Alagöz; “ Başarıya Korkmadan, Yılmadan Koşmalıyız

Halk Eğitim Merkezi kanalıyla açılan kurlarının 2.dönem tekrar faaliyete geçirilmesini istedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası Kahramanmaraş 1. Nolu Şube Başkanı Adnan Alagöz, eğitimle ilgili çeşitli konulardaki sorularımızı cevaplandırdı.

Alagöz, Milli Eğitim Müdürlüğünde kadronun giderek güçlenmesine dikkat çekti, idareci ile kurumun yakınlaştığını eğitimde başarılı olmak için zihniyet değişiminin gerekli olduğunu belirterek, ikinci eğitim yılında Halk Eğitim Merkezi kanalıyla açılan yetiştirme kurslarına başlatılması gerektiğini savundu.

2010-2011 Eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısı ile çeşitli konularda görüşlerini aldığımız Adnan Alagöz, arkadaşlarımızın sorularını cevapladı.

Geçen yıl mali imkanı olmayan öğrencilere dershanelerde valilim tarafından yetiştirme kursları verildiğini ve önemli bir başarı sağlandığını belirten Alagöz, şunları söyledi; “ Şu anda Milli Eğitim Müdürlüğü yönetim kadrosu giderek güçleniyor. Okul müdürleri ile MEM arasında yakınlık sağlandı, ben şahsen umutluyum. Ancak yılsonunda yaptığım basın açıklamasında belirttiğim gibi eğitimde beklenen seviyeye ulaşılamadı. Hatta geçen yılarda başarıyı artırmak için yapılan çalışmalar bu sene yapılmaz oldu. Geçen yıllarda Halk Eğitim Merkezi kanalıyla açılan yetiştirme kurslarının 2. dönem tekrar faaliyete geçirilmesini için çalışmaların başlatılması gerekmektedir. Ayrıca sizin gazetenize geçen hafta ifade ettiğim gibi Maddi durumu iyi olmayan lise son sınıf öğrencileri için yüksek öğretim sınavlarına hazırlık çalışmaları da acilen başlatılmalı. Zaman geçmiş değil. İki ayda olsa, zaman iyi değerlendirilmeli. Bazı sivil toplum örgütleri parasal destek sağlayacaklarını açıkladılar. Yeter ki girişim yapılsın, az veya çok mesafe alınır” dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ FEDAKÂRLIK YAPIYOR

Kurslar konusunda bazı okullarda öğretmenlerin fedakarlık yaptıklarını hatırlatan Alagöz; kimi öğretmenlerimiz gerçekten hiçbir ücret almadın hafta için ve hafta sonu çalışmalar yapmaktadırlar. Biz bu öğretmenlerimi gönülden kutluyoruz. İkinci dönemde bazı okullarda yine ücretsiz kurslar açılacağı haberi bize geldi. Tabi burada velilerimize de büyük görevler düşmektedir. Onlarda da mutlaka zihniyet değişimi olmalıdır. Eğitimde başarı bir kişi yada bir kurumun isteğiyle gerçekleşmiyor. Okul, veli, öğretmen, idareci, sivil toplum, basın, il idarecileri el ele verdiğinde başarı geliyor. Bence burada en büyük görevlerden biride velilerindir. Veli, öğretmen ve idareciler anlayışla, ikili diyalogla, projeleri hayata geçirerek başarıyı ulaşırlar. Veliler çocuklarının eğitimine daha fazla zaman ayırmalı, öğretmen fedakarlık yapmalı, idareci ödüllendirmeli, öğrencide kendinden isteneni yerine getirmelidir” Burada basın da bizleri teşvik etmeli, yönlendirici olmalı” dedi.

ÖĞRETMENİN NOTU DÜŞÜK

Konuşmasında öğretmenlerle ilgili de bir tespitte bulunan Alagöz, geçen yıl ilimiz çıplak puanda 33. sıradayken, giydirilmiş puanda 49 sırada yer aldı. Bu ilimizdeki öğretmenlerin notunun düşük olduğu gösteriyor. Bu manada da bazı arkadaşlarımızın kendilerini özellikle ölçme ve değerlendirme noktasında yenilemesi anlamına geliyor…” dedi.

Alagöz okullarda teknolojik yenilenmelerin devam ettiğini, KDV indirimin bir yıl daha devam etmesi gerektiğini tekrar ederek konuşmasını şu şekilde bağladı;

Biz diyoruz ki; “ Kıymetli meslektaşlarım, birçok olumsuzluğa rağmen, sonuçta bizim geleceğimiz, milletimizin mimarları çocuklarımız, size emanet. Onları şekillendirecek olan sizlersiniz. Değişimi veli, idareci ve öğretmenler birlikte gerçekleştirmeliyiz. Aynı zamanda biz eğitimcilerin sorunlarını çözmek içinde bir zihniyet devrimi gerekmektedir. Zihniyet devriminin öncülü, sivilleşmeyi, demokratikleşmeye yönelik bir samimi gayretin toplumun tüm kesimlerince ortaya konulmasıyla olur, dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri