KMTSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Karaküçük, sermayenin tabana yayılması ve yerel kalkınmanın sağlanması için KOBİ desteklerinden daha fazla yararlanılması gerektiğini söyledi.

  KMTSO Mayıs ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Hanefi Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık’ın konuk olarak katıldığı toplantıda, gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlanırken, işçi-işveren arasındaki hukuki problemler ele alındı.

  Toplantıda konuşan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, oda faaliyetleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Tomsuklu bölgesinde hayata geçecek Organize Sanayi Bölgesi 1. Etabı hakkında değerlendirmelerde bulunan Karaküçük, bu konuda ÇED süreci, zemin etüdü, toprak koruma kurulu sürecinin tamamlanarak, davalı alanlar hariç dosyanın onay için Başbakanlığa gönderildiğini belirtti.

  Kredi Garanti Fonu’nun çalışmalarına ilişkinde açıklamalarda bulunan Karaküçük, “Odamız hizmet binası içerisinde faaliyetlerine devam eden KGF, Kahramanmaraş Şubesi 2013 yılında 42 firmanın 12,7 milyon liralık başvurusunu değerlendirerek 23 firmaya 4,5 milyon liralık teminatla 5,5 milyon liralık kredi kullandırmıştır. 2014 yılında ise 14 firmanın 8,6 milyon liralık başvurusunu değerlendirerek 5 firmaya 1,7 milyon liralık teminatla 2 milyon lira kredi kullandırmıştır. Buna göre Türkiye genelinde 2013 yılında yüzde 1,68 paya sahip olmuştur. Bu konuyla ilgili olarak; devletin özellikle KOBİ’lere yönelik desteklerinde yeterince faydalanamadığımızı ifade etmek istiyorum. Kahramanmaraş gibi büyük bir ekonomisi olan bir şehrin yüzde 1’lerde gezinmesini doğru bulmuyorum. Bu seviyeyi daha yukarı çıkararak ilimizde girişimciliği ve sermaye oluşumunu tabana yayarak yerel kalkınmayı sağlamak zorundayız” diye konuştu.

  Üyelerinin dünya pazarlarına açılması için yurt dışı iş ve çalışma ziyaretlerini de devam ettirdiklerini kaydeden Karaküçük, sanayicilerden bu fuarlara daha yüksek katılım göstermelerini istedi. Karaküçük, sözlerini şöyle tamamladı:

  “Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Duesseldorf şehrinde dünyanın en büyük ambalaj ve paketleme fuarı INTERPACK Fuarına Odamız organizasyonu ve KOSGEB desteği ile 11 şirketimizi götürerek hem fuar ziyareti hem de ikili görüşme yaptırmış bulunmaktayız. Organizasyonunun, üyelerimizin yeni müşteri ve tedarikçilere ulaşmasında büyük rol oynadığını düşünüyorum. Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve ilimizin de dahil olduğu 20 pilot ili kapsayan Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturma Projesi, kısa adıyla VABpro kapsamında şehir eşleştirme programı gerçekleştirilerek; Kahramanmaraş İtalya ve İspanya ile eşleşmiş bulunmaktadır. Bu kapsamda, 26-31 Mayıs tarihleri arasında İtalya’da dondurma temalı bir çalışma ziyareti gerçekleştirilecek olup, bu organizasyona katılarak ilimizi temsil etmek üzere Odamız Yönetim Kurulundan bir arkadaşımızı görevlendirmiş bulunuyoruz.  Bir yandan ilimizi ve ilimizin markası haline gelmiş dondurmayı tanıtmak bir yandan da bu sektörün dünyada en tanınmış ülkesi olan İtalya ile sektör bazlı işbirliği gerçekleştirilerek Maraş Dondurmasının dünyaya daha hızlı yayılması hedefiyle bu çalışma ziyaretine katılım sağlayarak toplantılarda sunumlarımızla ilimizi ve dondurmamızı tanıtma olanağı bulacağız.”

  Başsavcı Apaçık ise sanayi ve istihdamın geliştirilmesinin önemini belirterek, “Eğer Türkiye’de sanayileşme ve ticaret ne kadar artarsa, ne kadar insan iş sahibi olursa adliyelerin işi o kadar azalır. Yani sizin sorunlarınız aslında hepimizin sorunu. Bu noktada bizimle ilgili olan her konuda mevzuatlar çerçevesinde her türlü işbirliğini yapmaya hazırız” diye konuştu.

  Apaçık daha sonra katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri