Özderya Koleji Öğrencilerinden Anlamlı Proje

özderya Koleji öğrencileri ‘Kaybolan Medeniyetimiz ve Ata Yadigârı Kültür Mirası Eski Maraş Evlerini Yaşatalım’ isimli proje çalışmalarını tamamlayarak okullarında bir sergi açtılar.

Özel Özderya Koleji 4-B Sınıfı Öğrencileri Sınıf Öğretmenleri Zekiye Aytemiz’in rehberliğinde yürüttükleri ‘Kaybolan Medeniyetimiz ve Ata Yadigârı Kültür Mirası Eski Maraş Evlerini Yaşatalım’ isimli proje çalışmalarını tamamlayarak okullarında bir sergi açtılar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası münasebetiyle düzenlenen sergi hakkında Sınıf Öğretmeni Zekiye Aytemiz Öğretmenin düşüncelerini sorduk. “Öğrencilerimizde tarih bilinci oluşturmak maksadıyla Ocak ayında başlattığımız ve üç ay süren titiz çalışmalar sonrasında tamamlanan, ‘Kaybolan Medeniyetimiz ve Ata Yadigârı, Kültür Mirası Eski Maraş Evlerini Yaşatalım’ projesinde sınıfımdaki bütün öğrencilerim

görev aldı. Görev alan öğrencilerimin tamamı yaşadıkları kent, Kahramanmaraş’ı mahalle mahalle, sokak sokak gezerek tarihi evleri belirledi ve fotoğrafladılar. Bu çalışma sonunda 330 fotoğraf sergilenmeye değer bulundu. ‘Bize Çocuk diyorlar, ne biliyorlar’ diyerek büyüklerinin yapamadığı bir görevi başarıyla yürüten ve bir yandan ‘Tarihi Konaklarımıza’ sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekerken biryandan da büyüklerine ‘Ortak Mirasımız Maraş Evleri Gözyaşları İçerisinde Bize Bakmasın’ mesajını verdiler.

Proje çalışması süresince ‘minik yüreklerini ortaya koyarak gerçekleştirdikleri proje çalışmalarından dolayı kendilerini yürekten kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 Kendileri minik ama emekleri çok büyük olan öğrenciler tarafından hazırlanan bu projeye ait fotoğraf sergisi hakkında bilgi veren okul idaresi; ‘Kaybolan Medeniyetimiz ve Ata Yadigârı, Kültür Mirası Eski Maraş Evlerine’ ait 330 fotoğraftan oluşan bu sergi 07 Mayıs 2012 tarihine kadar okulumuzda görülebilecektir. Bu proje çalışmasını yürüten ve bu sergiyi düzenleyen Sınıf Öğretmenimiz Zekiye Aytemiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimizi kutluyoruz. Öğrencilerimizin çalışmalarını görmek isteyen tüm hemşerilerimizi okulumuza davet ediyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri