Her türlü engeli aşarak ailesini geçindirmeye çalışan vatandaşlara yönelik Dulkadiroğlu Belediyesi'nin hazırladığı 'Emek Evi' projesi engelli vatandaşların hayatlarını değiştirdi.
Sosyal ve kültürel projelerin yanı sıra engelli vatandaşların topluma yeniden kazandırılması yönünde de bir çok projeye imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, 'Emek Evi' projesiyle ekonomik özgürlüğünü arayan engelli vatandaşların adeta hayatını değiştirdi.
Engellerine rağmen çeşitli mesleklerde ustalaşan ve ticaret yapan engelli vatandaşlar, özellikle iş yeri açma ve mekan edinme konularında sorun yaşıyorlardı. Bu soruna çözüm arayan Dulkadiroğlu Belediyesi, 'Emek Evi Projesi'yle engelli vatandaşların adeta hayatlarını değiştirdi. İşportacılık ve ayakkabı boyacılığı yapan iki engelli vatandaşa yönelik iki örnek projeye imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, bu konuda yeni ve farklı projelere de imza atmaya hazırlanıyor.
Konuyla ilgili bilgiler veren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, engelli vatandaşların topluma kazandırılmasıyla ilgili farklı projelere imza attıklarının altını çizdi. Bu kapsamda 2 adet emek evini engelli vatandaşların hizmetine sunduklarını kaydeden Başkan Okay, "Çocukbahçesi parkında ve kapalı çarşı girişinde iki adet emek evini engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Zor şartlarda ailelerinin geçimini sağlamaya çalışan vatandaşlarımızın yazın sıcaktan, kışın ise soğuktan koruyacak olan emek evleri, estetik görünümüyle de bulundukları alana farklı bir renk katıyorlar. Projemiz farklı çalışmalarla devam edecek. Sosyal belediyeciliğin bir gereği olan bu gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Rahatsızlığı nedeniyle ağır işlerde ve kapalı alanlarda çalışamayan Fatih Yelmez'de Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a teşekkür etti. Emek evine kavuşmadan önce çok zor şartlarda ailesinin geçimini sağladığını kaydeden Yelmez, emek evi sayesinde rahat bir iş ortamı ve kazanç elde ettiğini aktardı.
Dulkadiroğlu Belediyesi'nin ortaya koyduğu emek evi projesinin ilki Gazipaşa Mahallesi Çocuk Bahçesi Parkı önünde 35 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan ve yürüme engelli olan İsmet Ulaş'a yönelik yapılmıştı.