Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, gazetemize meclis çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Özsoy, Ilıcaya yapılacak olan oteli ilk olarak 5 yıldızlı düşündük. Meclisimizden çıkan karar 4 yıldızdan aşağı ve 400 yatak kapasiteli olmamak kaydıyla yapılmıştı. Bu tabi 500 veya 600 yataklı da olabilir. Türkiye’deki diğer kaplıcalar düşünerek buna karar verildi. Ilıcadaki arsa bizimdi. Ve 5 yıldız olma şartıyla halka açık olup, konferans salonları spor salonları olacak. Fizik tedavi de olabilir. Hatay ve Kozaklıda bulunan termal otellerden daha modern olacak. Ve yılbaşından önce ihalesi yapılmış olacaktır, dedi.
Özsoy; amacımız Kahramanmaraş ilinin halkıyla İl Özel idaresiyle İl Genel Meclisini ile bütünleştirmektir. Bunu da başardık. Meclisteki seçimden sonra göreve geldiğimden bu yana Valilik ve İl Özel İdaresiyle beraber Kahramanmaraş için yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Biz il Genel Meclisi arkadaşlarımız hepimiz seçilmiş insanlarız. Herkes kendi bölgesine hizmet etmek için uğraş vermekte. İl genel Meclisi bir bütündür. Meclis arkadaşlarımız hangi partiden olursa olsunlar, biz onlarla çalışmaktan zevk duyuyoruz. Birlik sayesinde başarı geliyor. Onlar sayesinde Kahramanmaraş’a grup yolları yapıldı. İlk önce kendimizi değiştirdik, farklı partililer arasındaki bazı pürüzleri giderdik. Meclis salonumuzu yeniledik, gerek kameralar monitörler mikrofonlar. Daha sonra grup odalarımızda bir takım değişiklikler uyguladık. Değişime ilk önce kendimizden başladık. Nerede bir sıkıntı var arkadaşlarımız orada. Sıkıntıyı yerinde çözüyorlar. Çalışmayan il özel idaresi elemanlarını çalışır hale getirdiler. Tabi ki bizim amacımız sadece köylere hizmet götürmek değildir. Tarım İl Müdürlüğünde fidan dağıtımı ve buna benzer çalışmalar yapıldı. 2011 yılında bazı okullar yapıldı. 2012 yılı bizim için farklı olacak. Okullarımızda bir takım eksiklikler var. Bunlar 2011 yılında tam olarak yapılmasa da 2012 yılında İl Özel İdaremizin yüzde 22 lik ayrılan bütçesini eğitime uygulayacağız. Şu an Eğitim komisyonundaki hazır bulunan sorunlar önümüzdeki günlerde meclisten geçerek, bu sıkıntıyı gidermiş olacağız.
Ayrıca kültür konusunda da çalışmalarımız var. Tarihi Konaklar, mağaralar,germenicia mozaikleri ve diğer kültürel varlıklar. İl Kültür müdürlüğü dışında, kendi kültür komisyonumuzun da yaptığı başarılı çalışmalar var. Yani Kahramanmaraş’ın her sorununu kendi sorunumuz olarak görüyoruz. Önceden bütün sorunlara ulaşmak gibi bir alanımız yoktu. Şimdi ise, genel meclisimizin mahalli bölgeleri arttı. Seçimler zamanında yapılırsa Kahramanmaraş 2014 yılının Mart ayında seçimlere Büyükşehir olarak girecek. Çalışmalarımız sırf Büyükşehir olacağız diye devam etmiyor olup, dün nasılsa bugün, bugün nasılsak yarında çalışmalarımıza aynı tempoda devam edeceğiz. Tabiî ki Kahramanmaraş’ımızın Büyükşehir olmasını destekliyorum, olmasında da fayda var diye düşünüyorum. Bu durumun yeni bir çehre, yeni bir güç ve hamle olacağına inanıyorum. Milletvekillerimiz yanımızdalar, meclisimize gereken desteği veriyorlar. Yarın bir gün arsalarımızı da sattığımızda daha güçlü duruma geleceğiz.
OTEL İHALESİ YIL BAŞINDAN ÖNCE
Ilıcaya yapılacak olan oteli ilk olarak 5 yıldızlı düşündük. Meclisimizden çıkan karar 4 yıldızdan aşağı ve 400 yatak kapasiteli olmamak kaydıyla yapılmıştı. Bu tabi 500 veya 600 yataklı da olabilir. Türkiye’deki diğer kaplıcalar düşünerek buna karar verildi. Ilıcadaki arsa bizimdi. Ve 5 yıldız olma şartıyla halka açık olup, konferans salonları spor salonları olacak. Fizik tedavi de olabilir. Hatay ve Kozaklıda bulunan termal otellerden daha modern olacak. Ve yılbaşından önce ihalesi yapılmış olacaktır.
KOMİSYONU MECLİS ÇALIŞTIRIR
Komisyon çalışmaları hakkında yapılan bazı eleştirilere de cevap veren Özsoy, bu durum il genel meclisi ve belediye meclislerinde böyledir. Tabi TBMM’de nasıl işliyor onu bilmiyorum. Benim kendi kanaatim komisyonlar meclisi çalıştırır. Örnek veriyorum. Dün il genel meclisimizde şöyle bir karar çıktı. Pazarcık ilçemize bağlı Narlı beldesi yakınlarımızda Çiğdemtepe adında bir köyümüz var. Kanalizasyon olmadığından orda yetişen meyve ve sebzeler lağım sularıyla sulanıyordu. Bu durumu Çevre ve Sağlık komisyonumuz bir önerge vererek meclis gündemimize geldi. Yani komisyonumuz böyle bir çalışma yapmasaydı gündemimize böyle bir sorun gelmeyecek ve sorun giderilmemiş olacaktı.Bu tabi en küçük örneği. Meclis arkadaşlarımız önerge veriyor, komisyonlarımız bunu araştırıyor ve gündemimize gelerek sorun çözülmüş oluyor. Yani komisyonu olmayan meclis çalışamaz. Valilikten gelen evraklar rutindir. Ama komisyonumuz sorunu yerinde görüp inceliyor ve sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşuyor. Komisyonların olması meclisin çalışmalarını hızlandırıyor ve yapılan işlere kalite getiriyor.
Bugün Gazetesi