öztürk ‘ün yönetiminde bir heyetle yardımları yerine ulaştırdığını” söyledi.. Şube olarak kendilerinin de geçen haftadan bugüne kadar’’ 46AÇLIK’Yazıp 5777 gönderen kişi sayısının Maraşta 308 sms olduğunun genelde 4909 adet olduğunu ve şube aracığıyla yapılan nakit yardım  17.000.TL  olduğunu söyledi.Yardımları hemen genel merkezimiz aracığıyla Afrika halkına ulaştırdık. Çalışmalarımız devam etmektedir, Maraşlılardan bir istirhamım var kardeşlerimiz açlıktan ölürken, bizler nasıl yataklarımızdan rahat uyuruz. Hz. Peygamber efendimiz (s.a.s)  dememiş midir? “Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir’’  bizler ne yapıyoruz?.Somali, Etiyopya, Uganda, Kenya ve Cibuti " Kuraklık nedeni ile Afrikalı insanların, bulundukları yerlerden göç etmek zorunda kalan ve şuan  Dadaab Kampı’nda 400.000 kişinin yaşam mücadelesi verdiği, Kamptaki  400.000 kişinin  ölümünü izlemekteyiz.Gelin bir kahramanlık daha gösterelim KAHRAMANMARAŞ olarak bu insanlara yardım edelim.

        Afrika’da Somali ve Uganda’dan sonra Etiyopya’ya da temel gıda yardımlarını ulaştırmaya başlayan Kimse Yok Mu Derneği 1500 aileye pirinç, yağ, çorbalık, makarna ve kurban etinden oluşan gıda paketlerini dağıttı. Kimseyokmu derneği Kahramanmaraş şube başkanı Timurbanga yaptığı açıklamada şu günlerde son dönemin en büyük felaketi, Açlıktan kaynaklanan nedenlerle çocukların öldüğü Kenya, Uganda, Etiyopya ve Somali için harekete geçerek bu insanlar için      

       En acil ihtiyaç duyulan temel gıda malzemelerini temin noktasına gidildiğini, bunlar arasında şu malzemelerin  bulunduğunu söyledi.

Pirinç, Un, Şeker Yağ,  Yarma (Bulgur),  Makarna,  Pirinç Unu,çocuk pisküvüsi

Milyonlarca insanın açlık ile burun buruna geldiği Somali ve Etiyopya giden Kimse Yok Mu Derneği yardım ekipleri yetkilileri tedarik edilecek olan pirinç, un ve benzeri yardımların paketler halinde temin edilmesi gerektiğini söyledi..

      Timurbanga Afrika’da yaşanan insanlık dramı; Kimse Yok Mu gönüllülerimizi ve yardımseverleri de harekete geçirmiş durumdadır dedi.10 milyon insanın açlık ile burun buruna geldiğini, belirten Kimse Yok Mu Derneği K.Maraş şube başkanı 1 buçuk milyon insanın açlıktan kaynaklanan nedenlerle ölmek üzere olduğunu ve dünya kamuoyunun bir an önce acil önlem alması gerektiğini söyledi. Kimse Yok Mu Derneği açlığın pençesindeki Afrika Kıtasının imdadına yetişmeye çalışıyor. Herkesi, alevleri göklere yükselen bu yangının söndürülmesine davet ediyor.

       Daha fazla Rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerifin yümün ve bereketinden istifade edebilmek için Afrika için, Gıda Yardımı Kampanyasına destek olmalarını istedi ve yardım etmek isteyenler için de nasıl yardım edeceklerini şöyle sıraladı.

Kredi kartınızla,“Afrika Gıda Yardımı” kampanyasına çevrimiçi bağış yapabilirsiniz.

Yurtdışı Kampanya Hesap Numaralarımız `a, açıklama alanına “Afrika Gıda Yardımı” yazarak EFT/Havale göndererek bağışta bulunabilirsiniz. TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tüm hatlardan “46ACLIK” yazıp 5777`ye SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

En son olarak şunu demek istiyorum.

Hey! insanlık ayağa kalk. Osmanlının yetimi “Afrika komada, Somali ölüyor”. Şimdi durma zamanı değil.

Kahramanmaraş Bank Asya Hsp No:38-1073989-1

Kahramanmaraş Bank Asya IBAN:TR71 0020 8000 3801 0739 8900 01

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri