Hasta Yakınları Sendika Misafirhanelerinde Kalabilecek

Bölükbaşı, “Tedavi için Elbistan’dan Ankara’ya giden maden işçileri ve ekonomik durumu iyi olmayan yakınları misafirhanelerimizden ücretsiz faydalanacak” dedi.

Maden İş Sendikası EL-AF Şubesi Başkanı Adil Bölükbaşı, “Tedavi için Elbistan’dan Ankara’ya giden maden işçileri ve ekonomik durumu iyi olmayan yakınları misafirhanelerimizden ücretsiz faydalanacak” dedi.

Bölükbaşı, geçmiş dönemde misafirhanede kalmak için yoğun çaba sarf edildiğini belirterek, sendika yöneticilerinin dahi burada kalmak için referans aradığını kaydetti. Bunu kendileri açısından büyük bir acı olarak nitelendiren Bölükbaşı, kendisinin de böyle bir durumla karşılaştığını ifade etti. Göreve başladığı andan itibaren bu konuda çözüm için çaba gösterdiğini dile getiren Bölükbaşı, şöyle konuştu:

“Ailem ile birlikte beni de almadılar. Ben, göreve geldiğimiz gün bu misafirhane konusunda nasıl bir çalışma yaparız? Bu kapıları herkese nasıl açarız? Bunun hesabı içerisine girdim. Genel merkezde değişim oldu. Bizde Elbistan Şubesi olarak samimiyetimle söylemek istiyorum genel merkezin üzerinde bir şube olarak düşünülüyoruz. Öyleyiz, kimliğimiz de o şekil. Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde en son yapılan toplantıda genel başkanımıza bu misafirhane konusunun çözümü için tekliflerde bulundum. Ne yapmamız ve ne yapılacağı konusunda bizden öneri istediler. Bizde oraya giden bize oy vermiş vermemiş muhalefet iktidar ayrımı yapmadan misafirhanede herkesin kalmasını istedik. Yerini ayırttırıyoruz.”

Afşin-Elbistan Termik Santraline işçi alımları konusuna da değinen Bölükbaşı, alımlar sırasında adrese değil, kimliğinde yazan doğum yerine bakılması talebinde bulundu. 1 ve 2 Ekim tarihlerinde Ankara’da mülakat sınavı yapılacağını dile getiren Bölükbaşı, “Siyasilerinde dediği gibi bizim de düşündüğümüz gibi yabancı kimlik olmazsa mutlu olacağız. Bu santrallerin sefasını da, cefasını da biz çekiyoruz. Bilindiği üzere 9 kardeşimiz daha toprak altında yatıyor. Burada biri işe girecekse buda bölge insanının hakkıdır. Onun için siyasetçilere söylüyorum, bu konuya da dikkat ettiklerini biliyorum. Onun için teşekkür ediyorum. Alımlar adrese dayalı değil, kimliğe dayalı yapılırsa hakikaten biz sendika olarak mutlu olacağız. Şuan için görüntüde o yönde gidiyor. Milletvekillerimizde o yönde demeçler veriyor. Buda bizi mutlu ediyor. Bundan sonraki süreç içerisinde alımlar devam eder. Bölge insanı olması konusunda da dikkat edilirse halkımız mutlu olacaktır.”

Başkan Bölükbaşı, bu gün A termik santralinde yaşanan iş kazasında hayatını kaybeden işçiye ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri