Meşhur Akçaabat Köftesine yıllarını adamış Mehmet Usta Köftenin sırlarını anlattı
20 yıldır Köfte yaparak hayatını sürdüren Meşhur Akçaabat Köftecisi Mehmet Usta muhabirimize şu açıklamalarda bulundu.
Mehmet Usta: “ Ben Mehmet Karaca Aslen Kahramanmaraş’lıyım ama çocukluk yıllarımı Akçaabat’ta geçirdiğim için o yörenin meşhur olan köftesinin yapımını öğrendim. Yıllarca lokantalarda çalıştım, Köfteci Ramiz’de ustabaşı olarak görev yaptım ve sonunda kendi işyerimi Kahramanmaraş’a açtım.
Akçaabat Köftesinin Neden bu kadar meşhur olduğuna da değinen Mehmet usta şunları dile getirdi: “Akçaabatlı lokantacılar tarafından ilk olarak yapılmıştır. Malzeme olarak kıyma haline getirilen Kuzu ve Dananın Pirzola etleriyle bunlara ilave edilen ekmek kullanılmıştır. Özenle yoğrulan bu karışım, belirli büyüklüklerde oval hale getirilip, ızgaralı ocaklarda pişirilmiş ve insanların damak zevkine sunulmuştur. Öncelikle bölgeye tanıtımı yapılan Akçaabat köftesi daha sonra dünyaya tanıtılmıştır” dedi.
Lezzetli bir köftenin nasıl yapıldığına da değinen Mehmet Usta “Aslında herkesin rahatça yapabileceği bir yemektir. Kuzu ve Dananın Pirzolalık yerinden alınan et ile etin %2si kadar ekmek kullanarak baharatının da eklenmesiyle herkesin rahatlıkla yapabileceği bir lezzet ortaya çıkıyor.
Sizi diğer ustalardan ayıran nokta nedir diye sorduğumuz da ise “Dediğim gibi Kahramanmaraş’ta bizim yaptığımız kadar lezzetli köfteyi kimse yapamıyor, burada birazda Allah vergisi bir yetenek var. Kahramanmaraş’ta tek olmamız bizim için aslında dezavantaj çünkü insanlara bunu anlatmak için kalitede yarışmak gerekiyor ama görüyoruz ki bizden başkası bu lezzeti yapamamış.
Merkez Alparslan Türkeş Caddesi üzerinde hizmet veren Meşhur Akçaabat Köftecisi Mehmet Usta güler yüzlü kişiliği ve Müşteri Misafirimizdir düşüncesi ile müşterilerinin gönlünde taht kurmuş, çay ve kahve ikramıyla da müşterilerine kendilerini özel hissetmeleri için elinden geleni yapmıştır
Haber: Ali Karaboğa