Beyoğlu Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında, Van depreminin ardından Kahramanmaraş’a yerleştirilen depremzedelerin yaralarının bir nebze olsun sarılabilmesi için temel ihtiyaç yardımında bulundu.
Başkan Okumuş'dan çağrı; “Kahramanmaraş’ta ki depremzede aileleri duyarlı vatandaşlarımızın desteği ile Ilıca Beldesindeki dayalı döşeli olan kaplıca sosyal tesislerine yerleştirip daha rahat ortamda yaşamalarını sağlayabiliriz!” dedi.
Sosyal Belediyecilik anlamında attığı adımlar ile adından sıkça bahsettiren Beyoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Van depreminin ardından Kahramanmaraş’ta Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü Misafirhanesine yerleştirilen 43 kişilik aileye temel ihtiyaç malzemesi yardımında bulundu. Sosyal belediyecilik alanında hızlı bir şekilde çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Okumuş, Beyoğlu Belediyesi olarak Kahramanmaraş’taki depremzedelere kucak açmak adına temel ihtiyaç yardımı yaparak yalnız olmadıklarını hissettirmek istediklerini söyledi. Kahramanmaraş’ta ki depremzedelerin sosyal yaşama biran önce adapte olabilmeleri için çağrıda bulunan Okumuş, Ilıca Beldesinde sezonun bittiğini, orda ki içerisi dayalı düşeli olan dairelere depremzede 50 ailenin Kahramanmaraş’ta ki duyarlı vatandaşların desteği ile dairelere yerleştirilmesi için çağrıda bulundu. Bu imkanın gelişmesi durumunda 5 depremzede ailenin konut kirası kendisinin karşılayacağını söyleyen Başkan Okumuş, ayrıca ailelere geçimlerini sağlayabilmeleri için cep harçlıklarını da vermeyi taahhüt etti.
YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRMEK İSTEDİK
Sosyal Belediyecilik anlamında hayata geçirdiği birçok proje ile Kahramanmaraş’ın gözbebeği konumuna gelen Beyoğlu Belediyesi, depremzedeleri unutmadı. Beyoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, bu anlamda Kahramanmaraş’ta ki 43 kişilik aileye yardım eli uzattı. Sosyal Belediyecilik anlamında çalışmalarının son hızla devam ettiğini vurgulayan Okumuş; “Van’da meydana gelen depremin ardından bir facia yaşanmıştır, yüzerce vatandaşımız orada hayatını kaybetmiş birçok insanımızda yaralanmıştır. Bu soğuk kış günlerinde depremde mağdur olan vatandaşlarımızı Kahramanmaraş’ta misafir etmenin gururunu yaşamaktayız. Bu vatandaşlarımıza yardımcı olan gerek Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz gerekse de Kahramanmaraş Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzün heyecanı gözlerinden görmek mümkün. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünde kalan 8 depremzede aileye Beyoğlu Belediyemizin imkanları dahilinde yardımcı olmaya çalıştık. Bu gün Van’da yaşanan deprem yarın Kahramanmaraş’ta da yaşanabilir, Türkiye 81 ili ile birlikte tek yumruk tek yürek olmuştur. Bizde Kahramanmaraş Beyoğlu Belediyesi olarak kendi çapımızda bir yardım yaparak varlığımızı hissettirmek istedik. Van’dan gelen depremzede vatandaşlarımıza kucak açmış olduk, tabi burada depremzede vatandaşlarımız her imkandan faydalanmaktalar, kendileriyle de konuştum. Tek sıkıntıları iş konusunda, buradaki kalan vatandaşlarımıza iş konusunda da Kahramanmaraş camiasında ki gerek işadamlarımız olsun, gerek Kahramanmaraş Valiliği olsun, gerekse de Kahramanmaraş Belediye Başkanlarımız yardımcı olursa bu ihtiyaç kapanmış olacaktır.” Dedi.
5 AİLENİN KİRASINI VE AYLIK GİDERİNİ KARŞILAYACAĞIM!
depremzede ailelerinin sosyal hayata biran önce alışabilmeleri için Kahramanmaraş’taki duyarlı vatandaşlara da çağrıda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Ben birde buradan şu teklifi yakma istiyorum, yaklaşık Kahramanmaraş’ta 50 aile depremzede vatandaşımız var. Değişik kurumlarda kalıyorlar, bütün kurum müdürleri gece ve gündüz bu depremzede vatandaşlarla ilgilenmelerine rağmen bunların topluca sosyal yaşama adapte olabilmeleri için bir teklif getirmek istiyorum. Şuanda Ilıca Beldemizde sezonumuz bitti, orda ki içerisi dayalı düşeli olan dairelerimiz boş durumda. Burada ki 50 ailemizi Kahramanmaraş’ta ki duyarlı vatandaşlarımızın desteği ile Ilıca Beldesindeki kaplıcada ki sosyal tesislere veya vatandaşların özel olan dairelerine yerleştirirsek daha güzel olacağını düşünüyorum. Buradan da bütün Kahramanmaraşlı duyarlı vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum. Çünkü cazip ücretle bu depremzede vatandaşlarımız buralarda barındırılabilir ve yardımseverler tarafından konut kirası ve cüzi bir miktarda aylık giderleri karşılanabilir. Ilıca’daki söylediğimiz imkanlar geliştirilirse bizde Beyoğlu Belediyesi olarak 5 tane depremzede ailenin oradaki daire kirasıyla birlikte cep harçlıklarını da vermeyi sizin huzurunuzda taahhüt ediyorum.”
EN BÜYÜK PROBLEMLERİ İŞ SIKINTISI!
Devlet Su İşleri Bölge Müdür Yardımcısı Ali Kazancıda öncelikle bütün depremzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek özelikle çok zor günlerden ve zor şartlardan geçtiklerini söyledi. Erzurum Pasinler depremini bizzat yaşadığını da söyleyen Kazancı, Van depremzedesi vatandaşları çok daha iyi anladığını dile getirdi. Kahramanmaraş’a gelen depremzede vatandaşların öncelikle kültür sorunu yaşadığını belirten Kazancı, bu sorunu yaşamamaları için kendileri ile özellikle daha yakinen ilgilendiklerini ve bu kültür olayını kendilerine hissettirmemeye çalıştıklarını vurguladı. Depremzede vatandaşların her türlü rahat etmesi için gereken ortamı da sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Devlet Su İşleri Bölge Müdür Yardımcısı Ali Kazancı, güzel bir ortamlarının olduğunu ama tek sıkıntının odaların küçük olduğunu ailelerinde kalabalık olunca barınma sıkıntısının çıktığını ifade etti. Kazancı, konu hakkında şu şekilde konuştu; “Toplamda barındırdığımız 8 aile var, nüfusları da 43 kişi, odalarımız küçük kalıyor. Yine odalarımız da 8 kişi kalan vatandaşlar var. Burada yaşamanın biraz güç olduğuna inanıyorum, bir diğer konu da bu arkadaşlarımız mesai saatleri içiresin de misafirhane ve dinlenme salonunda kalıyorlar ama biraz da sıkıntı yaşıyorlar. Ama yaşadıkları ortamlara uymuyor buradaki ortam, elimizden geldiğince çözüm üretmeye ve her şeye rağmen kendilerini mutlu etmeye gayret gösteriyoruz. Fakat Beyoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş’un da söylediği gibi en büyük istekleri bir iş istiyorlar. Biz evin erkeği olarak boş kalmak istemiyoruz, boş oturmaya alışmamışız gibi ifadeler kullanıyorlar. Bize uygun bir iş olursa gidelim çalışalım en azından kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılayabilelim diyorlar. Biz burada iaşelerini temin ediyoruz, yemeklerini veriyoruz ama parasal konularda yardımcı olamıyoruz. Eğer bu konuya da çözüm bulabilirsek en büyük katkı bu olacak.”
OKUYAN ÖĞRENCİLERİ OKULA GÖNDERDİK!
Kazancı; “Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüzün misafirhanesinde barınan depremzede vatandaşlarımızın okuyan öğrencileri var. Bu rakam ortalama 18 öğrenci yapıyor, biz bu öğrencileri Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek eğitim görmelerine yardımcı olduk. Bölge Müdürlüğümüze en yakın okul olan Saim Çotur İlköğretim Okuluna yerleştirdik. Orada eğitimlerine devam ediyorlar. Öğrencilerin geliş gidişleri ise Milli Eğitim Müdürlüğünün tahsis ettiği servisler ile yapılıyor. Bu öğrencilerimizin kırtasiye giderlerini de personel eşlerimiz kendi aralarında topladıkları yardımlar ile karşılıyorlar. Bunun dışında İl Sağlık Müdürlüğünden sağlık ekipleri gelerek sağlık taraması yapıyorlar. Gerekli ilaç yardımları da yapılıyor.”
DEPREMZEDELERİMİZİ HİÇ BİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMADIK!
Van’dan gelen depremzede vatandaşları Kahramanmaraş’ta ki sosyal tesislere yerleştirdikten sonra hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını ifade eden Kahramanmaraş Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü İhsan Karadutlu, kurum içerisindeki sosyal çalışmacı personelin ve ilgili personeller tarafından depremzede ailelerle görüşülerek paylaşamadıkları ihtiyaçları ne ise her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yapılıp başta kurum olarak, kurum olarak karşılayamadıklarımızı da yardımcı olmak isteyen duyarlı kurum ve vatandaşlarımızca karşılanmasını sağlıyoruz. Özellikle bayan personel tarafından birebir psikolojik ve sosyal problemleri paylaşılıyor ve yardımcı olunuyor.” Şeklinde konuştu.