'Santrale işçi alımı konusuna çözüm bulunması gerekir'

Bölükbaşı, AEL'deki iş yükünün artmasına rağmen işçi sayısında artışa gidilmemesinin, üretimi tehlikeye düşüreceğini belirtti.

      Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından, Afşin Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü ile A ve B Termik Santrallerine işçi alımı konusunda çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

      Bölükbaşı, yaptığı yazılı açıklamada, AEL'deki iş yükünün artmasına rağmen işçi sayısında artışa gidilmemesinin, üretimi tehlikeye düşüreceğini belirtti.

      EÜAŞ tarafından santraller ve AEL İşletmesi'nde istihdam edilmek üzere ilk etapta 175 kişilik kadro açıldığını, yapılan başvuruların ardından 1-2 Ekim'deki mülakatın ardından 175 kişinin isimlerinin belirlendiğini ancak, daha sonraki bir açıklama ile alımların iptal edildiğini kaydeden Bölükbaşı, işçi alımının en kısa sürede yapılması gerektiğini savundu.

      İşçi alımı konusunda yapılan iptalin ardından herhangi bir açıklama yapılmadığını da dile getiren Bölükbaşı, şu bilgileri verdi:

      ''İlana çıkıldıktan sonra işçi adayları başvurularını yaptılar ve mülakata katıldılar. Ardından EÜAŞ 175 kişilik listeyi belirleyerek açıkladı. Diğer bölümlerdeki alımların yapılacağını beklerken, bir açıklama ile mülakatın iptal edildiği duyuruldu. Yılbaşında yaşanan göçükler nedeniyle B Termik Santralinin kömürünü sağlayan Çöllolar sahasında kömür üretimi yapılamıyor. O neden A santrali ile birlikte B Santraline de kömürü AEL İşletmesi sağlıyor.

      EÜAŞ, buradaki santraller ve kömür sahasına 670 personel alacağını açıkladı. Yapılan ilk alımda 175 kişilik kadro seçildi. Alımların neden iptal edildiği konusunda kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama da yapılmadı. İşçi alımı konusunda EÜAŞ'ın yeni formüller üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bir de ilk alımdan dolayı ismi açıklanan kişilerin başlattığı hukuk süreci var. Böyle olur ise işçi alımı çok gecikecek gibi görülüyor. Bize göre EÜAŞ ve ilgili kurumlar en uygun formülü bulup, alımları en kısa sürede yapmaları gerekir.''

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri