Bir yakının düğünü için Kahramanmaraş’a gelen Devlet eski Bakanı Ali Doğan, bir grup dostuyla kahvaltı yaptı gazetecilere açıklama yaptı
1991-2002 yılları arasında Kahramanmaraş siyasetine damga vuran isimler arasında başı çeken 1995 ve 1999 seçimlerinde Anavatan Partisinden Kahramanmaraş Milletvekili olarak TBMM’de kentimizi temsil eden Ali Doğan Kahramanmaraş’a gelerek bir yakının düğününe katıldı.
Kahramanmaraş’ın sağlık, enerji, eğitim ve sulama suları noktasında ciddi yatırımların kente gelmesinin önünü açan Devlet eski Bakanı Ali Doğan, Dr. Faruk Atlı’nın oğlunun düğününe katıldı.
9 Ekim 2016 Pazar günü Mado evinde o dönemde Anavatan partisinde görev almış isimler ve birkaç gazeteci ile kahvaltıda buluşan Doğan, kahvaltıya katılan basın mensuplarının da çeşitli konularda sorduğu soruları cevaplandırdı.
Kendi dönemlerinde yapılan siyaset ile şimdilerde yapılan siyasetin tarz ve yöntem olarak çok farklı olduğunu özellikle vurgulayan Doğan; bizim dönemimizde lider odaklı siyasetten ziyade yerel odaklı siyaset ön plandaydı. İşini yapmakta zorlandın zaman o insan partinizden istifa ediyorum şeklinde konuşabiliyordu. Milletvekili sorumlu olduğu seçim bölgesinde önce sorunları tespit eder, sonra bunların projesini kurumlara yaptırır ve daha sonra da ödenek çıkartılması, yatırım proğramlarına alınması için emek harcardı. Şimdi ise seçmen adaya değil de lidere oy veriyor. Ve yerel de milletvekilleri bizim yaşadığımız zorluklarla bu gün hiç karşılaşmıyorlar diyen Ali Doğan açıklamalarını şöyle sürdürdü.
ÜÇ BEŞ FABRİKAYLA KALKINMA SAĞLANMIYOR
2012 yılı olsa gerek İstanbul Ticaret ve Sanayi Odasının iller ile ilgili kalkınmışlık değerlendirme raporları yayınlanmıştı. Bu raporlarda Kahramanmaraş galiba 60. Sıradaydı. Çünkü kalkınmışlık kriterleri sadece fabrika yapmaktan ibaret değildir. Tiyatro, sinema, kitap okuma, ulaşım, eğitim v.s. gibi onlarca kritere dayandırılmaktadır. Bu kriterlere baktığımızda daha çok yol almamız gerekiyor. Burada hepimize görevler düşmektedir, diyen Doğan Kahramanmaraş olayları ve bu olayların getirdiği travma ile de şunları söyledi.
ONLARI ÇİÇEKLERLE KARŞILAYALIM
Hiç arzu etmediğimiz o malum olayların yıl döneminde o olaylarda acı çeken, yakınlarını kaybeden insanlara Kahramanmaraş’a gelip o olayları anmak istiyorlar.
Ne var ki yerel yöneticiler güvenlik gerekçesiyle bu anmalara izin vermiyorlar. O günlerde kamuoyuna yansıyan hadiseler her yıl yaşanıyor.
Oysa anma için kente gelen insanlar çiçeklerle karşılansa ve o malum olaylarda acı yaşayan bütün insanlar bir araya getirilse ve birlik beraberlik mesajı verilse çok daha anlamlı olacaktır. Şahsen bu konuda yetkililer adım atmak isterse ve benden de yardım istenirse elimden gelen gayreti sarf ederim. Dedi.
DOZ’U İYİ AYARLAMAK GEREK
Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mesut Tuğrul’un 15 Temmuz darbe kalkışması ve sonrasında yaşanan olaylar ile ilgili sorusu üzerine Ali Doğan şunları söyledi.
“Allah bu millete acımış ve merhamet etmiştir. Millet olarak ülke olarak büyük bir badire atlattık. O geceye gelince ben dinlenmeye çekilmiştim. Yurtdışından bir yakınım aradı Türkiye’de darbe oluyor dedi. Bunun üzerine kalktık ve yapmamız gerekenleri yaptık. Ancak 16 Temmuz sonrasında devletin doğal bir refleksi olacaktır. Darbeye karışanlar ve darbeyi destekleyenlere yönelik atılması gereken adımlar atılmış ve bütün Türkiye’de Olağanüstü hal ilan edilmiştir. Buruya kadar hemfikiriz. Sayın Cumhurbaşkanının da ifade ettiği gibi at izi it izine karıştırılmadan dozajını iyi ayarlayarak yeni mağdurların oluşmasına da izin verilmemelidir. Daha açıkçası kurunun yanında çok fazla yaşında yanmasına sebebiyet verilmemelidir. Bu konuda dikkatli adımlar atılmalıdır.” Dedi.
Kahvaltıya Anavatan partisinin o dönem İl Başkanı Mustafa Nazan Öncül, Akif Çaylıoğlu, Bünyamin Günal, Büyükşxehir Belediyesi Muhtarlar Dairesi Başkanı Adnan Alagöz, iş adamları, yöneticiler ve gazeteci Mehmet Taş, Bekir Doğan, Mesut Tuğrul ve Niyazi Kara katıldı.