Kahramanmaraş Ticaret Borsası eski Başkanı sanayici Mahmut Arıkan, Kahramanmaraş tarihi ve tanıtımı noktasında iş dünyasına da büyük sorumluluklar düştüğünü ve kendi namına elinden gelen imkanları her zaman verdiğini dile getirdi.
Kahramanmaraş tarihi ile ilgili bazı eserlerin basımına sponsor olarak katkı sağlayan hayırsever işadamı Mahmut Arıkan, son senelerde sadece Kahramanmaraş’a ilişkin 57 esere imzasını koyan, araştırmaları için kütüphaneleri didik didik eden eğitimci-yazar Yaşar Alparslan’a övgüler yağdırdı, “Bizler onun talebesiyiz, bu günlere gelmemizde üzerimizde büyük emeği, hakkı var” dedi.
Gazeteci-yazar Mehmet Taş ve Mehmet Fiskeci'ye bu konuda bilgi veren Arıkan; kitap basımına destek vermenin nasıl bir duygu olduğunu sorduğumuzda, bize şu cevabı verdi; “Yaşar hocamı, edebiyata kazandırdığı eserlerden ve verdiği hizmetlerden dolayı şahsım adına kutluyorum. Üzerimize çok emeği sindi, aynı zamanda da hocam. İmam Hatip Okulunda hocamızdı. Okulda iken, kütüphaneden çıkmaz, ilimle, bilimle, tarih ve kültür ile meşgul olurdu. Sağ olsun, bizlerin yetişmesinde, bu günlere gelmesinde büyük emeği var. Hocam olması sebebiyle de ayrıca şükranlarımı gönderiyorum sizler vasıtasıyla. Geçmişine sahip çıkmayan, geçmişini bilmeyen insanların, milletlerin, kültürlerin ilerlemesi, büyümesi mümkün değil. Bu açıdan bakıldığında, tarihimize, kültürümüze, geleneklerimize sahip çıkmamız lazım. Yaşar hocam bunları başarıyor, bir büyük eksiği dolduruyor. Kahramanmaraş’ın bilinmeyen yakın tarihini, yazdıkları ve katkı sağladığı eserler sebebiyle bizlerle tanıştırıyor. Bu kültür adına atılan büyük bir adım” dedi.
KÜTÜPHANELERİ DİDİK DİDİK EDEN ADAM
Arıkan ayrıca, Türk kültür mirasına kazandırdığı eserler için de Yaşar Alparslan’ın mükemmel bir araştırmacı yazar kimliği ile daha çok eserler vereceğine inandığını söyledi; “Yaşar Hocamdan bizler de birçok konuda istifade ediyoruz. Kendisine teşekkür borçluyuz. Derin bir tarih bilgisine sahip. Bu kentin evladı, sosyal, tarihi ve içtimai yönlerini iyi biliyor şehrin. İnsanlarını tanıyor, kültürünü, geçmişini tahlil etmede hayli başarılı. Öyle tahmin ediyorum, herhalde okumadığı kitap, okumadığı yazar kalmadı. Türk ve Arap dünyasını iyi biliyor. Başka kültürlerin eserlerinden de yararlanıyor, derlemeleri ile, araştırmaları ile bir kitap kurdu desem yeridir. O biri başvuru ustası, kaynak isim. İhtiyaç duyduğumuz bir konuda arar, düşüncesini, bilgisini alırız.” diye konuştu.