“İşsizlik Savaşını İŞKUR Kazandı”

Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta Bugün” gazetesinin 11 Ocak 2017 tarihli Çarşamba günkü sayısı “İşsizlik Savaşını İŞKUR Kazandı” manşetiyle çıktı.

Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta Bugün” gazetesinin 11 Ocak 2017 tarihli Çarşamba günkü sayısı “İşsizlik Savaşını İŞKUR Kazandı” manşetiyle çıktı.

İşte haberin ayrıntıları;

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün çalışmaları neticesinde 2016 yılında 18 bin 726 kişi istihdam edildi.

İŞKUR referansıyla iş ve meslek danışmanlarının çalışmaları sonucu 2016 yılında özel sektörde 13 bin 996 kişi işe yerleştirildi. Ayrıca İşbaşı Eğitim Programı aracılığıyla 2 bin 980 ve Toplum Yararına Program kapsamında ise bin 750 kişiye istihdamın kapısı aralandı. 3 farklı program kapsamında işe yerleştirilen kişi sayısı ise 18 bin 726 düzeyinde gerçekleşti.

KAYITLI İŞSİZ SAYISI YÜZDE 50 ERİDİ

Geçtiğimiz yıl için İŞKUR               İl Müdürlüğü’nün veri tabanında kayıtlı 36 bin 513 kişinin bulunduğunu ifade eden Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce, 2016 yılı içinde kayıtlı işsiz sayısının neredeyse yüzde 50’sini işe yerleştirdiklerini söyledi. İŞKUR Genel Müdürlüğünün; il bazlı hedeflerinin üzerine çıkarak 2016 yılını başarıyla kapattıklarını aktaran Yüce, “Toplum Yararına Programlar kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarımızda, belediyelerde, ormanda müftülükte görevlendirilmek üzere bin 750 kişiyi işe yerleştirdik. 2016 yılında bize kayıtlı işçi sayısının neredeyse yüzde 50’sini işe yerleştirmişiz” dedi.

“İŞÇİ TALEPLERİNİ KARŞILAYAMIYORUZ”

Kahramanmaraş’taki işsizlik oranlarının TR63 Bölgesindeki Osmaniye ve Hatay’dan daha düşük olduğunu dile getiren İŞKUR İl Müdürü Yüce, İŞKUR olarak özel sektöre çok önem verdiklerini belirterek şöyle konuştu: “İş ve Meslek Danışmanı arkadaşlarımız iş yerlerini dolaşıyorlar. Biz Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz yıl boyunca 30 bin 713 tane açık iş almışız. Bunun ancak 13 bin 996 tanesini yerleştirme yapabilmişiz. Bunlar tamamen bizim çalışmalarımız sonucunda özel sektöre yerleştirdiğimiz kişi sayısı! İl Müdürlüğümüzün diğer faaliyetlerinden biri de kendi isteği dışında işine son verilen vatandaşlarımıza işsizlik sigortası maaşı ödüyoruz. Şartlara uyan 8 bin 136 kişiye, 2016 yılı içerisinde 18 milyon 767 bin 336 lira işsizlik maaşı ödemişiz.”

Girişimcilik kursundan meslek becerisi kazandırma kurslarına kadar İŞKUR’un çok ciddi bir şekilde istihdam için çalıştığını kaydeden Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce, son sınıf lise öğrencilerine kadar ulaştıklarını kaydetti.

Geride bıraktığımız 2016 yılı gazetemize İŞKUR İl Müdürlüğünün çalışmalarına ilişkin bilgiler aktaran Yüce şöyle konuştu: “2016 yılında İl Müdürlüğümüze kayıtlı işsiz sayısı 36 bin 513 kişi. 2016 yılı için TR63 Bölgesine baktığımızda; Kahramanmaraş’taki işsizlik oranları Osmaniye ve Hatay’ın çok çok altında! Çünkü Kahramanmaraş’ta hangi fabrikanın önünden geçseniz hepsinde de işçi arandığına dair ilanlarla karşılaşıyorsunuz. Ve iş yerlerinden gelen talepleri karşılayamıyoruz. Mesela bir fabrikadan 60 kişilik bir talep geldiyse biz bunun ancak 20’sini karşılayabiliyoruz. Aslında bu Kahramanmaraş’ta iş beğenmeme nedeniyle karşılaştığımız bir sorun. Kahramanmaraş’ta işsizlikten çok iş beğenmeme var. Yani tekstil sektöründe kimse çalışmak istemiyor. Vatandaşta böyle bir bıkkınlık var. Fabrikaların vardiyalı olması ve çalışma ortamının tozlu olması vatandaşların tekstile ilgisiz kalmasına neden oluyor. Bize iş için gelenin yüzde 90’ı da masa başı işi istiyor.”

İŞKUR Genel Müdürlüğünün koyduğu hedeflerden bir tanesinin de iş yeri ziyaretleri olduğunu belirten İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, “Genel Müdürlüğümüz bize 7 bin 291 hedef koymuş biz, 7 bin 386 tane iş yerine ziyaret gerçekleştirmişiz. Yine İl Müdürlüğümüze müracaat eden 50 bin 823 kişiye; açık işlerimiz, kurslarımız, Toplum Yararına Programlarımız, İşbaşı Eğitim Programları ile ilgili danışmanlık hizmeti vermişiz. İşte onun portföyünü oluşturmuşuz. Burada nasıl bir iş aradığını dinleyip, kendisine uygun olan iş ve mesleklerle ilgili bilgi aktarıyoruz. Kişiyi yaşına, mesleğine ve tecrübesine göre kişiyi yönlendiriyoruz. Aynı şekilde biz, okullarımızı da iş ve meslek danışmanlarımıza zimmetliyoruz. Onlarla ilgili okullara gidip son sınıf öğrencilerimize iş arama becerileri eğitimi, özgeçmiş hazırlama, iş görüşmelerinde dikkat edilmesi gereken hususlar, meslek tanıtımı ile ilgili danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu kapsamda okullarımıza 223 ziyaret gerçekleştirmişiz” şeklinde konuştu.

Bunun yanında Mesleki eğitim kursları düzenlediklerini vurgulayan Yüce, şunları söyledi: “Bizim İŞKUR olarak görevlerimizden birisi de işgücü piyasasının ihtiyacı doğrultusunda meslek kursları açmak. Biz 2016 yılında 98 kurs açmışız ve bin 859 kişiye eğitim vermişiz. Biliyorsunuz İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 2 çalışanı olan iş yerlerine bir kişi de biz veriyoruz. Bu kapsamda asgari ücretten maaşını 12 aya kadar bizim karşıladığımız 2 bin 980 vatandaşımız olmuş. İŞKUR olarak kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza da destek sağlıyoruz. KOSGEB’in sunduğu 50 bin liralık hibe programından faydalanmak isteyen vatandaşlarımız için girişimcilik kursu açıyoruz. Yine bu kapsamda 2016 yılı içinde 681 kişiye girişimcilik sertifikası vermişiz.” 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri