Rektör basının karşısına çıkamadı mı?

Önce “akredite” yaptırdı, sonra basının karşısına çıkmadı...

 

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Talha Gönüllü, basına çifte standart uygulamaya başladı. Yaptıklarını anlatacağı toplantıya gazetecilerin onda birini bile çağırmadı. Sonra az sayıdaki basın mensubunun karşısına çıkmadı, Basın Danışmanı, yapılanları anlattı.

28 Şubat sürecinde Genel Kurmay’ın uyguladığı “akredite”, şimdi Adıyaman’da gündemde. Adıyaman Üniversitesi, “kendisine yakın basın” arayışına girerek, Adıyaman’da görev yapan basın mensupları arasında ikicilik doğuracak adım attı.

Adıyaman Üniversitesi Basın Bürosundan gelen “hazır haber”de “Basın Mensupları Adıyaman Üniversitesinin Gelişimi Hakkında Bilgilendirildi” deniyordu ama hangi basın mensubu olduğuna açıklık getirilmiyordu.

Gazetemizin davet edilmediği, birçok gazeteye mensup meslektaşlarımızın olmadığı bilgilendirme toplantısına, Rektör Gönüllü değil, Basın Danışmanı Ahmet Tekin konuştu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü’ne bir yıl önce atanan Prof.Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün bir yıllık sürede önemli sayılacak hiçbir icraatı görülmediği gibi, hazır elindekilerin de gideceği sinyalleri veriliyor. Kahta Kültür Merkezi’nin atıl hal getirmesi üzerine ayaklanan 24 STK, Kültür Merkezi’nin yeniden Kahta Kaymakamlığı’na devrini talep etmişti.

2010 yılının 29 Ekiminde açılması planlanan, daha sonra eksiklikleri nedeniyle ertelenen Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, aradan iki yıl geçmesine rağmen açılamadı. Açılmayan her yıl içinse Adıyaman’ın yüz binlerce dolar kaybı bulunuyor.

Adıyaman Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Mustafa Gündüz’ün, görevi devretmesinden bugüne dek, yeni hiçbir tesis yapmayan, yeni bir fakülte veya yüksek okul açamayan, hazır olanları da bekleten Gönüllü, şimdi de Adıyaman basınını bir birine düşürmeye çabalıyor.

Rektör Gönüllü’nün basının karşısına çıkıp, bir yılda yaptıklarını anlatamadığı “akredite” toplantıda, işi kurtarmak Basın Danışmanı Öğretim Görevlisi Ahmet Tekin’e düştü.

Tekin, “Kampus alanındaki bütün inşaatların bitirildiğini, Kampus dışındaki Tıp Fakültesi Araştırma Hastanelerimizin de 1. Etabının bittiğini, 2. Etabının hukuki bütün problemlerinin çözüldüğünü  % 55 bitme aşamasına geldiğini 2012 sonu itibariyle buranın da tamamlanarak Tıp öğrencilerinin eğitim-öğretimine ve Diş Hekimliği Fakültemize de hizmet verecek hale gelecektir” dedi.

Tekin’in sözlerinden anlaşıldığı kadarıyla devam eden inşaatlar, daha önceki yönetim döneminde tamamlanmayanları sürdürmekten öte yeni hiçbir şey yapılmadığı gibi, Adıyaman Üniversitesi’nin gelişimine katkı sağlayacak bir adımı da olmamış.

Tekin’in verdiği bir diğer bilgiyse bazı işlerin sadece proje ihalesinin yapıldığı, ancak hiçbir icraatın başlanmadığı, devam etmediği ve dolayısıyla da bitirilmediğiydi.

Adıyaman Üniversitesi’nin kısa sürede aldığı mesafeye ters orantılı küçülmesi dikkat çekici bulunuyor.

Bir yılda “çok önemli” iş yapmış olan yöneticiler, basının karşısına da “gururla” çıkarak, yaptıklarını ve yapacaklarını anlatırlardı. Anlatacak iş yapmayanlar, basının karşısına da çıkmadılar. Üstelik de bunu yaparken, basını bir birine düşürecek ve Adıyaman’da şimdiye dek uygulanmayan “akredite” ile “bize yakın basın” oluşturma çabasına girdiler.

Güne Bakış Gazetesi olarak, Adıyaman Üniversitesi’nin, Prof.Dr. Mustafa Talha Gönüllü veya bir başkasının değil, Adıyaman’ın, Adıyamanlıların ve orada eğitim gören çocuklarımızın olduğunu hatırlatıyoruz.

Güne Bakış Haber Merkezi (Kaynak: 30 Mayıs 2012 Günebakış gazetesi- Adıyaman)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri