Yazar ve Şair Kimliğiyle tanınan, başarılı eserlere imza atan ve halen İstanbul Çocuk Eğitimevi Kurum 1.Müdürü olarak görev yapan Yazar, Şair Mehmet Aksu’nun heyecanla beklenen kitapları fuarda okuyucuları ile buluşuyor.
Okuyucuları ile yeni buluşan, Deneme yazıları "Heybedeki Hayat" ve Özlü sözlerinden oluşan "Söz Yumağı" isimli kitapları "Yankı" yayımlarında satışa çıktı.
Dört şiir, iki araştırma kitabı da bulunan Şair Mehmet Aksu'nun kitapları Kahramanmaraş kitap fuarında P kitap D22 standa Pazartesi günü okurlarına sunulacağı bilgisine ulaştı.
Her platformda memleketi Kahraman Maraş’a olan sevdasını dile getiren Aksu, eserlerini okuyucularıyla paylaşmanın sevincini yaşarken kitabını memleketinde düzenlenen fuarda tanıtıyor olmanın da kendisini ayrı heyecanlandırdığını sözlerine ekledi.
Hemşerilerine kalbi selamları ile muhabbetlerini gönderen Şair, Memleketi Kahramanmaraş'ın şairler şehri başkenti, Erzurum'la şair kardeş kent olması çağrısının beşincisini de her iki illerin şairleri ile şiir dinletisi yaparak geçtiğimiz ay memleketinde çağrısını tekrarlamıştı.
Telefonla ve diğer iletişim yöntemleriyle arayarak katılmasını arzuladıklarını söyleyen okurlarına bu sene kısmet değilmiş görevim gereği memleketimdeki kitap fuarına katılamıyorum, gönlüm sizinle, "Ülkemde memleketim, memleketimde köyümdür yazılarıma mürekkep olan yanlarım." dedi.
Sözlerinin devamında;
Gayretlerimin gönül yolculuğuma edebiyat merdiveninden ilerleyiş ile nasırları olarak sayfalara yansıyan iz düşümlerimin, bu çıkartmış olduğum kitaplarımda daha da belirgin olmasını okuyucularımla paylaşmak, çocuklarıma ve gelecek neslimize yol kıvrımlarında hayatın kıbleye akışına ark oluşturması amacını güttüğüm bu eserlerimi sizlerle paylaşmayı nasip eden Allah'ıma hamd olsun. Aldığım nefesin geri dönüşümü olarak değerlendirdiğim dünü yarına taşıma sevdamdan "Heybedeki Hayat" ve "Söz Yumağı" eserlerimi ruhumda yaşamak, sizlerle paylaşmak ailemin mutluluğuna, anısına tarih koymama vesile olmuştur, "gözlerim açık gitmeyecek" dedi.
Şair Mehmet Aksu, İnsanlar nefes alış verişi misali yaşam yolculuğunda da hayattan lüzumu halinde baş vurabileceği bir şeyler alırlar ve lüzumsuz gördüklerinin de ağırlığından kurtulmak isterler. İşte bunların birbirleriyle tanış oldukları, bazılarının bütünleşmeyi oluşturduğu gibi bazılarının da diğerleri ile çatışma yaşadığı ya da orada bulunma sürecini tamamladığı yer; yaşamın çıktılarının hazırlığının yapıldığı, yarına uzantının barındırıldığı yerdir heybe, insanın bizzat-i kendisidir. Var olanları arayan, alan, arındırandır. "Heybedeki Hayat" ötelerdeki mekana uzanılan taşınılabilen yükün hesabını vermek üzere bulunulan koruyucu taşıyıcılığın yaşamıdır. Bu da yaşamın heybedeki ile şekillendirmesidir.diyerek;
"Söz Yumağı" kitabın da "YOLUN SÖZÜ SÖZÜN ÖZÜ" nü söylemektedir.
Tüm yoksulluğumuza rağmen sevgi hamurunun mayasını tam tutturan rahmetli anam Rabia (Danışılan Kadın-Rabia Abla ) ve babam Ali ( Çöpçü Hamza Ali ), iyi ki evladınız olarak memleketimde, köyümüzde kardeşlerimle birlikte oluşturduk ailemizi. Eşimin iyi anne, çocuklarımın ailemizden uzanan bağ ile yaşam istikametine sarılışı huzur kaynağı kıldı hanemizi. Onun hazzı yok eyledi yorgunluğumu, yeni ufuklar belirledik birlikte. Yaşanmışlığımın her evresine şükürler olsun. Çektiğim acılara, öfkelerimin sevdam için duvarların arkasını, kendi bedenimi titretmesine. Bunlar yaşamıma şekil verilmesinde öncül etkenler. Ufkumu oluşturan tarlamda her mevsim topladığım hasatlarımdır. Büyük olmak ara sokakları tanımayı gerekli kılar. Tekbir getirilerek anılan serelden sızıntı olmaz.
"Bir yolu bilenle o yolun sonuna kadar, söz yumağını çözebilenle ömrün sonuna kadar ayak çukura düşmez."
İlişkilerin arzulanılan şekliyle ilerlemesinde beslenilen güç göstergesi zayıf kalındığında güneş -ay şavkına bürünen söz yumağı kapısından girilerek huzur demliğindeki yaşamı bulunur.
Yüreğimin tuttuğu ritim bu, yardan düşmesin kimse. Dualarım sizinle. ifadelerine yer verdi.
"Ülkemde memleketim, memleketimde köyümdür yazılarıma mürekkep olan yanlarım."