Kutluay Özel Sanko Okulları’nda Deneyimlerini Paylaştı

Kutluay, Özel Sanko Okulları’nda düzenlenen panelde “Eğitimde Sporun Önemini” anlattı.

Eski Milli Basketbolcu İbrahim Kutluay, basketbol antrenörleri Murat Özgül ve Ercüment Ülker ile birlikte, Özel Sanko Okulları’nda düzenlenen panelde “Eğitimde Sporun Önemini” anlattı
Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde, spor yapmanın çocukluk ve ilk gençlik dönemlerinde büyük avantajlar kazandırdığını, sorumluluk bilincini ve disiplinli çalışma altyapısını oluşturduğunu belirten Kutluay, sporla beraber akademik eğitimin nı paralellikle sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Fiziksel ve mental gelişimde sporun çok önemli olduğunu vurgulayan Kutluay, fedakarlık ve azmin iyi bir sporcu olmanın anahtarlarını oluşturduğunu bildirdi.

Sporla ilgilenen herkesin sporcu olmayacağını kaydeden Kutluay, sporla beraber büyümenin çok fazla şey kazandıracağının altını çizdi.

Basketbolun kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu belirten Kutluay, “Şu anda maddi manevi sahip olduğum her şeyi basketbola borçluyum. Ben basketbol oynamaya başladığımdan beri zamanımın büyük bir kısmını antrenman yaparak geçirdim. Şu an ise genç sporcuları yetiştirmek için çalışmaktayım” dedi.

Bir sporcunun öncelikle neler yapıp yapmadığını çok iyi analiz etmesi gerektiğini anlatan Kutluay, “Önemli olan yapamadığın şeyleri fark edip onların üzerine gitmektir” diyerek, öğrencilere başarıya giden yolun haritasını çizdi.

Kutluay, Özel Sanko Okulları öğrencilerinin katıldığı “Basketbol Academy” adlı yaz basketbol kampında onların en bilinçli, yaptığı eylemin farkında olan ve en kaliteli grup olduklarını belirtip, öğrencileri ve öğretmenlerini kutladığını dile getirdi ve öğrencileri kupa ile ödüllendirdi.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu da basketbolun bir spor olarak disiplinli ve kararlı çalışmanın sembollerinden birisi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Öğrencilerimizin Kutluay gibi alanında ciddi başarılara imza atmış bir sporcu ile söyleşiye katılmaları kişisel motivasyonları için katkı sağlayacaktır. Okulumuza ikinci kez gelerek öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşan Kutluay ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum.”

Öğrencilerin sorularıyla renklenen söyleşiden sonra Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, İbrahim Kutluay, Murat Özgül ve Ercüment Ülker’e bakır tabak ve çiçek hediye etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri