Ortak akıl ile hareket eden bir yapı oluşturulmalıyız!

TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak: “Kahramanmaraş için elimiz taşın altına koyarız. Kahramanmaraş için oluşturulacak ortak akıl ile Kahramanmaraş’ı zirveye taşımalıyız” dedi.

 

TÜMSİAD Kahramanmaraş şubesi tarafından geleneksel hale getirilen piknik programının bu yıl 5’incisi Türkoğlu’nda gerçekleştirildi. Siyaset ve iş dünyasını bir araya getiren piknikte, Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasında izlenecek yol ve Tomsuklu mevkiinde yapılması planlanan OSB için çalışmaların bir an önce hız kazanılması konuları konuşuldu. EKONOMİYE KATMA DEĞRE OLUŞTURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

TÜMSİAD’ın kuruluşunun 4. yılı tamamlanıp 5. yılına girdiğini belirten Adnan Toprak: “Bundan 4 yıl önce Kahramanmaraş TÜMSİAD şubesini oluştururken Kahramanmaraş’ımızın ekonomisine katma değer oluşturmak düşencisi ile yola çıktık. İşletmelerimizin KOBİ’lerin ticaretini geliştirici rekabet güçlerini geliştirici ve yeni ticaret köpüleri oluşturma yönünde sürekli yeni stratejiler üretip, yapmış olduğumuz eğitim ve sosyal faaliyetlerimiz ile derneğimizin şehirde yükselen bir değer haline gelmiştir. Sektör kulvarı komisyonumuzun her hafta düzenli olarak, farklı sektörlerle yapmış olduğu toplantıların neticesinde bu gün itibarıyla 2 bin 500’ün üzerinde işletme ile güçlü bir birliktelik sağladık.” dedi. 

SORUMLULUĞUMUZU HİSSEDİYORUZ

TÜMSİAD olarak sorumluluklarının bilincinde olduğunu belirten Toprak şunları kaydetti: “

Yakalanan bu başarı çizgisi ve hızlı büyüme omuzlarımızda ki sorumluluk yükünü daha fazla hissettirmektedir. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz, üyelerimizden aldığımız güven ve destekle yeni dönemde de büyümeye devam edeceğiz. TÜMSİAD Kahramanmaraş Şubesi olarak geçen yıl kendimize 2 tane hedef belirledik. Bunlardan birincisi ilçelerimizde yapılanmak. İkincisi, genç TÜMSİAD’ı oluşturmaktı. Bugün her iki hedefi de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Genel Merkez olarak ta yurt içerisinde 54 farklı ilde yurt dışında 7 ülkede şubeleri 40 bine yakın üyemizle ülkemizin ekonomisinin gelişimi için bu yolun köşe taşları olmayı kabul ettik. Bu yolun karıncıları olmaya talip olduk.”

2023 HEDEFİ MEVCUT ANAYASA İLE GERÇEKLEŞMEZ

Mevcut anayasa ile Türkiye’nin 2023 ihracat rakamının gerçekleşemeyeceğinin altını çizen Toprak, anayasanın bir an önce mecliste grubu bulunan muhalefet partileri ile çözülmesi gerektiğini söyledi. Toprak, şu detaylara temas etti: “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ülke olarak bir hedef ortay koymuştu. 2023 yılı hedefi. Bu hedef dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinin birisi olmak. Biz mevcut anayasa ile bu hedefin gerçekleşmesini mümkün görmüyoruz. Geçen yıl burada 12 Haziran seçimleri öncesinde her kesimin katılımının sağlandığı yeni bir anayasayı desteklediğimizi belirtmiştik. Aradan bir yıl geçti. Bu bir yıl içerisinde yurdun çeşitli bölgelerinde yeni anayasa platformları oluşturuldu. Bizlerde bu anayasa platformlarına katılım ve katkı sağladık. Kuruluşumuzun, yeni anayasa ile ilgili görüş ve düşüncelerini dosya halinde sayın meclis başkanına sunduk. Öncelikle yeni yapılacak anayasanın sorumluluğu başta hükümet olmak üzere mecliste grubu bulunan muhalefet partilerindedir. Yeni bir Türkiye için daha güçlü bit Türkiye için bunun sorumluluğu ve bilinci içersinde hiç kimse masadan kakmadan yeni anayasa oluşumunun gerçekleşmesini ümit ediyoruz.

KAHRAMANMARAŞ’IN HEDEFİNE BİZDE KATKIDA BULUNACAĞIZ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının Türkiye ile endeksli ihracat hedefine kendilerinin de katkıda bulunacaklarını belirten Toprak: “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş ile ilgili 5 milyar dolar ihracat hedefi ortaya koydu. KMTSO’nun başarılı bir başkanı ve yönetim kurulu var. Bizlere de düşen bu hedef doğrultusunda çaba ve gayret göstermektir. Bizde TÜMSİAD olarak bu hedefe katkıda bulunmak düşüncesi ile DOĞAKA’dan bir proje geçirdik. Projenin konusu; ‘Kurumsallaşma, E-ticaret ve dış ticaret’, bu projenin uygulama aşaması sona erdi. Program sonrası yurt dışı geziler düzenledik ve yeni ticaret köprüleri oluşturduk. Bunun neticesinde şehrimize ihracat yapan işletmelerin arasına yenilerin kattık. TÜMSİAD olarak bunun gururunu yaşıyoruz.” Şeklinde konuştu.

TOMSUKLU, OTOYOL PROJELERİ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇMELİ

Kahramanmaraş için hayati değer niteliğinde olan Tomsuklu OSB alanı, otoyol ve Büyükşehir projelerininbir an önce tamamlanması gerektiğinin altını çizen Toprak son olarak şunları kaydetti: “Haziran ayı içerisinde Mecliste görüşüleceği belirtilen Büyükşehir olacak illerin arasında Kahramanmaraş’ında geçmesi bizi hem heyecanlandırdı hem de sevindirdi. Şehrimiz Büyükşehir olurken, öncelikle sürdürmesi gereken problemleri de vardır. Bunların başlıcaları, şehrimizin ulaşımını sağlayan otoyol inşattı çalışmalarının bir an önce neticelenmesi. Havaalanın düzelmesi son olarak ta Tomsuklu bölgesinde oluşturulacak olan arazisi tahsinin bir an önce gerçekleşmesi ve yine o bölgede serbest ticaret bölgesinin gerçekleşmesi için çalışmalar sürmeli. Birlikten güç doğar felsefesi ile başka şehrimizin milletvekilleri olmak üzere, STK ve diğer yöneticilerin katılım ile bir güç birliğini gerçekleştirip, ortak akılla hareket eden bir yapıyı oluşturmalıyız. Bu yapı ile yeni dönmede Kahramanmaraş’ı inşa etmeliyiz. Bu düşünceden hareket ile Kahramanmaraş’ı ilgilendiren her türlü meselede bedeli ne olursa olsun TÜMSİAD olarak taşın altına elimizi koyacağımızı buradan bir kez daha sesleniyorum.”

Toprak’tan sonra konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş’ın ihracat rakamları ve sanayicilerin sorunları hakkında konuştu. Kahramanmaraş’ın geçen yıl 800 milyon dolar ihracat yaptığını kaydeden Karaküçük şunları söyledi: “Kahramanmaraş geçen yıl yaklaşık 800 milyon dolar ihracat ve bununla birlikte İstanbul Sanayi Odası sıralamasında ilk bin firmanın içresinde 17 firmayla katılım sağladı. Bu övünülecek göstergedir. Bu hedefler, her geçen gün yükselmek durumunda. Bu yıl İTO sıralamasına daha çok firmayla katılmak daha büyük ihracat hedefleri ile gerçekleştirmek istiyoruz. Bizde Türkiye’de 2023 vizyonunda 500 milyar dolar ihracat hedefinin içerisinde 5 milyar dolarak ihracat hedefi koyduk Kahramanmaraş olarak.

EN BÜYÜK SIKINTI SANAYİ PARSELİ

Bu rakamlara ulaşmak içen bu ihracatı yapabilmemiz için daha çok yatırım yapmamız, daha çok üretmemiz ve daha çok ihracat yapmamız gerekiyor. Şu anda Kahramanmaraş’ta maalesef en büyük sıkıntımız sanayi parseli üretememek. Şu dönemde ciddi sıkıntı içerisindeyiz ama 4 Mayıs’ta Sayın Başbakanımızın Kahramanmaraş’ı ziyaretinde bu konuyla alakalı sıkıntı ve ihtiyaçlarımızı kendilerine arz ettik. Ve başbakanımız büyük bir teveccüh göstererek Tomsuklu sanayi bölgesinin OSB yapılması konusunda Milli Savunma Bakanlığından alınarak sanayicilere tahsis edilmesi kararlaştırıldı.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri