Yaşar Gölcü İlkokulu müdürü Bekir Güneşlice, müdür yardımcısı Erkan Çamsarı, rehber öğretmen Hatice Haklı ve sınıf öğretmeni Emin Güven; 2-G sınıfı öğrencisi Muhammed Furkan Öndoğan’ın ailesine akşam saat 19.30’da veli ziyaretine gittiler. Okul-aile işbirliğini hedefleyen ziyaretlerde bir ilk yaşandı. Yaşar Gölcü İlkokulu personelleri misafirliğe birer kitap alarak gittiler. Ev sahibi aile ile birlikte saat 20.00 ile 20.30 arasında televizyon kapatılarak kitap okuma etkinliği yapıldı.
Okul Müdürü Bekir Güneşlice’ çocuklarımıza örnek model olmak için evlerimizde birlikte kitap okuyarak kitap okuma alışkanlığı kazandırabiliriz, öğrencilerin yanı sıra velilere de kitap okumayı özendirme ve okuma kültürünü geliştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerin davranışlarının değişmesinde ve olgunluk kazanmasında aile eğitimi, okulda verilen eğitimden daha önemli yer tutmaktadır.’ dedi
Öğrenci velisi Ramazan Öndoğan ‘uzun zamandır elime kitap almamıştım. Oğlumla, eşimle kitap okumak artık bizim evde alışkanlık haline gelecek. Bizlere böyle bir imkan hazırladıkları için öğretmenimize ve okul idarecilerimize teşekkür ediyorum. ’diye konuştu.
Müdür yardımcısı Erkan Çamsarı , ‘Evde çocuklarımıza kitap okuma sevgisini söylemlerle değil bizlerde elimize kitap alarak, davranışlarımızla göstermeliyiz. Çünkü çocuklar sözlerden değil davranışlardan etkilenir.” diye konuştu. ‘Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi eğitimi alabilmelerinin ilk ve önemli adımı aileden ve ev ortamından geçmektedir.’ diye belirtti.
Sınıf öğretmeni Emin Güven ‘Görevi, öğrenciyi eğitmek olan öğretmen aynı zamanda veli–öğretmen işbirliğine de önem vermelidir. Öğrenci başarısında, ailenin desteğinin önemi unutulmamalıdır. Öğretmenler için nitelikli eğitimde aileler ile iletişim ve işbirliği çok önemli bir yer tutmaktadır. Çocuklarımıza başarı için kitap okuma sevgisi kazandırmalıyız. Ev ziyaretlerimde velililerime misafir gelse bile beraber kitap okuyarak farkındalık yaratabiliriz tavsiyelerinde bulunuyorum.’ dedi.
Rehber öğretmen Hatice Haklı ‘ Çocuğun kişilik gelişimde ailenin rolünün çok önemlidir. Çocuğun yetiştiği aile dokusu onun kişiliğini büyük oranda etkiler. Bu açıdan örnek davranışların aile bireyleri tarafından sergilenmesi son derece önemlidir. Televizyon, bilgisayar, tablet vb. gibi teknolojik aletler evlerde aile bireyleri arasındaki iletişime büyük zarar veriyor. Ve özellikle çocuklarda dikkat dağınıklığına sebebiyet veriyor. Buna karşın aile içerisinde günlük kitap okuma saati belirlenip uygulansa bu hem aile içi iletişime hem de çocukların gelişimine büyük katkı sağlayacaktır.’ diye konuştu.