Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Mesut Kıraç, AA muhabirine yaptığı açıklımda, son yıllarda gıda güvenliğinin insanların sağlığı açısından önem arz eden bir konu olduğunu, bu nedenle denetimlerin düzenli olarak devam ettiğini söyledi.
Ekiplerinin denetimler sırasında gıdaların son tüketim tarihlerine, saklanma koşullarına, üretim izinli olmasına, tüketime sunulan gıdaların hazırlanma koşullarına, servis şartlarına ve saklanma koşullarına dikkat ettiğini ifade eden Kıraç, üretim izni olmayan, raf ömrünü tamamlayan, ambalajı deforme olmuş ve uygun şartlarda muhafaza edilmeyen ürünlerin satılmaması konusunda işletme sahiplerine gereken uyarıların yapıldığını aktardı.
Kıraç denetimlerde ayrıca iş yerlerinin genel temizliğine, yeterli havalandırma şartlarına, düzenine, haşerelere karşı önlem alınmasına, kullanılan ekipmanların temizliği gibi konulara da bakıldığını kaydetti.