Kanal 46 internet haber sitesinde çıkan eleştiriler (Kimlik Gazetesi sahibi ve kanal 46 yazarı Mehmet Fiskeci’nin köşe yazısı) üzerine basın toplantısı düzenleme gereği duyan il müftüsü Muhammet Gevher, önce şehitler ve depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi, göreve geldiği günden bu yana müftülük çalışmaları hakkında bilgiler vererek, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı.
Haftanın ilk günü olan 31 Ekim 2011 pazartesi günü, Kervanhan’da, beraberinde Müftü Yardımcısı Bayazıt Kanat ve Abdülhamit Han Camii İmamı Ömer Faruk Şirikçi olduğu halde basın huzuruna çıkan Müftü Gevher, diyanet camiasınca ilk kez düzenlenen basın toplantısında, meslek hayatının 40. Yılında hak ve adaletten şaşmadığını, kendine göre kriterleri ve kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, ayrıca Kahramanmaraş’ta görev yapmaktan duyduğu mutluluğu ve onuru dile getirdi, “Kahramanmaraş’ın benim yanımda önemli bir yeri var!” dedi.
“Biz bize emanet edilen koltuğun ve görevin hizmetkârıyız. Dinimizin emri, seveceğiz, sayacağız, kırıcı olmayacağız. Neticede insanız, bizlerin hataları olmayacak mı, olacak, ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, bugüne kadar görev yaptığım yerlerde, ki buna Kahramanmaraş da dâhil, hak ve adaletten, hakkaniyetten geri kalmadım, hiçbir siyasi baskılara boyun eğmedim. Bu şehirde, bu güzel insanlara, bu kentin kahraman evladlarına güzel şeyler yapmak istiyorum. Dinin temelinde vardır, sevgi, birlik ve beraberlik. Biz bunu tesise çalışıyoruz” diyen Müftü Gevher, art niyetli olmadan, amaca ulaşmak için çalıştıklarını, bu amaca ulaşırken de doğruluk ve dürüstlük ilkelerinden kesinlikle vazgeçmeyeceklerini söyledi.
HOŞ SADA VE ESER BIRAKMAK İSTİYORUZ!
Gazeteci Mehmet Fiskeci’nin, “Bu basın toplantısının benim yazılarımdan sonra alınana biri kararla düzenlendiğini biliyoruz. Biz, Kur’an Kurslarını disipline etmek, görevlileri ciddiyete davet etmek adına tavırlar içinde olduğunuzu da biliyoruz. Ancak, benim köşe yazıma konu ettiğim iddialara ilişkin cevaplarınızı bekliyorum!” demesi üzerine şu cevabı verdi; “Siz de söylediniz, kurumlara siyaset enjekte edilmiş. Doğrudur, birileri, birileri için aramış olabilir, arayabilirlere de... Ancak adına siyasi baskı da deseniz, doğruluk denen bir kavram var. Bizde sınav var, girer, başarılı olursa, ne ala…” diye konuştu.
Bu yıl 1355 vatandaşın Hac farizesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gittiğinin de altını çizen Gevher, bunun 822’sinin diyanet kanalıyla, diğerlerinin de özel firmalar aracılığı ile gittiğini kaydetti, bir basın mensubunun sorusu üzerine de; “Sorunuza cevap verecek olursam, diyanet dışında giden, yani kasap adı altında giden her kim olursa olsun, bu tür özel şirketlere müdahale hakkımız yok” dedi ve amaçlarının bu şehirde, görev yaptığı dönemde hoş sada ve eser bırakmak olduğunu sözlerine ekleyerek, “İnsanlarımızı, hemşehrilerimizi bilgilendirmek adına yakında mahalle ve köy muhtarları ile de bir araya geleceğiz” diyerek sözlerine nokta koydu.
Gevher’in basın toplantısına az sayıda gazeteci ilgi gösterdi.