Talasemi Sempozyumu I Tamamlandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ),Türk Biyokimya Derneği ve Hemoglobin Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Kahramanmaraş Talasemi Sempozyum I” 7-9 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen oturumlarla tamamlandı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ),Türk Biyokimya Derneği ve Hemoglobin Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Kahramanmaraş Talasemi Sempozyum I” 7-9 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen oturumlarla tamamlandı.

Kahramanmaraş Ramada Plaza Otel’de gerçekleştirilen Talasemi Sempozyu I’e Türkiye’nin birçok ilinden tanınmış bilim insanı katıldı. İlk gün KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Prof. Dr. Arzu Naciye Seven anısına, Türk Biyokimya Dernek Başkanı Doç. Dr. Doğan Yücel, “Laboratuvar Testlerinin Klinik Kullanımı ve Hemoglobin Bozukluklarına Yaklaşım” konulu açılış dersini anlattı.

İkinci gün düzenlenen Prof. Dr. Yurdanur Kılıç ve Doç. Dr. Doğan Yücel’in oturum başkanlığını yaptığı Prof. Dr. Kıymet Aksoy’un Emekliliğine “Talasemi ve Anormal Hemoglobinlere Güncel Yaklaşım” panelinde, Prof. Dr. M. Akif Çürük, “Alfa Talasemi Genotipleri ve HbH Hastalığı”, Uzm Dr. Adnan Haşimi, “Hemoglobinopati Tarama Yöntemleri” ve Prof. Dr. Kıymet Aksoy “Neden Prenatal Tanı” sunumlarını gerçekleştirdi.

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Cengiz Dilber ve Uzm. Dr. Erdinç Yalın’ın yaptığı “Kahramanmaraş’ta Talasemi” konulu ikinci panelde de Prof. Dr. Ergül Belge Kurutaş, “Kahramanmaraş’ta Alfa ve Beta Talasemi”, Uzm. Dr. Can Acıpayam, “Çocuklarda Beta Talasemi”, Uzm. Dr. Fatih Temiz ise “Erişkin Kişilerde Beta Talasemi” konusundaki sunumlarını yaptı.

Prof. Dr. Şeref Olgar, Prof. Dr. Mehmet Davutoğlu ve Doç. Dr. Perihan Öztürk’ün oturum başkanlığını yaptığı Talasemide Hastalık Komplikasyonları konulu panelde ise Uzm. Dr. Fatih Temiz “Talasemide Endokrin Sorunlar ve Tedavisi”, Yrd. Doç. Dr. Derya Çimen “Talasemide Kardiyovasküler Sorunlar ve Tedavisi” ve Uzm. Dr. Ali Erdal Karakaya “Talasemide Cerrahi Sorunlar ve Tedavisi” sunumlarını gerçekleştirdi.

Oturum başkanlıklarını Dr. Ali Çetinkaya ve Dr. Mehmet Şeneş’in yaptığı “Kök Hücre” konulu panelde Dr. Atila Tanyeli “Kök Hücrenin Dünü, Bugünü ve Yarını”, Dr. İbrahim Bayram “Talasemi ve Orak Hücre Anemide Kök Hücre Nakli” ve Dr. Volkan Baltacı “Kök Hücre Kaynağı İçin Preimplatasyon Genetik Tanı” sunumlarını yaptı.

Oturum başkanlıklarını Vahap Okan, Serap Yalın, Mehmet Acıpayam’ın yaptığı Talasemide Transfüzyon, Demir Yükü ve Tedavisi konulu panelde Prof. Dr. Yurdanur Kılınç “Talasemili Hastalarında Transfüzyon ve Karşılaşılan Sorunlar”, Dr. Sinan Akbayram, “Talasemide Demir Yükü Ölçümü ve İzlemi”ve Dr. İlgen Şaşmaz “Hastalarda Demir Şelasyon Etkinliği ve Güvenliği” sunumlarını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Mehmet Akif Çürük ve Dr. Mesut Garipardıç’in oturum başkanlığını yaptığı Serbest Konular başlıklı panelde Dr. Lülüfer Tamer Gümüş “Hematolojik Hastalıkların Tanı ve Tedavisinde miRNA'ların Yeri”, Prof. Dr.Hakan Kıran “Kordon Kanı Bankacılığı” ve Dr. Gönül Oktay “Evlilik Öncesi Tarama ve Genetik Danışmanlık” sunumlarını gerçekleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri