Kadın Ayakkabı Üretiminde de İddialıyız

Kadın ayakkabısı üretiminde Türkiye'de ikinci sırada yer alan Kahramanmaraş, Orta Doğu ülkelerine gerçekleştirdiği ihracatla dikkat çekiyor.

      Kadın ayakkabısı üretiminde Türkiye'de ikinci sırada yer alan Kahramanmaraş, Orta Doğu ülkelerine gerçekleştirdiği ihracatla dikkat çekiyor.

      Tekstil, madeni mutfak eşya ve gıda sektörünün ön plana çıktığı kentte, son yıllarda kadın ayakkabı üretiminde artış yaşanmaya başlandı. 100 atölyede çalışan bin 500 kişi, günde ortalama 5 bin çift kadın ayakkabısı üretimi gerçekleştiriyor. Başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Azerbaycan, Tunus, Lübnan, İran ve Irak sektörün en büyük alıcısı konumunda.

      Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, kadın ayakkabı üretiminde Kahramanmaraş'ın İzmir'den sonra büyük üreticisi konumunda olduğunu söyledi.

      Atölye tarzı yerlerde çalışan ayakkabı üreticilerinin daha rahat çalışabilecekleri ortamlara ihtiyaçları bulunduğunu kaydeden Karaküçük, ''Bu konuda bizim de çalışmamız devam ediyor. Özellikle ayakkabı sektörünü organize sanayi bölgelerine taşıyabiliriz'' dedi.

      Tomsuklu bölgesine planlanan organize sanayi bölgesinde ayakkabı sektörüne bir yer vermeyi düşündüklerini dile getiren Karaküçük şöyle konuştu:

      ''Ciddi bir potansiyelimiz var ve biz bu sektörün atölye ortamından alarak fabrikalara geçmesini arzuluyoruz. Eğer bunu başarabilirsek hem istihdam hem de üretim açısından ciddi bir üretim üssü haline gelebiliriz. Dolayısıyla eğer alt yapı çalışmaları düzgün bir şekilde tamamlanırsa bu sektör gelecekte önemli bir yere gelecektir.''

      Günümüzde sadece üretimin yeterli olmadığını özellikle tüketiciye hitap eden ürünlerde markanın ön plana çıktığına vurgu yapan Karaküçük, kadın ayakkabı sektöründe ortaya çıkacak markaların kent ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

      Kahramanmaraş Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yaşar Duykal ise Kahramanmaraş'ın Türkiye'de kadın ayakkabı konusunda ilk sıralarda yer aldığına dikkati çekti.

      Kahramanmaraş'ın kadın ayakkabı sektöründe iddialı olduğunu dile getiren Duykal, ''Şehrin farklı noktalarında üretim yapan 100 atölyeye sahibiz. Eğer yer konusunu çözebilirsek kentimiz yıllık 2 milyon çift ayakkabı üretim kapasitesine çıkacaktır'' diye konuştu.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri