SANKO Holding ve Konukoğlu Ailesi’nce yaptırılacak 14’üncü cami olan İbrahim Erpamukçu Cami’nin temeli atıldı.
Akkent Semtinde, Akkent Anaokulu ve Anadolu Lisesi yanına yaptırılacak caminin temel atma törenine katılan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, camilerin toplumun en temel kurumları olduğunu belirterek, “Camiler ellerimizi Allah’a açtığımız, gönüllerimizi Allah’a bağladığımız temel mekanlardır” dedi.
Cami temelinin mübarek ayda ve Kutlu Doğum Haftası’nda atıldığını anımsatan Çelik, “Güzel bir tesadüf oldu. Buradan milletimize sesleniyorum; gelin birlik olalım. Bu ülkeyi atalarımız birlikte imar etti. Birlik olmadan devlet, devlet olmadan birlik olmaz” diye konuştu.
Çelik, “Allah, Konukoğlu Ailesi’nin amelini kabul etsin, makbul kılsın” diyerek sözlerini tamamladı.
SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da kayınpederi adına yaptıracakları caminin hayırlı olmasını diledi.
Adına cami yaptırılacak İbrahim Erpamukçu’nun oğlu Nurettin Erpamukçu ise Abdulkadir Konukoğlu’na babası adına cami yaptıracağı için teşekkür etti.
Konuşmaların ardından dualar eşliğin de İbrahim Erpamukçu Cami’nin temeli atıldı. Törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu ile SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Sami ve Cengiz Konukoğlu da katıldı.
İBRAHİM ERPAMUKÇU CAMİ
Akkent semtinde toplam 1.715 metrekare alan üzerine bodrum dahil üç katlı olarak inşa edilecek camide, bay ve bayan taziye evi, mutfak, imam odası, beş derslik, mescit, 41 metre yüksekliğinde iki minare bulunacak. Bu yıl sonunda ibadete açılması planlanan camide, bin 500 kişi ibadet edebilecek.
PAYLAŞMAK MUTLULUKTUR
SANKO Holding ve Konukoğlu Ailesi, bir asrı aşan sosyal sorumluluk faaliyetlerine, 1989 yılında Sani Konukoğlu Vakfı’nı kurarak kurumsal kimlik kazandırdı.
Öncelikli hedefi eğitim, sağlık ve gıda yardımı olan Vakıf, 2015 yılı sonuna kadar üniversitelerde öğrenim gören toplam 20 bin 97 öğrenciye karşılıksız burs sağladı.
Sani Konukoğlu Vakfı ve Konukoğlu Ailesi’nce, şimdiye kadar 3’ü Gaziantep Üniversitesi Tekstil Mühendisliği, İlahiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi (Adıyaman) binası olmak üzere 21 okul yaptırıldı.
Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu Tekstil Mühendisliği binası yanına, mühendis adaylarının uygulamalı eğitim almaları amacıyla binası ve makine teçhizatı dahil Uygulama Merkezi inşa edildi. Uygulama Merkezi’nde pamuğun işlenmesi, ipliğe ve kumaşa dönüşümü uygulamalı olarak gerçekleştiriliyor.
Sani Konukoğlu Vakfı ve Konukoğlu Ailesi’nce şimdiye kadar, 13 cami, 3 sağlık tesisi yaptırıldı. İnteraktif dil öğretimi programı DynEd’in Türkiye lisansı satın alınarak, Türkiye’deki devlet okullarında öğrenim gören öğrencilerin tamamının yararlanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na armağan edildi.
Sani Konukoğlu Vakfı sponsorluğunda, Anne ve Çocuk Eğitimi Vakfvı tarafından 1998 – 2015 yılı sonuna kadar 352 gönüllü öğretmenin sorumluluğunda açılan 708 kursta 992’si erkek 8 bin 742’si kadın olmak üzere 9 bin 734 kişiye okuryazarlık belgesi verildi.
Sani Konukoğlu Vakfı tarafından, kentin değişik bölgelerinde oluşturulan geçici dağıtım merkezlerinde her yıl ihtiyaç sahipliği belirlenen 40 bin aileye gıda yardımı ulaştırılıyor. Gıda yardımları Valilik, kırtasiye ve kıyafet yardımları Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yapılıyor ve hepsinden önemlisi de hiçbir çirkin, rencide edici görüntüye yol açmadan, yardım alanı teşhirden uzak ortamda gerçekleştiriliyor.
SANKO, 2000 yılında, Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde, Fırat Nehrı kıyısında bulunan ve bir bölümü Birecik Barajı ve Hidroelektrik Santralı gölü altında kalacak olan Antik Zeugma Kentinde gerçekleştirilen acil kurtarma kazısının da sponsorları arasında yer aldı. Gaziantep Müzesi’nin bilimsel yayını Belkıs Zeugma ve Mozaikleri isimli kitap da SANKO’nun sponsorluğunda Türkçe ve İngilizce bastırıldı.