Patronlardan İşçilere Aşure İkramı

Öksüz, “Yatırımlarımızın hepsinde verimliliği esas alıyor, iyi ürünler ortaya koymaya çalışıyoruz.” dedi.

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, “Yatırımlarımızın hepsinde verimliliği esas alıyor, iyi ürünler ortaya koymaya çalışıyoruz.” dedi.

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Kipaş Holding’in gelenek aşure programı, çalışanlar arasındaki birlik ve beraberlik duygularını geliştirdi. Ali Demirdöven Hoca’nın okuduğu duanın ardından, kazanlarda kaynatılan aşureler, yüzlerce personele ikram edildi. Programda personellerinin yanında yer alan Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz ve Başkanvekili Halil İbrahim Gümüşer’de, kaselere doldurdukları aşureleri çalışanlarına ikram ettiler.

Daha sonra basın mensupları ile sohbet eden Öksüz, yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Öksüz, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketi seçilen Kipaş Çimento Sanayi’nin bu başarısının gurur verici olduğunu söyledi. Bu alanda çalışmalarını özveriyle sürdürdüklerini ifade eden Öksüz, “Dünyanın en iyi teknolojisini kullandık. Güzel bir tesis oldu. Bu sene de ikinci fırını yaptık. Ama sadece çimento değil, yatırımların hepsinde verimliliği esas alıyoruz. Hepsin de en iyi şeyleri yapmaya çalışıyoruz. İstihdam sayımızda ona göre zaten hızla artıyor.” diye konuştu.

300 milyon dolarlık Kağıt Fabrikası yatırımının da hızla sürdüğünü dile getiren Öksüz, burada da üzerinde durdukları en önemli konunun da çevre duyarlılığı olduğunu belirtti. Öksüz, “Burada aşağı yukarı bin kişi istihdam edeceğiz. Çok modern bir tesis olacak. Biliyorsunuz teknoloji o kadar değişti ki yani yeni teknolojide çevre kirliliği minimuma indi. Enerji tasarrufu maksimum düzeye çıktı. Atık ısılardan yan ürünler elde ediyorsunuz. Bu tip entegre tesisler önem kazanmaya başladı. Bu gün kağıtta Türkiye’nin ithal ettiği ürünler arasında. Bu konuda halkımızda bilinçlenir atık kağıtları yakmadan toplayabilirsek bu da ayrı bir geçim kaynağı olacak. Mesela bizim Irak’a çimento ihracatımız var. Giden tır çimentoyu bırakacak, hurda kağıt getirecek. Bu tip birbirini tamamlayan işler verimliliği zaten artırıyor. Ama maalesef burada zemin sağlam değil. Bu noktada da zemine beton şırınga ederek kaya oluşturuyoruz. Yani burası gemi gibi yüzecek. Neresi sıvılaşırsa sıvılaşsın bir şey olmaz. Biz ona göre tedbirler aldık, inşaat yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. Öksüz bir gazetecinin gelecekten beklentilerine ilişkin yönelttiği bir soruya ise şöyle cevap verdi:

“Biz 5 sektörde faaliyet gösteriyoruz. Ana sektörümüz tekstil. Enerji var, enerjide üç yatırımımız var. jeotermal, HES ve doğalgaz. Bunların yanında çimento var, tarım var ve şimdi de kağıda giriyoruz. Bundan sonra Kipaş’ın vizyonunda büyük yatırımlar var. Biz küçük dokuma işletmeleri vesayre yapmayacağız, daha büyük yatırımlar yapacağız. Yani Kipaş o noktaya geldi. Bu da Kahramanmaraş’ın sanayileşmesi açısından çok önemli diye düşünüyorum. Hatta daha enteresan büyük projeler bulursak yavaş yavaş Maraş’ta sanayicilerin de zihniyeti değişti. Kültür değişti, çok ortaklı büyük şirketler de yapabiliriz. Ama şunu söyleyeyim her şeyin başı insan, işi götürecek adam. Biz sırf o yüzden bakın okul kurduk. Bu okulumuzda ilk senesinde Türkiye 9. su oldu. Aslında bu müthiş bir başarıdır. Bu insanlar iyi tahsil görür de iyi yetişirse Maraş’a yeni tesisler kurar ve yeni yatırımlar yapmaya devam ederiz.”

Öksüz, ilerleyen 5 yılda 10 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri