Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin 23 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirdiği “Kahramanmaraş Kültürüne Hizmet Ödülleri ve Âşıklar Şöleni” hayli kalabalık dinleyicilerin ilgisiyle coşkulu bir şekilde tamamlandı.
KSÜ’nün bünyesinde kurulan “Kahramanmaraş ve Yöresi Kültür Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkezi”nin ilk kez başlattığı bu programda şehrin kültürüne eserleriyle hizmet edenler ödüllendirildi. Bunlar içinde en dikkat çeken ve geç kalınmış iki değerli ve usta şair vardı ki, bu şairler Bahaettin Karakoç ve Abdurrahim Karakoç’tu.
KSÜ, kurulduğundan bu yana bu iki usta şairin şehrin kültürüne yaptıkları hizmetin (aslında Türkiye’nin demek lâzım) hakkını teslim etmek vazifesinde geç kaldığı içindir ki, 28 Şubat’ların karanlık uygulamalarının ardından nihayet vefa borcunu yerine getirdi.
Bu vefa borcunun yerine getirilmesinde emeği ve fikri olan kişilerin en başında “Kahramanmaraş ve Yöresi Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkezi” Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği K. Maraş Şubesi Başkanı Öğr. Gör. İsmail Göktürk vardı. Öyle ki, “Maraş’ta üniversite var mı?” diyerek yıllardır serzenişte bulunan ünlü şair Bahaettin Karakoç’u evinden alıp bir kuş misâli kazasız belâsız küstürmeden konferans salonuna getiren ve sonra mutmain bir şekilde evine götürüp ateşine ortak olan İsmail Göktürk idi.
Abdurrahim Karakoç’un hasta olması ve hastanede yatması sebebiyle ödülü yeğeni eğitimci Oğuz Karakoç teslim edildi.
Bahaettin Karakoç, salondaki coşkulu ortamda, şehr-i Maraş’a yaptığı kültür hizmetinin resmî kurumlarca yeteri kadar dikkate alınmadığı hususunda haklı sitemlerini gür sesle dile getirdi. Ardından, başta KSÜ Rektörü olmak üzere kalabalık dinleyicilerle etrafı bir hâle gibi çevrildi. Gençlerle kucaklaştı, hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.