Kahramanmaraş Et Tanzim yönetim kurulu başkanı Fatih Döner,” havalar soğudu kış geldi, kar da sucuk ekmek kaçınılmaz bunun için sucuklarımız hazır” dedi.
Kahramanmaraşlıların mahalli isim olarak İrişkit dedikleri, Et Sucuğu imalatının hemen hemen tüm kasaplarda yapıldığını ancak biz bu işte iddalıyız, bunu marka yapacağız diyen Fatih Döner: “Et sucuğunun merkezi Kayseri ve Kayseri de imal edilen Sucuk, Bastırma ve diğer ürünler Türkiye’in her köşesine gönderilmekte.. bizde babamızdan bize yadigar mesleğimizi sürdürerek Türkiye çapında bir firma olmak için çalışıyoruz,” diyerek bugüne kadar yaptıklarını bir bir anlattı.
Geçtiğimiz Pazar günü dostları ile bir araya gelen ve İrişkit imalatını anlatan Döner:
Bugüne kadar alt yapı oluşturmak için : çiftlik kurduk, kendi hayvanımızı kendimiz üretiyoruz.. alt yapı çalışmamızı tamamladık, bundan sonra marka ürünlerimiz için çalışacağız diyen Döner: “ Önemli olan belli bir damak zevkini yakalamak ve o kalite ile Standard üzerine gitmektir.. Biz yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. İnşallah markamızla hedefimiz Türkiye geneline açılmaktır,” diye konuştu.
MİLCAN- YEDİ KUYULAR
Cumartesi ve Pazar günü Milcan’a yedikuyulara, başkonuşa, Yavşan’a kar üzerinde ekmek arası sucuk keyfini çıkarmaya gidenler Kasapların yüzünü güldürdü..
Şehrin yüksek kesimlerine kar düşmesi ile birlikte Kar altında sucuk ekmek yemek isteyen Kahramanmaraşlılar, hazır sucuk yerine, Kahramanmaraşlı kasapların yaptığı İrişkit dediğimiz yerli ürünlerimizi alarak dağ çıkıp, kar altında sucuk ekmek keyfi yapıyorlar.. Bizim ürünlerimiz yüzde yüz, doğal olup, içinde hiçbir kimyasal madde yoktur, onun için çok uzun beklemeye gelmez, hemen tüketilmesi gerekir,” dedi.
Onikişubat Belediyesi karşısında Kahramanmaraş Et Tanzim Olarak faliyet gösteren şirketin yönetim kurulu başkanı Fatih Döner, babasından aldığı kasaplık mesleğini ve yerli malı sucuk imalatını artık bir Türkiye markası yapmak için kolları sıvadı..