Tubitak’tan Bir Teknoloji Atağı Daha

Yenilikçi fikirleri desteklen TUBİTAK, yeni bir projeye daha adım attı. ‘Bireysel Genç Girişim (BİGG) Yenilikçi Anadolu Projesi’ Programı kapsamında üniversite mezunlarına 150 bin TL hibe desteği verilerek teknolojik üretim yapılması sağlanacak.

Yenilikçi fikirleri desteklen TUBİTAK, yeni bir projeye daha adım attı. ‘Bireysel Genç Girişim (BİGG) Yenilikçi Anadolu Projesi’ Programı kapsamında üniversite mezunlarına 150 bin TL hibe desteği verilerek teknolojik üretim yapılması sağlanacak.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, (TÜBİTAK) daha önce 1512 adıyla uygulanan programı, Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı olarak değiştirdi. Söz konusu program ile bilişim anlamında projesi olup ta destek bulamayanlar yararlanacak. Projeden faydalanmak için ise üniversite mezunu olmak ve 45 yaşını geçmemek şartı aranıyor.

Her fırsatta üyelerine yenilikçi teknolojinin önemine vurgu yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ev sahipliğinde düzenlenen Bireysel Genç Girişim (BİGG) Yenilikçi Anadolu Projesi’ seminerinde birçok yenilikçi proje anlatıldı. KMTSO Meclis salonunda gerçekleştirilen seminerde eskiden 1512 olan,  Bireysel Genç Girişim (BİGG) Yenilikçi Anadolu Projesi Programı hakkında geniş bilgiler verildi. BİGG Garaj Yenilikçi Anadolu Projesi Eğitim Koordinatörü Şevket Özerkürkçüoğlu tarafından anlatılan program kapsamında yenilikçi anlayış ile üretim yapılmasının faydaları anlatıldı. İleri teknoloji ile yapılması planlanan üretimin ülke katma değerine neler kazandırdığının konuşuldu.

Yüksek teknolojinin üretimin vazgeçilmez bir parçası olduğuna değinen BİGG Garaj Yenilikçi Anadolu Projesi Eğitim Koordinatörü Şevket Özerkürkçüoğlu katılımcılara, programın bilinmeyenleri hakkında ayrıntılı sunumlar eşliğinde bilgiler verdi.

TÜBİTAK BİGG (BİREYSEL GENÇ GİRİŞİMCİ) PROGRAMI HAKKINDA

TÜBİTAK, açılışı 2012 yılında yapılan 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı kapsamında 350 teknoloji projesine hibe desteği (100bin TL) sağlamış, girişim adaylarının yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirmesi teşvik etmiş ve karşılıksız olarak pek çok mentörlük ve eğitim desteği sunmuştur.

2015 yılı itibariyle Teknogirişim Sermaye Desteği Programı, BiGG (Bireysel Genç Girişimci) Programı olarak revize edilmiş, hibe desteği 150bin TL’ye yükseltilmiş ve projenin ilk başvurusu için Türkiye genelinde 17 uygulayıcı kuruluş belirlenmiştir. BiGG programı için girişimciler TÜBİTAK’a doğrudan başvuru yapamamakta, başvurular sadece uygulayıcı kuruluşlar üzerinden kabul edilmektedir.

TOBB-ETÜ TTO, TEPAV ve Viveka ile güçlerini birleştirerek hazırlamış olduğu BiGG GARAJ-YAP ile seçilen kuruluşlardan biri olmuştur.

BİGG GARAJ-YAP (Yenilikçi Anadolu Projesi) Hakkında

BiGG GARAJ-YAP girişimcileri TÜBİTAK BiGG Programının 2. aşamasına hazırlayan bir programdır.TÜBİTAK 1601 programı kapsamında desteklenen BiGG GARAJ programı 3 sene için 1 Milyon TL hibe ile gerçekleşecektir. BiGG GARAJ, Anadolu’da teknoloji ile ilgilenen üniversite mezunu girişimciler için bir başlangıç noktası olmayı hedeflenmektedir. Program kapsamında 14 ilde bilgilendirme toplantıları ve 8 ilde eğitimler düzenlenecektir.

İller arası tecrübe aktarımı, eğitim, çalışma alanı gibi olanaklar sağlayarak girişimcilerin bulundukları yerden dünyaya açılmalarına destek olmak hedeflenmektedir.

Program her ilden girişimcinin katılımına açık olmakla beraber, ilk dönem GARAJ programlarının kurulması için belirlenen mevcut program merkezleri şu şekildedir:

Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Ankara, Samsun, Ordu, Mersin, Adana, Kahramanmaraş Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır.

 Teknoloji konusunda özgün fikri olan, ancak yeterince destek ve kaynak bulamayan girişimciler artık teknoloji girişimciliğine BiGG GARAJ ile Anadolu`da başlayabileceklerdir. Program kapsamında 14 ilde girişimcilere bilgilendirme, eğitim, mentorluk, online eğitim, online mentorluk hizmetleri ve çalışma alanı sunulacaktır.

Vaktini GARAJ’a yatıran girişimci adaylarının hemen bugün olmasa bile geleceğin dünya toplumunda fark yaratacağına ve ülkemizi takipçi değil örnek ekonomiler arasına sokacaklarına inanılmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri