Andırın İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, istiridye mantarı yaygınlaştırmak ve bu değerli besinin sofralarda daha sık yer almasını sağlamak amacı ile çalışma başlattı.
Andırın İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden Tekniker Ali Dalkıran, kendi evinin bir bölümünde istiridye mantarı üretmeye başladı. Hem plastik torbalarda hem de kayın ağacının kütüklerinde mantar yetiştiren Dalkıran; "Mantar konusuna zaten önceden beri ilgim vardı ve denemeye karar verdim. Şuan için sonuçlar güzel, bunu daha da geliştirip meraklı yetiştiricilere bu işi öğretmek istediğini belirtti.
Konu ile ilgili konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ercan Ala mantarın özellikle de istiridye mantarının önemine değinerek "istiridye mantarı içerdiği protein, vitamin, mineraller ve bazı etken maddeler bakımından diğer mantar türlerine göre daha üstündür. Kalbe, kan dolaşımına ve kansere karşı koruyucu kalkandır. Tüm mantar çeşitleri içerisinde en yüksek B1 ve B2 vitamin miktarına sahip olup, şeker, tansiyon ve kolesterol hastalarına mutlaka tavsiye edilen istiridye mantarının Uzakdoğu'da ölümsüzlük mantarı çeşitlerinden biri olarak anıldığını ifade eden Ala, bizde İlçe Müdürlüğü olarak bu mantarı İlçemizde çoğaltarak, insanlarımızın daha sağlıklı olmalarına ve hem de yetiştiricilerimize ek bir gelir elde etmelerine katkıda bulunmak istiyoruz."dedi. Ayrıca önümüzdeki aylarda mantar yetiştiriciliği ile ilgili bir kursta açılacağını dile getirdi.