Memurlara Rotasyon Geliyor

Çakılı kadro gibi memurların aynı ilde 15-20 yıl hizmet etmelerinin verimi düşürdüğü, heyecanı ortadan kaldırdığı.

Çakılı kadro gibi memurların aynı ilde 15-20 yıl hizmet etmelerinin verimi düşürdüğü,  heyecanı ortadan kaldırdığı. Belli bölgeler sürgün yeri gibi algılandığı.  Bu nedenle kamu çalışanının Türkiye'nin dört bir yerinde hizmet edebilir olması için çalışmalar başlatıldığı duyurulmuş 657 Sayılı Devlet Memurları Yasasında değişiklikler yapılacağı duyurulmuştu. Bizde Kahramanmaraşlı memurlara rotasyon konusuna nasıl baktıklarını sorduk. 

Memurlara rotasyonun gündemde olduğunu açıklayan Faruk Çelik, kamuda çalışmayı benimseyenlerin, bir ayrım yapmaksızın Türkiye'nin dört bir tarafında da hizmet etmeleri gerektiğini kaydetti. Bakan Çelik şöyle devam etti: "Böyle bir yaklaşım sergilenirse hem kamu çalışanlarının birikimlerinin vatandaşlara aktarılması hem gidilen yerde yeni bir heyecanla işe başlanması hem de verimsizlik söz konusu ise bu değişiklik ile onun gözden geçirilmesi mümkün olur. Çakılı kadro gibi memurların aynı ilde 15-20 yıl hizmet etmeleri verimi düşürüyor. Heyecanı ortadan kaldırıyor. Belli bölgeler sürgün yeri gibi algılanıyor. Bunlar doğru yaklaşımlar değildir. Kamu çalışanı kamu çalışanıdır. Türkiye'nin dört bir yerinde hizmet edebilir. Bazı kurumlarımızda bunlar uygulanıyor. Ben olumlu sonuçlar alındığı inancındayım. Dolayısıyla bunun yaygınlaştırılması çerçevesinde bir görüşümüz var, ama bu görüşümüzü sosyal taraflarla görüşmüş değiliz. Yani bu görüş henüz ham bir görüş. Bu tartışılacak. Bu görüşü sosyal taraflarla henüz konuşmadık. Bu düzenleme siyasilerin işini kolaylaştıracak. Herkesin ne zaman nereye gideceği belli olacak. Siyasilerin çoğu iktidarı ile muhalefeti ile her gün tayinlerle, terfilerle meşgul oluyor. Herkes hangi dönemde, nerede nasıl hizmet edeceği konusunda bilgi sahibi olarak işe başlayacak. Birçok kırtasiye de ortadan kalkacak. Herkes hangi dönemde nerede çalışacağını bilecek. Personel rejimindeki diğer konular, derdest edilip bir şekil aldıktan sonra yeniden masaya yatırılacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Bakanlar Kurulu'nda bu konuları konuşacağız” demişti

KAHRAMANMARAŞLI MEMURLAR KONUYU YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Kahramanmaraş Memur Sen İl Temsilcisi Adnan Alagöz ise memurun kazanılmış haklarının her zaman savunduklarını, bundan sonra da devam edeceklerini belirterek. Rotasyon konusundaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini.; “Ülkemizin için doğru olanın her zaman yanında olacaklarını  söyledi. Memurlar ise rotasyonun getirisinin ve götürüsünün olacağını, bu işten en fazla eski memurların etkileneceğini belirterek bir çok memurun bu nedenle emekliliğini isteyeceğini belirtiyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri